Jak najbardziej, w For All Mankind jest pokazana alternatywna historia wyścigu na ksieżyc - z pewnością takiego zwrotu, jaki zaproponowaleś, nie będzie. Gra aktorska jest trochę nierówna - kobiece role bardzoej pozwalają wczuć się w klimat serialu. Jeden z głównych astronautów gra dość "drewniano", ale może akurat jegp rola wymagała takiego wykreowania postaci. Podobny dysonans można zauważyć w dekoracjach - raz są bardzo szczegółowo odwzorowane (np. astronauci posiadają zegarki misji - Omega Speedmaster Professional podczas misji w kosmosie i na księżycu), a w innych miejscach ma się wrażenie, że producent mógłby postarać się trochę lepiej. Z większym rozmachem i składem osobowym powinna być przedstawiona sala centrum lotów w Houston, w końcu lecimy w kosmos, na ksieżyc czy zarządzamy pracą bazy. Poza śledzeniem samego współzawodnictwa między Amerykanami a Sowietami, w kolejnych odcinkach poznajemy dokładniej kolejne postacie i ich przeszłość m.in. Wernera von Brauna i jego udział niemieckiej machine zbrodni.
For All Manking mogę polecić fanom eksploracji kosmosu. Ale nie dla tych osób, które tematykę ową traktują śmiertelnie poważnie ;-)
PS. Jak już jesteśmy przy produkcjach Apple TV+. Skoro już otrzymałem gratis roczną subskrypcję, sprawdziłem co oferują inne produkcje Apple: Servant i Dickinson. Nie jestem fanem filmów w klimacie Dickinson - ale muszę przyznać, że serial ten mimo kontrowersyjnych dla tradycjonalistów niektórych scen, ogląda się przyjemnie. Jak na komediodramat jest wciągający - duża w tym zasługa roli charyzmatycznej Emily Dickinson odgrywanej przez Hailee Steinfeld.
Jeszcze lepiej wypadł "Servant" - dramat z elementami horroru. Już dawno żaden serial mnie tak nie wciągnął. Nie dziwi też wysoka ocena tego serialu na https://www.rottentomatoes.com/tv/servant
Mam tylko nadzieję, że twórcy nadal będą trzymali wysoki poziom i nie będzie ich kusiło aby wplatać banalne i oczywiste elementy fabularne. Servant może budzić kontrowersje i nie przypaść do gustu osobom religijnym (a dokłandiej katolikom) - ale cóż, takie mamy czasy, że twórcy boją się sięgać po ostrzejsze alternatywy.
For All Manking mogę polecić fanom eksploracji kosmosu. Ale nie dla tych osób, które tematykę ową traktują śmiertelnie poważnie ;-)
PS. Jak już jesteśmy przy produkcjach Apple TV+. Skoro już otrzymałem gratis roczną subskrypcję, sprawdziłem co oferują inne produkcje Apple: Servant i Dickinson. Nie jestem fanem filmów w klimacie Dickinson - ale muszę przyznać, że serial ten mimo kontrowersyjnych dla tradycjonalistów niektórych scen, ogląda się przyjemnie. Jak na komediodramat jest wciągający - duża w tym zasługa roli charyzmatycznej Emily Dickinson odgrywanej przez Hailee Steinfeld.
Jeszcze lepiej wypadł "Servant" - dramat z elementami horroru. Już dawno żaden serial mnie tak nie wciągnął. Nie dziwi też wysoka ocena tego serialu na https://www.rottentomatoes.com/tv/servant
Mam tylko nadzieję, że twórcy nadal będą trzymali wysoki poziom i nie będzie ich kusiło aby wplatać banalne i oczywiste elementy fabularne. Servant może budzić kontrowersje i nie przypaść do gustu osobom religijnym (a dokłandiej katolikom) - ale cóż, takie mamy czasy, że twórcy boją się sięgać po ostrzejsze alternatywy.
15-12-2019, 17:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-12-2019, 17:41 przez grimlock.)