Wszyscy piszą o samym filmie, a nikt nie wspomina o najważniejsze po reżyserze postaci na planie. Otóż mam na myśli Noblistę w dziedzinie literatury z 2005 roku, jednego z najwybitniejszych dramaturgów XXI wieku oraz jednego z moich w ogóle ulubionych pisarzy (głównie dzięki jego opus magnum czyli sztuce "Powrót do domu", którą serdecznie wszystkim polecam, nawet jeżeli nie mają do czynienia zbyt często z teatrem czy samym dramatem - jest to jeden z najlepszych dramatów jakie kiedykolwiek czytałem) czyli Harolda Pintera. Z tego co widzę na IMDb odpowiedzialny był on za scenariusz (a właściwie przerobienie sztuki na scenariusz) i nawet zagrał jakąś rolę. Film już zasysam i na dniach pojawi się moja recka w tym temacie.
Jednak są jakieś plusy z wchodzenia na forum KMF, tak pewnie bym się dowiedział o tym filmie dosyć późno. Dzięki Snuffer!
Jednak są jakieś plusy z wchodzenia na forum KMF, tak pewnie bym się dowiedział o tym filmie dosyć późno. Dzięki Snuffer!
"Więcej socjalizmu - znaczy więcej demokracji." - Michaił Gorbaczow
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin
"Istnieje marksizm dogmatyczny oraz marksizm twórczy. Ja stoję na istocie tego ostatniego." - Józef Stalin
07-10-2010, 18:01