Place Beyond the Pines (2012)
[Obrazek: PH0IlgJ9hNVZ41_1_m.jpg]

Kolejny wspólny projekt Dereka Cianfrance'a i Ryana Goslinga. Ich wcześniejszy film, dramat obyczajowy o rozpadającym się małżeństwie, "Blue Valentine", został dobrze przyjęty zarówno przez widzów, jak i krytyków, zagarnął też kilka nominacji do ważnych nagród i przez wielu był uznawany za jeden z najlepszych filmów 2010 roku.

[Obrazek: The-Place-Beyond-Pines-Poster-Detail.jpg]

Tym razem panowie powracają w nieco innym klimacie, bo zamiast dramatu obyczajowego dostaniemy dramat sensacyjny, w którym, oprócz Goslinga, pojawią się także Bradley Cooper, Eva Mendes, Rose Byrne, Ray Liota i Bruce Greenwood. Fabuła? W skrócie: motocyklista napada na banki, żeby wykarmić rodzinę, ściga go ambitny policjant. Szerzej? Proszę bardzo:

Dla mnie - brzmi naprawdę świetnie. Film miał już swoją premierę, ale tylko na festiwalu w Toronto, gdzie został bardzo dobrze przyjęty, doceniony i przez widzów, i przez krytyków. Do szerokiej dystrybucji w Stanach trafi pod koniec marca. U nas, O DZIWO, również trafi do kin (!) a stanie się to, wg informacji Filmwebu, 10 maja, pod wiele mówiącym tytułem "Drugie oblicze". Close enough.

[Obrazek: blog-the-place-beyond-the-pines-2.jpg]

Podsumowując, najbardziej wyczekiwany przeze mnie film, jaki pojawi się na ekranach w najbliższych tygodniach.

Odpowiedz
Jakiś czas temu ktoś podrzucił mi link do trailera. Film zapowiada się nieźle, też czekam.

Odpowiedz
(11-03-2013, 13:30)nawrocki napisał(a): Do szerokiej dystrybucji w Stanach trafi pod koniec marca. U nas, O DZIWO, również trafi do kin (!) a stanie się to, wg informacji Filmwebu, 10 maja, pod wiele mówiącym tytułem "Drugie oblicze". Close enough.

Gosling i Cooper to teraz tak gorące nazwiska, że zdziwiłbym się nie puszczania takiego filmu w kinach.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
a szkoda - myślałem, że w tłumaczeniu nawiążą subtelnie do brzóz czy coś, a całość oczywiście z odpowiednim taglinem: najbardziej ob-leśny film roku
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
"Miejsce za pancerną brzozą" - byłby hit jak nic :D
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
"Blue Valentine" to dla mnie arcydzieło. Baaardzo czekam na ten film :) A tytuł dla mnie powinien być "Miejsce za sosnami"

Odpowiedz
(13-03-2013, 16:32)Pitero napisał(a): A tytuł dla mnie powinien być "Miejsce za sosnami"

Chciałbym przy tym być, jak prosisz o to panią kasjerkę :D

- Poproszę miejsce za sosnami.
- Pan zejdzie schodami na dół, tam akurat choinki sprzedają...

:D

Odpowiedz
Nie ma to jak porządny suchar na wieczór :P

Odpowiedz
Mefisto, ty jak chodzisz do kina to mówisz zamiast "poproszę bilet na film taki a taki" to mówisz "poproszę film"?? :D

Odpowiedz
Mefisto zna swoje miejsce i zawsze o nie prosi, i tyle.

HE HE HE HE.

Ech.

Odpowiedz
(15-03-2013, 09:26)Pitero napisał(a): Mefisto, ty jak chodzisz do kina to mówisz zamiast "poproszę bilet na film taki a taki" to mówisz "poproszę film"?? :D

Wiesz, jeśli stoję przy kasie kina, które wyświetla konkretne filmy, to raczej cała fraza "bilet na film" wydaje mi się zbędna i czasem wystarczy po prostu rzucić samym tytułem. No chyba, że u Ciebie jest inaczej i jak powiesz "Szklana pułapka" to pani wręczy Ci zestaw do herbaty albo szybę :P

Odpowiedz
Nie rozumiesz, chodziło mi że wychodzi na to, ze gdy ty pytasz o bilet to mówisz poprosze... i w tym miejscu walisz sam tytuł jak np. zamiast "poproszę bilet na "Różę" to mówisz "poproszę "Róże" albo poproszę "Szklaną pułapkę" :D

Odpowiedz
Mefisto wreszcie totalnie się zasucharzył.:)

Odpowiedz
nieprawda! Poproszę na Miejsce za sosnami wywołałoby taki sam efekt jak bez "na" :D

Odpowiedz
http://www.factmag.com/2013/03/05/mike-pattons-the-place-beyond-the-pines-soundtrack-due-for-release-on-vinyl/

Moje zaineteresowanie tym filmem właśnie wzrosło o jakieś 50% ;)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
na necie jest już soundtrack - nie powiem, frapująca mieszanka quasi westernowej, mrocznej ilustracji z wyciszonymi pieśniami; podsyca oczekiwanie na film

Odpowiedz
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Tymczasem film będzie wyświetlany na nadchodzącym OffPlusCamera w Krakowie :)
"I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people." - Daniel Plainview

Odpowiedz
Scena otwierająca - kamera z ręki, jedno ujęcie, zero dialogów. Niby nic specjalnego, ale zwiększa apetyt. A Gosling dojebany ostro.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon