Co by nie zasypywać tematu, kler nie szuka rozgłosu... wywalili tego niemieckiego papieża, wysłali na zieloną trawkę, bo nie radził sobie z patologiami w kościele...
gawiedzi sprzedali bajkę, że stary że coś ... a to chodziło o to... kler będzie się oczyszczał ale prawdopodobnie nie usłyszysz o tym nigdzie... kler nie szuka rozgłosu.
Twoje wrażenia to za mało aby wyciągać wnioski. Żadna instytucja sama sobie nie stawia szubienic a oczyszcza się po cichu.
Obiecuję, że więcej już nie bede tutaj bronił kościoła.
Nie mam w tym żadnego celu. Chodziło mi raczej o coś innego. Chodzi mi o to samo co ks Isakowiczowi-Zalewskiemu. O prawdę. Ktoś tutaj o nim wspomniał,
stawiam wino mszalne, fakturę wyślemy na kurię.
Film Smarzowskiego może jednak obudzić stare demony.
P.S. Zanim ISIS puści bombki na Watykan chciałbym upublicznienia watykańskich archiwów. Potem można wyrównac do gołej ziemi.
gawiedzi sprzedali bajkę, że stary że coś ... a to chodziło o to... kler będzie się oczyszczał ale prawdopodobnie nie usłyszysz o tym nigdzie... kler nie szuka rozgłosu.
Twoje wrażenia to za mało aby wyciągać wnioski. Żadna instytucja sama sobie nie stawia szubienic a oczyszcza się po cichu.
Obiecuję, że więcej już nie bede tutaj bronił kościoła.
Nie mam w tym żadnego celu. Chodziło mi raczej o coś innego. Chodzi mi o to samo co ks Isakowiczowi-Zalewskiemu. O prawdę. Ktoś tutaj o nim wspomniał,
stawiam wino mszalne, fakturę wyślemy na kurię.
Film Smarzowskiego może jednak obudzić stare demony.
P.S. Zanim ISIS puści bombki na Watykan chciałbym upublicznienia watykańskich archiwów. Potem można wyrównac do gołej ziemi.
Nie lubię snobów, hipsterów i internetowych cwaniaków
17-08-2018, 19:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-08-2018, 19:05 przez Pai-Chi-Wo.)