Co to za film?
Kiedyś ktoś na forum linkował trailer - akcja dzieje się gdzieś na wyspach (może Irlandia). Jakiś młodzik dostaje wpierdol od dresów, trafia do szpitala, po wyjściu ze szpitala planuje zemste: idzie na pakernie, bierze koksy (kupuje chyba nawet od Polaków), trenuje sztuki walki, posługiwanie się bronią etc. Pamiętacie tytuł? Film w konwencji mega surowej, taki europejski realizm uliczny ;)

Odpowiedz
Harry Brown.

Odpowiedz
Mentalowi chodzi o "Savage". Film o kolesiu, któremu drechole obcinają jaja albo fiuta, więc ten postanawia ich zaszlachtować :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
Serial odcinają mu jaja? Na pewno mówimy o tym samym filmie? Zresztą nieważne, zaraz sprawdzę ;)

Odpowiedz
Tak. Napadają go, obcinają mu interes, on po wyjściu ze szpitala kupuje wielką maczetę, zapisuje się na kravkę oraz siłkę i wyrusza w miasto zabić wszystkich związanych z tym arcy-chamskim czynem.
--
Laozi

Odpowiedz
Widziałeś już to?

Odpowiedz
Niestety nie było tego jeszcze w moim sklepie. Ale brzmi dość oryginalnie jak na kałowo eksploatowaną dziś konwencję "robią mu krzywdę-wkurza się-zabija wszystkich winnych" :)
--
Laozi

Odpowiedz
Film jest już dostępny jakby co.

Odpowiedz
Wiem, że jest. Zwiastun był z jakiś rok temu, ale w moim super tajnym sklepie go nie było :(

Na smaczek :)
--
Laozi

Odpowiedz
Kurde, narobiłeś mi smaka. Jestem mega ciekaw, co koleżka zrobi z tymi ludzkimi odpadami. Może będzie ich torturował dwa dni, zrobi im transfuzje krwi, znowu potorturuje, ścierwa powiesi na haku, a wszystko nagra na wideo i będzie sobie puszczał w slo-mo? Niestety raczej nieprędko się dowiem, bo filmik idzie jak krew z nosa, w porywach 120 kB/s ;(

Odpowiedz
Fakt, mi z TPB też wolno płynie :(
--
Laozi

Odpowiedz
Czy ktoś może mi przypomnieć tytuł filmu wojennego (wietnam), w którym jest scena wydłubywania oczu przez witnamczyka amerykańskiemu żołnierzowi? Wydawalo mi się, że to były Szczury Tunelowe, ale wyszukiwarki wypluwają mi jakieś gówno Uwe Bolla z przed paru lat, ja natomiast mam na myśli film z przed ~25 lat.

Odpowiedz
To może "Ofiary wojny" De Palmy. Nie kojarzę akurat tej sceny, ale jest i Wietnam, i "szczury tunelowe", no i sam film ma już parę latek (rocznik 89).

Odpowiedz
na pewno nie ofiary
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(07-10-2011, 13:50)Craven napisał(a): Czy ktoś może mi przypomnieć tytuł filmu wojennego (wietnam), w którym jest scena wydłubywania oczu przez witnamczyka amerykańskiemu żołnierzowi? Wydawalo mi się, że to były Szczury Tunelowe, ale wyszukiwarki wypluwają mi jakieś gówno Uwe Bolla z przed paru lat, ja natomiast mam na myśli film z przed ~25 lat.

To chyba będzie to: Battle Rats AKA Szczury wojny (1988). Jest Wietnam, są tunele i szczury w tytule.

8:30 poniższego fragmentu filmu - wspomniana scena wyłupywania oczu.

Odpowiedz
No to mamy kompromis między Szczurami tunelowymi a Ofiarami wojny - Szczury wojny:P

Odpowiedz
Dzięki wielkie!
Ależ to siermiężne :P

Odpowiedz
Kiedyś, dawno temu, przypadkiem natrafiłem w tv na świetną animację - widziałem tylko fragment, bo musiałem wychodzić, ale zapadł m w pamięci. Było to jakieś s-f o jakby rockowym zespole przyszłości (nie chodzi o Interstella 5000); bohaterami były antropomorficzne zwierzęta, ubierające jak rockersi czy punki. Nie wiem, o czym była fabuła, ale rysunki i animacja były PIĘKNE, a całość wydawała się poważna i dorosła. Klimaty hardkorowego i syfiastego s-f - oczywiście jak na film animowany. Animacja oczywiście tradycyjna, żadne CGI. Ma ktoś pojęcie, co to za film?

Odpowiedz
To bez wątpienia Rock & Rule

Lista wokalistów i zespołów odpowiedzialnych za ścieżkę muzyczną imponująca. Ustępuje chyba tylko pierwszemu "Heavy Metal"

Odpowiedz
Ale czad!

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon