(22-06-2022, 13:12)Derelict Machine napisał(a): Wpadłem przypadkiem na jakieś materiały o tym serialu i na trailer - mam pytanie, czy to kolejny twór dedykowany dla dorosłych dzieci kręcących makowca do współczesnego kina superbohaterskiego, czy jest to może coś lepszego/głębszego, bardziej może chociażby w stylu Super z 2010, gdzie jest brutalnie, ironicznie i groteskowo?
Jakbym miał do czegoś przyrównywać to byłby to Verhoeven ze swoim RoboCopem. Podobna satyra na kult superbohaterów, kino komiksowe i korporacjonizm, który wymknął się spod kontroli jakieś dwadzieścia absurdów temu. Ale tylko w pierwszym sezonie. Drugi z odcinka na odcinek jest coraz gorszy, aż do finału, po którym zaserwowałem Tyriona na podłogę. Amazon za bardzo pewnie poczuł się po pierwszej serii i wjechał na pełnej z woke'izmem i beta hipsterstwem.
Trzeci sezon to niby tonuje i nawet nieśmiało próbuje wrócić z powrotem na właściwy, satyryczny tor, ale moim zdaniem odkryli już swoje karty w zeszłym roku i im nie ufam.
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi
-- Laozi
22-06-2022, 21:18