(04-01-2015, 16:06)Mierzwiak napisał(a): Już o tym pisałem. Z wciągającego thrillera z intrygującym głównym bohaterem o nie do końca jasnych intencjach zmienia się w banalny slasher odhaczający wszystkie możliwe klisze z tego typu filmów na czele z kretyńską ostatnią sceną (to pewnie nawiązanie do Leona).Bzdura, nigdzie nie zmienia się w slasher i już o tym pisałem. Zapraszam do przeczytania moich wczesniejszych postów, wtedy mozesz sie ustosunkować. :)
Cytat:Mój odbiór tego filmu nie wziął się znikąd i pisanie kursywą słowa "jest" tego nie zmieni, podobnie jak głupi przykład z "Heat". Bez jaj Crov, pisanie takich głupot zostaw Negatywnemu, to nie twój poziom.Mierzwiaku, ciesze się, że wróciłeś i, że doceniasz mój poziom, ale dotychczas nie napisałeś żadnego konkretu. Widze, ze jednak chcesz dyskutowac to zapraszam - wypisalem tutaj eseje na temat tego filmu, mozesz sie do nich odniesc, ale jezeli chcesz krytykowac moje argumenty to chociaz konkstruktywnie.
(04-01-2015, 17:51)Persona non grata napisał(a):David ucieka rozpoznawalnym autem. Niszczy je, ucieka pieszo (bo pieszo i tak go nikt nie przegoni ani nie dogoni), ukrywa się, zmienia auto i jest nierozpoznawalny na pierwszy rzut oka. David jest w trybie czystki i eliminuje wszystkich, którzy znają jego misje / tożsamość (David has neurological conditioning, Miss Peterson, designed to protect both him and the experiment. If he feels like his identity may be compromised, he's programmed to clean up all loose ends. - mowi Lance Reddick). Zabija przecież także Reddicka i po prostu robi to, co zrobił przy ucieczce z wojska - niszczyc ciala tak, by nie dalo ich sie jednoznacznie zidentyfikowac, zlikwidować świadków i uciec udajac martwego.(04-01-2015, 04:28)Crov napisał(a):(04-01-2015, 04:20)Persona non grata napisał(a): Chciał się pozbyć świadków, kiedy już i tak jakieś specjalne super służby siedziały mu na karku?Tak. Ja nie wiem, jak jeszcze jaśniej można opisać motywacje Davida (i zrozumienie filmu?) niż zrobiłem to wcześniej w tym temacie, więc chyba nie będę próbował drugi raz, ale zapraszam do dyskusji z tym, co pisałem. ;)
No dobra, przemyślałem to sobie jeszcze dzisiaj i stwierdzam, że ok - zabicie rodzinki miało o tyle uzasadnienie, że dziewczyna i młody znali personalia lekarza, który miał przeprowadzić operację plastyczną i (chyba) nie zdążyli się jeszcze podzielić tą informacją z tymi służbami specjalnymi. Jednak zabicie ojca w ten, a nie inny sposób i ucieczce z buta przez pola ciągle wydaje mi się durnowate. Piszecie, że nie chciał, żeby murzyn z The Wire zabrał sprawny samochód i go ścignął, ale przecież David sam mógł odjechać tym samochodem, zamiast z buta popindalać przez pola.
04-01-2015, 19:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2015, 20:07 przez Gal Anonim.)