Legions of the Fog
Liczba postów: 2,301
Liczba wątków: 25
nadrabiam zaległości po wizycie w wątku o "niedocenianych filmach". LPtD jest świetny prawie pod każdym względem. Po pierwsze: klimat początkowy, po drugie prosta i angażująca intryga, po trzecie aktorstwo, po czwarte muzyka, po piąte zdjęcia... Ale mam jedno ale, które mnie zastanawia od seansu; jak to się stało, że:
przecięli facetowi linę - jasna sprawa, jednak chłopak i dziewczyna zapierniczali jak torpedy przez las od miejsca ukrycia dziewczynki, idąc na skróty, i porywacze dali radę tak dokładnie trafić na tę parę? Nieco to naciągane. Poza tym, jeżeli para idzie skrótem niemalże 1/3 drogi, jak dziewczyna trafia na swoją grupę, która idzie na około? Nie ogarniam tego
Poza tym dziwnym splotem zdarzeń, poirytował mnie policjant. Serio? Wpada grupa poobijanych ludzi, melduje co się stało, a facet proponuje herbatę... mhmm słabo to przemyślane.
8/10 i koniecznie do powtórki.
EDIT:
Myślałem, że mi się przewidziało, jednak nie tylko mi:
![[Obrazek: image.jpg]](http://s13.postimg.org/85wamsz5y/image.jpg)
loading podpis...
19-11-2014, 09:50
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-11-2014, 11:21 przez Martinipl.)
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,522
Liczba wątków: 374
To ja tam stoję :)
20-11-2014, 00:10
^^
Liczba postów: 5,289
Liczba wątków: 73
Dopóki film dzieje się w górach wygląda to rewelacyjnie. Zdjęcia są świetne, sceny wspinaczek i upadków jeszcze lepsze. Całość ma świetny klimat, a scenariusz w miarę trzyma się kupy (choć fakt z jaką łatwością wpadają na siebie poszczególne postacie na tak dużym terenie jest wątpliwe). Szkoda, że część w mieście jest tak odstaje od pierwszej części. Postać policjanta i wypadły niemal komediowo. Czarne charaktery zaczynają zachowywać się w sposób idiotyczny strzelanie do wszystkiego co się rusza w miasteczku to jedna z większych głupot no i fakt, że obyło się bez niespodzianek i przeżywa główna bohaterka, a wszystkie inne postacie giną jak w slasherze jednak rozczarowuje. Mimo wszystko jest to udany tytuł i warto obejrzeć zwłaszcza dla pierwszej części w górach. Szkoda, że poziom filmu nie został utrzymany, bo mógł to być tytuł zdecydowanie lepszy, a tak 7/10 i to głównie za sceny w górach.
www.filmweb.pl/user/Azgaroth_2
02-12-2014, 23:36
Stały bywalec
Liczba postów: 7,558
Liczba wątków: 50
Lubię te tematy, w których na forum odkrywane są te mniej znany filmy, które nierzadko okazują się prawdziwymi perełkami. Patrząc na powyższe opinie, kiedy sięgałem po A Lonely Place to Die myślałem, że forum po raz kolejny taką właśnie perełkę dla mnie wyłowiło.
Ale nie tym razem. Nie ma w tym filmie nic, co wybijałoby go o milimetr od zwykłego, przeciętnego survivalu. Nic. Pamiętacie ten brytyjski survival o blond laseczce, która chowała się w lesie przed morderczą angielską młodzieżą? Nie był to opus magnum gatunku, a mimo to rzecz wielokrotnie bardziej trzymająca w napięciu od tej, o której mowa w temacie.
Łodefak, jak się pytam?
21-12-2014, 20:00
Asylum
Liczba postów: 741
Liczba wątków: 1
(21-12-2014, 20:00)Jakuzzi napisał(a): Lubię te tematy, w których na forum odkrywane są te mniej znany filmy
(...)
Łodefak, jak się pytam?
Ten film na forum reklamował głównie Mental, a on jak zobaczy konkretne guny to odlatuje - serduszka w oczach, ptaszki wokół głowy, motylki w brzuchu, traci obiektywizm i zdrowy rozsądek.
Przed chwilą obejrzałam zachwalany przez M. The Grey. Pomijając że Liam Neeson nosił debilne turkusowe soczewki to wszyscy ci bohaterowie byli tak irytującymi parówkami, że człowiek miał szczerą nadzieję, że te wilki rozszarpią ich na strzępy. Tylko w ostatniej scenie było mi żal wilka, bo biedaczek mógł zostać trochę poturbowany :(
21-12-2014, 20:15
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2014, 01:36 przez Vesper Lynd.)
Ambasador białej rasy
Cytat:Ten film na forum reklamował głównie Mental, a on jak zobaczy konkretne guny to odlatuje - serduszka w oczach, ptaszki wokół głowy, motylki w brzuchu, traci obiektywizm i zdrowy rozsądek.
To by się zgadzało, gdybym widział ten film raz i koniec, ale ja go widziałem już fiu fiu razy i ciągle kocham mocniej :)
23-12-2014, 20:29
TermiGifiernator
Liczba postów: 11,093
Liczba wątków: 57
Bardzo dobre filmidlo, w ktorym tworcy nie boja sie swoich pomyslow. Pierwsza polowa to klimatyczna ucieczka po górach przedstawiona za pomoca pieknych zdjęć i ciekawej muzyki, reszta to juz miasteczko i typowe kino akcji, gdzie trup sciele sie gesto. Oglada sie w napieciu, ktore poteguja jeszcze zaskakujace sceny zgonow poszczegolnych bohaterow.
Mocne 8/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron
27-12-2014, 13:25
Asylum
Liczba postów: 741
Liczba wątków: 1
(23-12-2014, 20:29)Mental napisał(a): To by się zgadzało, gdybym widział ten film raz i koniec, ale ja go widziałem już fiu fiu razy i ciągle kocham mocniej :)
Mi się ten film też podobał, ale mi się podobały wszystkie thrillery/horrory w których zagrała Melissa George (Triangle, W Delta Z, 30 dni mroku, Turistas), bo mam na tą aktorkę totalny Girl Crush
07-01-2015, 12:40
Ambasador białej rasy
A widziałaś serial "Hunted" z nia w roli głównej?
07-01-2015, 13:38
Stały bywalec
Liczba postów: 7,558
Liczba wątków: 50
No i In Treatment, zresztą bodajże najlepsza pozycja w jej dość przeciętnym dorobku.
07-01-2015, 23:48
Ambasador białej rasy
Najlepszy jest "Lonely Place to Die", Jakuz. To "Ojciec chrzestny" w jej dorobku ;)
08-01-2015, 01:19
Miszczu AVTAKa 2014/18/22
Liczba postów: 29,272
Liczba wątków: 67
Najlepsza i tak była we Friends :P
08-01-2015, 02:43
Ambasador białej rasy
Julian Gilbey ma u mnie dożywotni szacun za to, że wykopał z jakiejś totalnej niszy te laske i wykorzystał jej muze:
14-08-2023, 00:08
|