film jest raczej dosc stary lata 60..70... moze, no nie wiem... napewno dosc stary.
wiecej szczegolow nie znam, bo filmu nie widzialem, ale zostal mi on niezwykle polecony, niestety bylem juz po 3 winach... i wiecej nie pamietam
22-02-2006, 00:00
|
Co to za film?
|
|
malzenstwu ginie corka... prawdopodobnie topi sie w stawie, ale glowy nie dam... oni przezywaja kryzys, koles wyjezdza (bodaj z UK) do wenecji... tam zaczyna przesladowac go jakis psychopata.... aha.... i ten psychopata byl chyba duchem jego zmarlej corki.... tak... jakos tak.
film jest raczej dosc stary lata 60..70... moze, no nie wiem... napewno dosc stary. wiecej szczegolow nie znam, bo filmu nie widzialem, ale zostal mi on niezwykle polecony, niestety bylem juz po 3 winach... i wiecej nie pamietam 22-02-2006, 00:00
Chodzi o film: "Nie ogladaj sie teraz" :wink:
kicnij na: http://www.filmweb.pl/Film?id=5153 lub: http://www.imdb.com/title/tt0069995/
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
22-02-2006, 06:31
Również mam dla was małą zagadkę.
Film którego szukam ukazał się napewno po roku 2000. Nie znam ani jego tytułu, ani nazwisk reżysera/aktorów, a i sama fabuła mi umknęła. Akcja filmu toczy się gdzieś w dziewiętnastowiecznej Anglii, a sam film zawiera scenę prezentacji gronie lekarzy zdeforomowanego osobnika zwanego John Merrick... czyli człowieka słonia z filmu Davida Lyncha pod takim też tytułem. Będę wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę. 20-03-2006, 02:07 LPC napisał(a):kiedyś widziąłem the making of tego filmu w jakims programie chyba niemieckim czy angielskim znalazłem :twisted: http://imdb.com/title/tt0248190/ teraz muszę go tylko znaleźc
A single pussy hair can pull a battleship through the desert
22-03-2006, 22:13
Oglądałem kiedyś taki film na VHS, chyba z lat 80. Widziałem go tylko raz i było to z 15 lat temu... Niestety nie znam tytułu a więc krótko go opiszę i może ktoś z was skojarzy ten film.
Pewien mężczyzna jadąc szybko pewnym czerwonym samochodem miał poważny wypadek po którym został sparaliżowany. Pomoc, która po niego przyjechała stwierdziła, że mężczyzna nie żyje - ale on cały czas żył tylko, że był sparaliżowany i nie mógł nic zrobić ani nic powiedzieć. Wszyscy cały czas myśleli że to już trup. Facet mógł jedynie ruszać palcem u ręki i próbował w ten sposób pokazać im, że żyje, ale jednak oni nie zauważyli. I tak przez cały film próbuje cokolwiek zrobić aby jednak nie brali go za trupa tylko za żywego człowieka. Facet cały czas coś mówił, ale to było to były tylko jego myśli, których nikt nie słyszał. Mam nadzieje, że ktoś skojarzy. Jeśli się wam uda, to przyznam, że zrobie wszystko aby zdobyć ten film :D 01-04-2006, 23:56
Wiem, że istnieje taki film (tytułu jednak nie znam), ale wiem też, że powstał IDENTYCZNY (acz krótszy od filmu) odcinek wyświetlanego kiedyś u nas serialu "Alfred Hitchcock przedstawia".
02-04-2006, 20:31
Axel, przeczytaj sobie opowiadanie Kinga pt. "Prosektorium numer cztery". Znajdziesz je w zbiorze zatytułowanym "Wszystko jest względne".
I pomyśleć, że Joseph Cotten musiał się tylko rozpłakać :) 07-04-2006, 02:43
Tym skromnym postem sie chciałem rozdziewiczyć.
No więc: Film leciał onegdaj na TVP1 w czwartek o 20.00 (tak wiem, duzo wam to mówi, ale ten szczegół zapamietałem). Opowiada o 2 policjantach (zapewne najlepszych przyjaciołach) którzy coś tam odkrywają i jeden z nich ginie. Drugi kolega wkłada trupa do jakiejś maszyny i tamten ożywa. No i policjant i policjant trup próbuja rozwiązać zagadke jakąśtam. .. i mniej więcej tyle pamietam, jeszcze jakieś ścinki mi sie przypominają: 1. to była na bank komedia 2. bili sie z jakims chyba pozszywanym potworkiem 3. zysk 4. była jakas piękna pani (która okazała sie tez wskrzeszonym trupem) i chyba były tez cycki 5. no i na końcu 2 partner tez ginie i też go wsadzają do maszyny i tyle o tym filmie. 09-04-2006, 16:06
Heh, już chyba poraz trzeci pojawia się zapytanie o ten film, ale nie pamietam czy poprzednio ktoś udzielił odpowiedzi jaki tytuł jest tym poszukiwanym.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 09-04-2006, 16:35 military napisał(a):Wiem, że istnieje taki film (tytułu jednak nie znam), ale wiem też, że powstał IDENTYCZNY (acz krótszy od filmu) odcinek wyświetlanego kiedyś u nas serialu "Alfred Hitchcock przedstawia". Dokładnie! NA pewno Axelowi chodzi o ten film. Też to kiedyś oglądałem , właśnie z cyklu "Alfred..." i zrobił na mnie spore wrażenie. Pamiętam, że wszystko działo się gdzieś w Afryce chyba, a w finale bohaterowi z oczu zaczęły płynąć łzy, co i tak nie zmieniło nic (chyba) i skończyło się raczej niemiło. Ale był też taki odcinek "Opowieści z Krypty", tylko że tam był jakiś środek, który taki paraliż powodował...[/b] 09-04-2006, 18:58 Człowiek napisał(a):Axel, przeczytaj sobie opowiadanie Kinga pt. "Prosektorium numer cztery". Znajdziesz je w zbiorze zatytułowanym "Wszystko jest względne".A co z tytułem filmu ? Czy film też był na podstawie powieści Stephena Kinga pod tym samym tytułem co książka ? 12-04-2006, 20:38
No to mam taki problem:
-film widziałem chyba w 1999 lub 2000 na video (bardzo prawdopodobne ze mógł być nowoscią w wypożyczalniach ale głowy za to nie dam) -akcja filmu toczyła się (najprawdopodobniej) w jakimś muzeum (tak mi się wydaje) - była tam bestia na czterech łapach, oczywiście zabijała ludzi. - sądzę, że było tam też coś z jakąś starożytną religią, może egipską? (ale znowu nie jestem pewien :? ) Ktoś ma jakiś pomysł co to mogło być? 14-04-2006, 15:01
Przypomniałem sobie dokładniej kiedy to oglądałem - marzec-kwiecień 2000, więc Belfegor odpada. Nie jestem ani do końca pewien czy to było muzeum, ani czy rzeczywiście było coś z jakąś religia.
EDIT: dobra chyba już mam, "Relikt" http://www.filmweb.pl/FilmDescriptions?id=598#598 brat mnie oświecił :) 14-04-2006, 15:09
Teraz ja wam zrobie burzę mózgów.
Chodzi mi o film wojenny opowiadający historię jednego gościa przed wybuchem i w czasie wojny chyba w byłej Jugosławii. Gościu ma rodzinę, normalną prace i hobby. W weekendy jeździ ze swoim kolegą na polowania. Gdy wybucha wojna on i jego kolega stają po przeciwnych stronach barykady. Kolega zostaje dowódcą w wojsku, a główny bohater zostaje snajperem, chowa się po różnych ruinach i robi żołnierzom kuku. Film widziałem baardzo dawno, nie pamiętam żadnego aktora ani nic, napewno nie chodzi mi o Aleje Snajperów bo ten film jest starszy i chyba mniej znany. Jak ktoś cos kojarzy itd itp to proszem o pomoc. z góry dzięki 27-04-2006, 09:14 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Teledysk jak film | Debryk | 82 | 12,874 |
30-04-2026, 14:09 Ostatni post: slepy51 |
|
| Film vs Rzeczywistość - czy nietrzymanie się realiów czyni film sraką? | Kryst_007 | 27 | 4,852 |
27-08-2025, 13:40 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Nasze pomysły na film | Mierzwiak | 141 | 28,730 |
16-11-2024, 20:45 Ostatni post: srebrnik |
|
| Pomyłki obsadowe psujące film | Gieferg | 36 | 11,052 |
28-10-2022, 19:54 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Mój pierwszy raz - film lub scena... | Debryk | 1 | 1,150 |
06-06-2021, 14:06 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,270 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Teatr vs. Film | simek | 58 | 17,930 |
28-03-2015, 23:09 Ostatni post: perrie |
|
| Film snem, nietypowe zakończenie | simek | 22 | 9,259 |
19-09-2012, 14:07 Ostatni post: RandoMan |
|
| Zgłoś swój film na ECU 2012! | EcuFilmFestival | 0 | 1,846 |
10-11-2011, 12:59 Ostatni post: EcuFilmFestival |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,757 |