Co to za film?
Cieszę się Twoim szczęściem. ;)

Znaczy, chciałem w końcu napisać post nr 20, aby wreszcie dodać sobie avatar. :)
What a bunch of a-holes.
---
KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja 
W wolnych chwilach -  copywriting

Odpowiedz
Ostatnio naszło mnie na filmy o odkrywaniu Nowego Świata (konkwistadorzy, Indianie itd.). Na filmwebie natknąłem się na ciekawy opis, jednak autor nie zna tytułu. Cytuję:
"kiedyś (kilkanaście lat temu) oglądałem pewien film (czasy kolonizacji Ameryki) z którego pamiętam jeden urywek, a mianowicie jak brytyjscy żołnierze (czerwone charakterystyczne mundury) bodajże przemieszczali dżungle Amazońską (ogólnie dżunglę Ameryki Południowej) i utkwił mi w pamięci moment jak ów żołnierze przemieszczali bagna i natrafili tam na krokodyla (chyba go zastrzelili) ... tyle pamiętam ... nawet nie wiem jakiej produkcji był ten film ... miał w każdym razie niepowtarzalny klimat ...".
Ktoś coś kojarzy?

Odpowiedz
Poszukuję filmu o ekipie kręcącej dokument o nawiedzonym domu. Oglądałem go dość dawno ale w pamięci utkwiły mi dwie sceny:
- gdy ekipa kręcąca dokument schodzi do piwnicy zaczyna padać śnieg/popiół,
- na koniec cały dom zostaje zabetonowany.

Odpowiedz
Cytat:- na koniec cały dom zostaje zabetonowany.
To mi się kojarzy z remake'iem "Domu na Przeklętym Wzgórzu".

Odpowiedz
Mi się kojarzy "Grave Encounters", ale to było o nawiedzonym szpitalu psychiatrycznym. Śniegu/popiołu nie pamiętam, ale były tam zamurowane przejścia.

Odpowiedz
Nie, to nie to.

Odpowiedz
(Przekopiowane z niewłaściwego tematu)

Ahoj.

Kilkoro przyjaciół otrzymuje zaproszenie od kumpla, z którego napieprzali się w koledżu. Przyjeżdżają do zamku (o ile dobrze pamiętam), w którym to ów prześladowany kolega dokonuje na nich tortur cielesnych.

Jakieś tropy?

Odpowiedz
Za dzieciaka oglądałem taki film, który można by od biedy zaklasyfikować jako horror. Główny bohater robił kreskówki, które przedstawiały śmierć ludzi, które były czarno-białe z wyjątkiem krwi, która była w kolorze. Z kolei bohaterem negatywnym był(a) Śmierć, którą prezentowano podobnie jak Charliego w Charlie's Angels - oparcie krzesła i wystająca zza niego łapa ćmiąca papierosa. Z tego, co pamiętam facet ginął w wypadku, Śmierć z jakichś powodów kazała mu dokończyć kreskówkę, a ratował go jego syn. Potem chyba przenosili się do tej kreskówki i dryfowali na morzu krwi. Film widziałem jeszcze w podstawówce, więc mogłem coś pomieszać, ale na pewno były motywy Śmierci i kreskówki. Film na oko z jakichś lat 80-tych.

Pomożecie?
HillbillyBoy, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since May 2014.

Odpowiedz
Witajcie, ja szukam 3 filmów z dzieciństwa - bardzo proszę o pomoc:

1) Horror - produkcji USA, na pewno po 1995roku, pewnie po 2000roku, główną bohaterką jest opiekunka do osób starszych która zostaje wynajęta jako opiekunka do starszego mężczyzny który z tego co pamiętam był sparaliżowany, odkrywa ona tajemnice domu że żona tego mężczyzny i on sam to są afroamerykanie którzy za pomocą magii (chyba voodoo) przejmują ciała kolejnych ludzi by żyć dłużej, na końcu podstępem zostaje przekonana do narysowania pentagramu na podłodze i traci własne ciało, główna aktorka (opiekunka) chyba była blondynką.

2) Niemiecki film- nauczycielka plastyki wdaje się w romans ze swoim uczniem, któremu zaczyna pozować nago, chyba mieli dziecko z mężem ale je stracili lub poroniła.

3) Chyba koreański - o kobiecie szpiegu z Korei Północnej która zostaje wysłana do Korei Płd celem szpiegowania, z tego co pamiętam zostaje najęta jako pomoc domowa w domu jakiegoś albo dygnitarza płd korei albo wojskowego, chyba chce wykraść jakieś dane z komputera, syn tego dygnitarza się w niej podkochuje

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
rociel2, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2014.

Odpowiedz
1) "Klucz do koszmaru" (The Skeleton Key)

Odpowiedz
Serwus, proszę o pomoc w ustaleniu tytułu filmu. Film - z tego, co pamiętam, amerykański, lata 70-80, kryminał-sensacja, intryga osnuta wokół wielkiego diamentu - sklep jubilera - podstęp szajki z cięciem diamentu u jubilera - fałszywy szlifierz - wielki diament ma skazę. To tyle. Bardzo mi zależy i oferuję pomoc na przyszłość.
megagwiazdor, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2014.

Odpowiedz
Pytania o stare, niezidentyfikowane filmy.

1. Horror - S/F. Film dzieje się na jakiejś planecie, na którą przybywają klasycznie ludzie. Na owej planecie ich koszmary stają się rzeczywistością. Postrachem jednego z bohaterów są jakieś owady i tak oto ginie od wielkiego pająka (chyba). Kaseta miała podpis: "Galaktyka strachu".

2. Film S/F. Dzieje się na jakiejś planecie (Mars?), na której latają statki obcych - klasyczne spodki. Bohater połyka pigułki z powietrzem.

Z góry dziękuję.

Odpowiedz
1. Galaxy of Terror (1981) ze stajni Rogera Cormana.

Odpowiedz
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Robinson_Crusoe_on_Mars

Odpowiedz
witam, poszukuję starego filmu, chyba lata 80, produkcji usa, film walki, głównhymi bohaterami są murzyni trenujący kung fu, jeden jest nieco łatwowierny ale ciężko trenuje i jego mistrz wysyla go po jakąś wróżbę z ciasteczka, w końcowej scenie walczy z innym złym murzynem i obaj świecą "mocą", niewiele pamiętam, ale może ktoś skojaży, z góry dziękuję za pomoc
kornik15, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Oct 2014.

Odpowiedz
Kornik, chodzi o The Last Dragon:
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
dzięki wielkie, dzwoniło mi coś, ale jak wpisywałem po googlach "ostatni smok" to mi ten film o smoku wychodził i kombinowałm co innego
kornik15, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Oct 2014.

Odpowiedz
(21-01-2012, 16:58)kinoman1989 napisał(a): Jest to stary film, sprzed kilkunastu lat. Emitowany wtedy w telewizji publicznej na pewno co najmniej kilka razy. Przez cały film ucieka pewien więzień - prawdopodobnie uciekł jeszcze z pociągu. Cały czas jest ścigany. Wiem, że poznał jakąś kobietę i uciekają razem. Pamiętam, że na 100% miał kulę u nogi. Wiem też, że była scena z ukrywaniem się w polu kukurydzy. I tu uwaga: nie jest to "Ostatnia walka Apacza", "Był tu Willie Boy" ani niestety również "Jeremiah Johnson". Proszę o wszelkie możliwe skojarzenia. Film był w kolorze.

Wiem, że to bardzo stary post, ale przy okazji chcę udzielić na niego odpowiedzi, gdyż sam szukałem tego filmu. Wszystkim zainteresowanym podaję jego tytuł : Harry Tracy, Desperado. Głównego bohatera grał Bruce Dern, a film jest z 1982 r.

Odpowiedz
To jest z Borata? Nie pamiętam tego momentu:

Odpowiedz
Borat "zadebiutował" w Da Ali G Show i to pewnie fragment z tego programu.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon