Co to za film?
Ale na tym forum chyba o "fikołkach" nie pisze się :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
Z początku też o tym pomyślałem, ale koleżanka usilnie twierdzi że widziała go na TVP 1 przed północą ; )

Odpowiedz
"33 sceny z życia" Małgorzaty Szumowskiej

Odpowiedz
Jeśli by to rzeczywiście chodziło o ten film, to jestem przerażona, co on jedynie pozostawił w głowie tej "zapytującej" osoby. :roll: Szumowska by sie załamała. :( :)
"Ludzie biorą mnie za intelektualistę. Chyba dlatego, że noszę okulary" /Woody Allen/

http://www.babkafilmowa.blogspot.com/

Odpowiedz
a mnie tam zachęciło - teraz może w końcu obejrzę ten film ;)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
O to chodziło : )
Mnie załamuje koleżanka, która zapomniała wspomnieć że to polski film ; )
Dzięki Tyler.

Odpowiedz
To może ktoś zna tytuł serialu dokumentalnego, który był emitowany przed 2000nym rokiem na TVP2 o realizacji hollywoodzkich filmów i efektów specjalnych?
Z tego co pamiętam około godziny 14:00. Pamiętam, że były fragmenty "T2:3D Battle across time" (po premierze "Buntu maszyn" zastanawiałem się gdzie ten pościg na motorach :), jeszcze były tam fragmenty "Żołnierzy kosmosu", coś o budowaniu wulkanu i chyba o tworzeniu komputerowego Jabby do Edycji Specjalnej Gwiezdnych Wojen (co do Jabby pewności nie mam).

Odpowiedz
"Movie Magic" (Magia kina)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
OOOooo.... super :* xD

Odpowiedz
Na tubie jest kilka odcinków, np. ten o animacji poklatkowej:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xHG2aao4CVk&feature=related[/youtube]
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
wiem, już sprawdzałem :) serdeczne dzięki <ok> :razz:

Odpowiedz
"Movie Magic" to był zajebisty program, zastępował mi w latach 90. internet i dodatki DVD.

Odpowiedz
W ogóle, jakie film o robieniu filmów polecacie (dokumenty, nie fabuła)? wspomniane już są Movie Magic i Cutting Edge

Odpowiedz
Z ogólnych nie przychodzi mi nic do głowy poza Science of the Movies (Tajemnice superproduckji filmowych) na Discovery pierwszy sezon zakończył się kilka tygodni temu - teraz lecą powtórki. Nagrałem wszystkie odcinki, ale większość technik wiedziałem (wzdycha), polecam więc indywidualne dodatki do danego filmu typu Making OF, że o komentarzach twórców nie wspomnę (o ile są treściwe, a nie "ochy i achy" reżysera jak operator pięknie ustawił kamerę itp itd).

P.S. - przy własnych produkcjach często nie ma to jak tuturiale innych na youtube hehe :mrgreen:

Odpowiedz
Spoilery z Play Misty for me.

Nie bardzo wiedziałem gdzie to umieścić. Czy kojarzycie jakiś film, w którym detektyw/policjant wspomina DJ radiowemu o tym żeby ten zagrał jakiśtam jego ulubiony kawałek POZA Play Misty for Me, czy coś mi się uroiło?
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Kiedyś oglądałem taki film o platformie wiertniczej. Pewnego razu podczas odwiertów wyskoczył potwór dizajnem podobny do Aliena. Następnie grasował na pokładzie i stawał się większy wraz z każdym zabitym nafciarzem. Ktoś wie co to za film?
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Sprawdż "The Intruder Within" Cartera z 1981 roku:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Li5SP3UMbjw[/youtube]

Odpowiedz
Nie, to chyba nie to. Tamten potwór miał łeb jak Alien.

Odpowiedz
A na pewno była w tym filmie platforma wiertnicza? Bo jak stwór z łbem jak Alien to od razu na myśli mi przychodzi "Creature" (Potwór) Malone'a z Kinskim w roli głównej, tyle że tam w kosmosie i na statku kosmicznym akcyjka była.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=N2ZHZyj8vrU[/youtube]

Odpowiedz
Była platforma. Mniej więcej pamiętam akcje jak potwór dostał się na platformę. Wiercili i w pewnym momencie coś się stało, wiertło się zblokowało. Jakiś kolo gdzieś tam wsadził łeb do tej rury, aż tu nagle wyskoczył z tej rury malutki potworek(jak w Alienie). Potem szukali knypka, a okazało się, że on już nie jest taki mały. Była scena jak główni bohaterowie wchodzą do pomieszczenia, a tam potwór pochyla się nad jakimś kolesiem i tryska na niego jakimś kwasem z ryja. Tyle pamiętam. Puścili to kiedyś chyba na Polsacie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon