Co to za film?
Widze że tu zastój i wszyscy wszystko wiedza :)
To ja pomarudze. Lata temu w tvwidziałem film. Był to film francuski i akcja działa się w getcie, blokowisku w jakimś duzym mieście. Bohaterami było (chyba) kilku małolatów. Jak się mozna domyślać ich zycie nie było najłatwiejsze :) nie pamietam żadnego głownego wątku ale był tam motyw z pistoletem. Jeden z nich miał pistolet (nie wiem czy znalazł czy ukradł). Na końcu ktoś z nich albo jakiś policjant został postrzelony/zastrzelony z tej broni. Film napewno jest starszy niż 2000, nie wiem o ile ale napewno starszy, ale bez przesady, było już napewno daaaawno po rewolucji ;)

Odpowiedz
pewnie chodzi o LA HAINE (NIENAWISC) czarno-bialy obraz Mathieu Kassovitza. kapitalny z reszta.
http://www.imdb.com/title/tt0113247/
http://www.filmweb.pl/Film?id=8106

Odpowiedz
Tak tak, to chyba to
dzięki

Odpowiedz
To ja jeszcze coś zadam, przypomniało mi się jak czytałem opis tej Nienawiści.
Amerykański film, upowiada historie 3-4 kumpli czarnoskórych i mieszkających w gettcie tzn. opowiada wlasnie 24 godziny lub konkretnie jedną noc z ich życia. Mieli tam różne perypetie ale wogóle ich nie pamiętam. Pamietam tylko jednago z nich, koleś był komiczny. Wszystko co mu w zyciu nie wyszło tłumaczył tym że to dlatego że jest czarny. Normalnie co chwile gadał "to dlatego że jestem czarny". Nawet jego kumple nie mogli już słuchać tej gadki.Film był bardzo fajny i nie rozumiem czemu tylko raz leciał w tv.

Odpowiedz
Witam

Szukam filmu wloskiego z temtyki lekko erotycznej pod tytulem
Obsesja lub obsesje
Film 2x został wyemitowany w TVP na początku lat 90

Historia:
W rodzinie umiera matka kóra ma 3 synów i męża. FAcet aby zapewnić opiekę dzieciom wynjmuje guwernantkę. Średni syn w wieku około 13-15 lat dość poważnie interesuje się guwernantką. Między nimi dochodzi do rozpoczęcia niebezpiecznej gry..."

Jak komuś się coś przypomni albo wie lub ma ten film

Bardzo proszę o kotakt witold35@tlen.pl

To jest forum dyskusyjne, a nie lista mailingowa.

Odpowiedz
wujekhaker napisał(a):Film był bardzo fajny i nie rozumiem czemu tylko raz leciał w tv.

no to sam sobie odpowiedziałes na pytanie ;)

Odpowiedz
La Haine, którą znalazłem dzięki tomashkowi też leciał raz w tv. Wczoraj go oglądałem i wiem że to raczej nie dlatego że był słaby, nieciekawy :p
;)

Odpowiedz
no to już pozostaje tylko zapytać dyrektora programowego TVP i Rade Radiofonii i Telewizji dlaczego jest tak a nie inaczej.. :D

Odpowiedz
naprawde nikt nie wie co to za film ?? :(

Odpowiedz
wujekhaker: Jeśli to była komedia, to prawdopodobnie Żółtodzioby.

Odpowiedz
To nie żółtodzioby, w tamtym nikt nie latał ani nie było koni cukrzyków :)

Odpowiedz
Od kilku dni męczy mnie tak jedna scena ale nie wiem z jakiego filmu pochodzi...Rzecz się działa na sali do gry w koszykówkę. Pamiętam tylko taki motyw, że 20 kolesi naraz rzuciło piłką do kosza i wszyscy trafili.
Kojarzy wam się to z czymś? :)

Odpowiedz
Miasteczko Pleasantville

Odpowiedz
Tak, to na pewno to!
Dzięki wielkie.:)

Odpowiedz
Pamiętam ten film z radosnych czasów dzieciństwa: totalna niskobudżetowa bzdura o gangu motocyklistów, którzy jeżdżą tak szybko, że urywa im głowy. Nie jestem pewny, ale na vhs to chodziło to pod tytułem Moto-diabły... Z tym, że na filmwebie taki tytuł nosi film traktujący o... wojnie w Wietnamie, a dokładniej o oddziale amerykańskich żołnierzy na harleyach (ROTFL!). Jeśli ktoś kojarzy te właściwe moto-diabły, proszę o pomoc.[/i]

Odpowiedz
ja wlasnie moto-diably kojarze z lat dziecinstwa i vhs wlasnie z motocyklistami w wietnamie

Odpowiedz
Ja tez pamiętam film z motocyklami ale on bardziej dział się w USA. Pamiętam ze jeden koleś jechał na motocyklu na pojedynek po chwili znika za wzniesieniem drogi po krótkim czasie jego przeciwnik wyjeżdża z kurtałką delikwenta w górze jakby na jakimś ostrzu lub spluwie :)

Odpowiedz
[quote="military"
2. Taki horror, czy też może thriller, o człowieku który nosił w sobie jakiegoś pasożyta, a żeby powstrzymywać jego "działanie" robił sobie jakieś zastrzyki... Film był bardzo ponury (jak dla mnie i jak na tamte czasy) i chyba grał w nim jakiś drugoligowy, ale dość znany aktor.[/quote]

Hidden lub Hidden2 (tam chyba gral Frank Stallone)

Odpowiedz
Nie, to już znalazłem - tytuł to... ehm.. Pasożyt. :P Ale dzięki za pomoc.:)

Odpowiedz
ogladalem wideo okolo 15 lat temu pamietam tylko ze byl o psychopatycznym mordercy ktory byl w masce hokeisty a tekst polski czytal stary dobry Jan Suzin

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon