Black Mass (2015) (Reż. Scott Cooper)
[Obrazek: black-mass-poster.jpg?resize=980%2C548]
Opis filmu i znając forum, na pewno znajdziemy tutaj ekspertów, którzy będą mogli wypowiedzieć się więcej w temacie ;)

"Oparta na faktach historia James'a Bulgera (pseudonim "Whitey"), brata senatora oraz najbardziej bezwzględnego i brutalnego przestępcy w historii południowego Bostonu, który został informatorem FBI, aby pozbyć się mafijnej rodziny, działającej na jego terenie."

I wklejam ten lepszy i trzymajacy w napięciu trailer:

Czy będzie to powrót Johnny'ego Deppa do łask? Miejmy nadzieję, że tak, a reszta obsady też może się podobać:
Joel Edgerton, Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon.

[Obrazek: 91885.jpg]

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Czekam. Cooper dwa lata temu dostarczył niepozorny, acz bardzo udany "Out of the Furnace", który wg mnie byl lekką ręką jedną z najlepszych premier 2013 roku. Gość ma rękę do prowadzenia aktorów i kreowania klimatu, więc liczę na to, że Depp pod jego okiem wreszcie, po wielu latach posuchy, przypomni sobie jak się gra.

Odpowiedz
"Out of the Furnace" - dobra historia. "Black Mass" ma wszystko, by przebić drugi film Coopera.

Odpowiedz
Oglądałem ostatnio dokument o Whitey i rzeczywiście miał facio na bani :D Tak naprawdę nie wiadomo czy facet rzeczywiście był tym kapownikiem dla Fedsów. Pierwszy zwiastun jest epicki , ale za to drugi usiłuje pchać cały ten ponury klimat gangsterski w sfery komediowe co mi sie naprawdę nie podoba. Oby to była tylko zgrywa mająca oszukać  i nałapać odrobinę więcej widzów :P , a filmidło okaże się brudną ociekającą krwią gagsterską epą. Mam nadzieje , że się uda ,bo niedosyt po Icemanie nadla nie może mi dać spokoju :P

Odpowiedz
Polski tytuł to "Pakt z diabłem".

Nie rozumiem, co jest nie tak z "Czarną Mszą"? :/

Odpowiedz
(21-06-2015, 00:32)Grievous napisał(a): Nie rozumiem, co jest nie tak z "Czarną Mszą"? :/

Ktoś w Polsce jeszcze zadaje sobie takie pytania? :) Pewnie czarnych mszy mieli już za dużo w bazie. :)

Tutaj inny trailer:

https://www.facebook.com/BlackMassMovie/videos/792511894189255/

Odpowiedz
Filmweb nie znajduje ani jednego filmu o tytule Czarna Msza.

Odpowiedz
Ale w polaczkowie tytuł "Czarna msza" jest widocznie zarezerwowany dla wybitnych twórców wartościowego kina pokroju Zanussi, Białowąs. :P

Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
A ja myślałem, że "Czarna msza" na Polskę brzmiała zbyt satanistycznie, gdzie jak już to jedynym dozwolonym tytułem byłaby "Niedzielna msza" ;)

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Najnowszy trailer:

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Świetna historia, świetna obsada - wizyta w kinie obowiązkowa :)

Odpowiedz
Super to wygląda no i ta obsada. I muszę przyznać, że ta laska z '50 twarzy Greya" jest naprawdę ładna :)
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Co to za gówniany song w tle ?? Co ma raperski czarny shit do gangsterki na przełomie lat 70 - 80 ??

Odpowiedz
To bardzo dobry kawałek Yelawolfa. Ale tutaj pasuje w kit.

Mnie te zwiastuny nie grzeją. A Depp na poczatku mi sie podobal, ale coraz bardziej mnie ten mejkap odrzuca. Jakbym ogladal jakas kukłe.

Odpowiedz
Mnie ten mejkap odrzucał, odrzuca i odrzucać będzie. Wygląda to bardzo źle, jakby to była jakaś CGI morda. Dla mnie zjebana charakteryzacja po całości.
We don’t play finals, we win them - Sergio Ramos.

Odpowiedz
Wrażenia mieszane po trailerze, może wyjść, może nie wyjść, poczekam na opinie na forum coby hajsu na kino nie tracić.

Odpowiedz
(31-07-2015, 14:45)Crov napisał(a): To bardzo dobry kawałek Yelawolfa. Ale tutaj pasuje w kit.

Mnie te zwiastuny nie grzeją. A Depp na poczatku mi sie podobal, ale coraz bardziej mnie ten mejkap odrzuca. Jakbym ogladal jakas kukłe.

Mi się wydaje ze w tym trailerze każdy aktor ma jakąś dziwną mordę

Odpowiedz
(31-07-2015, 15:19)Pelivaron napisał(a): Wygląda to bardzo źle, jakby to była jakaś CGI morda.

na moje oko depp wygląda jak jeden z cyngli rodziny soprano. co w sumie oceniam na plus...
chętnie obejrzę
tak że o.

Odpowiedz
Zwiastun słabiutki, zwłaszcza morda Deppa odrzuca swoją beznadziejnie wykonaną charakteryzacją. Na plus jak zawsze Edgerton. Jak będą dobre opinie tu na forum obejrzę jak będzie w sklepikach.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
"Eee Depp wygląda dziwnie o w ogóle bleeee, obejrzę jak wyjdzie w dobrej jakości w sklepie", a później chodzenie do kina na TF, Battleshit i inne bajery i narzekanie, że dużo CGI i mało krwistych filmów. Forum kmf ...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon