Co to za film?
Szukam filmu:
Dramat wojenny osadzony chyba w realiach Jugosławii, choć głowy nie dam sobie uciąć. Opowiada historię grupy reporterów: dwóch mężczyzn i kobiety (chyba tylko tyle głównych postaci było). Kobieta szuka swojego męża, który też jest reporterem i zaginął. Jej towarzysze (jeden grubawy blondyn, a drugi brunet z bródką... chyba z bródką) w pewnym momencie chcą ją powstrzymać przed dalszymi poszukiwaniami, bo zbliżają się do strefy największych starć. Jednak ostatecznie wszyscy ruszają dalej. W jednej ze scen brunet ginie postrzelony przy latarni na jednej z ulic zdemolowanego miasta. Reporterka odnajduje swojego męża w szpitalu (chyba), jednak stracił on kontakt z rzeczywistością- nie słyszy co się do niego mówi itd. Koniec filmu przedstawia reporterkę w jej domu- mąż po kilku latach wraca do rzeczywistości. THE END

Ktoś kojarzy ten film? Widziałem go kiedyś w telewizji od połowy i nie znam tytułu a nie mogę sobie przypomnieć nazwisk ani twarzy aktorów.

Odpowiedz
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie:
Vincent van Gogh ożywa i budzi się w dzisiejszych czasach w szpitalu z obciętym uchem. Tam widzi na kalendarzu swój obraz, "Gwieździstą noc" i jest zachwycony gładkością papieru na jakim został wydrukowany. Tylko tyle pamiętam z tego filmu gdyż widziałem go bardzo dawno, dałbym sobię głowę uciąć, że na RTL 7. Mam nadzieję, że ktoś zna tytuł tego filmu.

Odpowiedz
Dobra, sam sobie poradziłem- pogrzebałem parę godzin w sieci i znalazłem. Film o którym pisałem to "Harrison's Flowers" (polski tytuł "Uciec przed śmiercią" hmmmmm???) z Andie MacDowell. Film został wydany tylko przez Kino Świat, ale trudno powiedzieć czy oni cokolwiek sprzedają, bo ich strona jakaś lekko uboga jest.

Odpowiedz
pamietam wylacznie jedna scene. Dzieciaki maja jakas tam grupe spolecznie uprzywilejowana, co by do niej wejsc, trzeba przejsc test. Test polega na tym, ze delikwenta sprowadzaja do jaskini, pokazuja mu rozgrzany pret, po czym zaslaniaja mu oczy i groza, ze zaraz go przypala tym pretem - i przytykaja mu do klatki piersiowej kawalek lodu. Pech chcial, ze chlopak mial slabe serce i wykorkowal.
Jaki to film, ktos wie moze...
It has been said that time heals all wounds. I do not agree. The wounds remain. In time, the mind, protecting its sanity, covers them with scar tissue, and the pain lessens, but it is never gone.

Odpowiedz
kurde, też pamiętam taką scenę :|
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Ja też pamiętam, bo taka scena była w filmie "Punisher" :)
"It's alive!"

Odpowiedz
Ale tam nie było dzieciaków..
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
DUX napisał(a):Ja też pamiętam, bo taka scena była w filmie "Punisher" :)
A mi sie skojarzyło z Diuną :P
People used to think that when someone dies,
a crow carries their soul to the land of the dead.
But sometimes... only sometimes the crow brings
that soul back to set the wrong things right.

http://www.jackson.pl/

Odpowiedz
apone napisał(a):Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie:
Vincent van Gogh ożywa i budzi się w dzisiejszych czasach w szpitalu z obciętym uchem. Tam widzi na kalendarzu swój obraz, "Gwieździstą noc" i jest zachwycony gładkością papieru na jakim został wydrukowany. Tylko tyle pamiętam z tego filmu gdyż widziałem go bardzo dawno, dałbym sobię głowę uciąć, że na RTL 7. Mam nadzieję, że ktoś zna tytuł tego filmu.

To nie jest czasem film Kurosawy ?? , gdzie role Van gogha gra Martin Scorsese?? Kiedys cos takiego ogladalem na lekcji WOK :)

Odpowiedz
to widać żle oglądałeś, bo to akurat nie ten film :twisted:

Odpowiedz
Wiem co ogladalem ale to bylo 3 lata temu , wiec pamietam tylko migawki , a staralem sie pomoc .

Odpowiedz
MOLQ napisał(a):Wiem co ogladalem ale to bylo 3 lata temu , wiec pamietam tylko migawki

Radze zakupic
People used to think that when someone dies,
a crow carries their soul to the land of the dead.
But sometimes... only sometimes the crow brings
that soul back to set the wrong things right.

http://www.jackson.pl/

Odpowiedz
MOLQ napisał(a):Wiem co ogladalem ale to bylo 3 lata temu , wiec pamietam tylko migawki , a staralem sie pomoc .

przecież nawet nie zacząłem krzyczeć - po prostu mówię, że to nie ten film

Odpowiedz
A kojarzycie może taki stary horror (z lat 70-tych chyba, może z 80-tych), który - w moich okolicach przynajmniej - chodził na video pod tytułem Mordercze pająki? Problem w tym, że to nie jest oficjalny tytuł, a nieoficjalnego znaleźć nie potrafię. Film opowiadał o ludności małego miasteczka na zachodzie USA, która przeżywa najazd pająków. Nie żadnych wielkich, zmutowanych, tylko całe chmary zwykłych, tarantulopodobnych. Pamiętam świetne sceny, np. z nieświadomym czarnoskórym mechanikiem bawiącym się łysą oponą, w której siedzi pająk... Wszystko też przebiegało wg schematów z filmów o zombi. Ogólnie rzecz biorąc film bardzo mi się podobał i z chęcią go sobie przypomnę.:) Dla ułatwienia w rozpoznaniu jeden spojler (DUŻY!) - ostatnia scena przedstawiała widok na górski krajobraz miasteczka i okolicy - wszystko pokryte pajęczyną... (kiedyś mnie to przerażało!:) )

Odpowiedz
Mefisto napisał(a):
MOLQ napisał(a):Wiem co ogladalem ale to bylo 3 lata temu , wiec pamietam tylko migawki , a staralem sie pomoc .

przecież nawet nie zacząłem krzyczeć - po prostu mówię, że to nie ten film

A czy ja se denerwuje :) wszytsko jest all right :)

Odpowiedz
military napisał(a):A kojarzycie może taki stary horror...?

Kingdom of the Spiders :: http://www.imdb.com/title/tt0076271/

Odpowiedz
Dzięki, D'moon :D

Odpowiedz
oglądądałem ten film parę lat temu i nie znam tytułu

Chora na białaczke dziewczyna (czy tez na inna chorobe nie pamiętam) prosi swojego chłopaka, żeby przechował jej głowe po jej śmierci, ponieważ to może ją ożywić.
Gdy już umiera chłopak spełnia jej prośbę i konserwuje jej głowę. Po pewnym incydencie głowa zostaje rozbita, ale jakimś sposobem ze szczątków czy też inaczej, chłopak buduje robota na wzór swojej dziewczyny. Robot okazuje się zły i mści się na każdym kto był dla niej nie dobry za życia.

Byłbym wdzięczny za wskazanie tytułu!

Odpowiedz
Jeezu, bardziej pokreconej fabuly w zyciu nie slyszalam... :?

Odpowiedz
Tutaj szukaja samych takich. ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon