Znaczy, chciałem w końcu napisać post nr 20, aby wreszcie dodać sobie avatar. :)
---
KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja
W wolnych chwilach - copywriting
06-08-2014, 22:53
|
Co to za film?
|
|
Cieszę się Twoim szczęściem. ;)
Znaczy, chciałem w końcu napisać post nr 20, aby wreszcie dodać sobie avatar. :)
What a bunch of a-holes.
--- KARTUNSY.PL - kreskówki, anime, bajki, animacja W wolnych chwilach - copywriting 06-08-2014, 22:53
Ostatnio naszło mnie na filmy o odkrywaniu Nowego Świata (konkwistadorzy, Indianie itd.). Na filmwebie natknąłem się na ciekawy opis, jednak autor nie zna tytułu. Cytuję:
"kiedyś (kilkanaście lat temu) oglądałem pewien film (czasy kolonizacji Ameryki) z którego pamiętam jeden urywek, a mianowicie jak brytyjscy żołnierze (czerwone charakterystyczne mundury) bodajże przemieszczali dżungle Amazońską (ogólnie dżunglę Ameryki Południowej) i utkwił mi w pamięci moment jak ów żołnierze przemieszczali bagna i natrafili tam na krokodyla (chyba go zastrzelili) ... tyle pamiętam ... nawet nie wiem jakiej produkcji był ten film ... miał w każdym razie niepowtarzalny klimat ...". Ktoś coś kojarzy? 07-08-2014, 15:48
Poszukuję filmu o ekipie kręcącej dokument o nawiedzonym domu. Oglądałem go dość dawno ale w pamięci utkwiły mi dwie sceny:
- gdy ekipa kręcąca dokument schodzi do piwnicy zaczyna padać śnieg/popiół, - na koniec cały dom zostaje zabetonowany. 08-08-2014, 15:07 Cytat:- na koniec cały dom zostaje zabetonowany.To mi się kojarzy z remake'iem "Domu na Przeklętym Wzgórzu".
https://www.filmweb.pl/user/Nawrocki/activity
https://letterboxd.com/nawrocki/list/best-movies-of-2020s/ https://letterboxd.com/nawrocki/list/2024-movies/ 08-08-2014, 15:47
Mi się kojarzy "Grave Encounters", ale to było o nawiedzonym szpitalu psychiatrycznym. Śniegu/popiołu nie pamiętam, ale były tam zamurowane przejścia.
08-08-2014, 16:10
(Przekopiowane z niewłaściwego tematu)
Ahoj. Kilkoro przyjaciół otrzymuje zaproszenie od kumpla, z którego napieprzali się w koledżu. Przyjeżdżają do zamku (o ile dobrze pamiętam), w którym to ów prześladowany kolega dokonuje na nich tortur cielesnych. Jakieś tropy? 27-08-2014, 23:09
Za dzieciaka oglądałem taki film, który można by od biedy zaklasyfikować jako horror. Główny bohater robił kreskówki, które przedstawiały śmierć ludzi, które były czarno-białe z wyjątkiem krwi, która była w kolorze. Z kolei bohaterem negatywnym był(a) Śmierć, którą prezentowano podobnie jak Charliego w Charlie's Angels - oparcie krzesła i wystająca zza niego łapa ćmiąca papierosa. Z tego, co pamiętam facet ginął w wypadku, Śmierć z jakichś powodów kazała mu dokończyć kreskówkę, a ratował go jego syn. Potem chyba przenosili się do tej kreskówki i dryfowali na morzu krwi. Film widziałem jeszcze w podstawówce, więc mogłem coś pomieszać, ale na pewno były motywy Śmierci i kreskówki. Film na oko z jakichś lat 80-tych.
Pomożecie?
HillbillyBoy, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since May 2014.
10-09-2014, 19:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-09-2014, 20:43 przez HillbillyBoy.)
Witajcie, ja szukam 3 filmów z dzieciństwa - bardzo proszę o pomoc:
1) Horror - produkcji USA, na pewno po 1995roku, pewnie po 2000roku, główną bohaterką jest opiekunka do osób starszych która zostaje wynajęta jako opiekunka do starszego mężczyzny który z tego co pamiętam był sparaliżowany, odkrywa ona tajemnice domu że żona tego mężczyzny i on sam to są afroamerykanie którzy za pomocą magii (chyba voodoo) przejmują ciała kolejnych ludzi by żyć dłużej, na końcu podstępem zostaje przekonana do narysowania pentagramu na podłodze i traci własne ciało, główna aktorka (opiekunka) chyba była blondynką. 2) Niemiecki film- nauczycielka plastyki wdaje się w romans ze swoim uczniem, któremu zaczyna pozować nago, chyba mieli dziecko z mężem ale je stracili lub poroniła. 3) Chyba koreański - o kobiecie szpiegu z Korei Północnej która zostaje wysłana do Korei Płd celem szpiegowania, z tego co pamiętam zostaje najęta jako pomoc domowa w domu jakiegoś albo dygnitarza płd korei albo wojskowego, chyba chce wykraść jakieś dane z komputera, syn tego dygnitarza się w niej podkochuje Będę bardzo wdzięczny za pomoc!
rociel2, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2014.
21-09-2014, 17:50
Serwus, proszę o pomoc w ustaleniu tytułu filmu. Film - z tego, co pamiętam, amerykański, lata 70-80, kryminał-sensacja, intryga osnuta wokół wielkiego diamentu - sklep jubilera - podstęp szajki z cięciem diamentu u jubilera - fałszywy szlifierz - wielki diament ma skazę. To tyle. Bardzo mi zależy i oferuję pomoc na przyszłość.
megagwiazdor, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2014.
28-09-2014, 03:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2014, 19:17 przez megagwiazdor.)
Pytania o stare, niezidentyfikowane filmy.
1. Horror - S/F. Film dzieje się na jakiejś planecie, na którą przybywają klasycznie ludzie. Na owej planecie ich koszmary stają się rzeczywistością. Postrachem jednego z bohaterów są jakieś owady i tak oto ginie od wielkiego pająka (chyba). Kaseta miała podpis: "Galaktyka strachu". 2. Film S/F. Dzieje się na jakiejś planecie (Mars?), na której latają statki obcych - klasyczne spodki. Bohater połyka pigułki z powietrzem. Z góry dziękuję. 07-10-2014, 11:58
witam, poszukuję starego filmu, chyba lata 80, produkcji usa, film walki, głównhymi bohaterami są murzyni trenujący kung fu, jeden jest nieco łatwowierny ale ciężko trenuje i jego mistrz wysyla go po jakąś wróżbę z ciasteczka, w końcowej scenie walczy z innym złym murzynem i obaj świecą "mocą", niewiele pamiętam, ale może ktoś skojaży, z góry dziękuję za pomoc
kornik15, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Oct 2014.
25-10-2014, 22:21 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2014, 22:23 przez kornik15.)
dzięki wielkie, dzwoniło mi coś, ale jak wpisywałem po googlach "ostatni smok" to mi ten film o smoku wychodził i kombinowałm co innego
kornik15, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Oct 2014.
26-10-2014, 14:50 (21-01-2012, 16:58)kinoman1989 napisał(a): Jest to stary film, sprzed kilkunastu lat. Emitowany wtedy w telewizji publicznej na pewno co najmniej kilka razy. Przez cały film ucieka pewien więzień - prawdopodobnie uciekł jeszcze z pociągu. Cały czas jest ścigany. Wiem, że poznał jakąś kobietę i uciekają razem. Pamiętam, że na 100% miał kulę u nogi. Wiem też, że była scena z ukrywaniem się w polu kukurydzy. I tu uwaga: nie jest to "Ostatnia walka Apacza", "Był tu Willie Boy" ani niestety również "Jeremiah Johnson". Proszę o wszelkie możliwe skojarzenia. Film był w kolorze. Wiem, że to bardzo stary post, ale przy okazji chcę udzielić na niego odpowiedzi, gdyż sam szukałem tego filmu. Wszystkim zainteresowanym podaję jego tytuł : Harry Tracy, Desperado. Głównego bohatera grał Bruce Dern, a film jest z 1982 r. 28-10-2014, 12:30
Borat "zadebiutował" w Da Ali G Show i to pewnie fragment z tego programu.
Kinofilia - blog filmowy
PAMIĘĆ ABSOLUTNA, czyli... TOTAL RECALL 2, czyli dlaczego Paul Verhoeven nie nakręcił kontynuacji. 07-11-2014, 22:07 |
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Teledysk jak film | Debryk | 82 | 13,102 |
30-04-2026, 14:09 Ostatni post: slepy51 |
|
| Film vs Rzeczywistość - czy nietrzymanie się realiów czyni film sraką? | Kryst_007 | 27 | 5,116 |
27-08-2025, 13:40 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Nasze pomysły na film | Mierzwiak | 141 | 28,951 |
16-11-2024, 20:45 Ostatni post: srebrnik |
|
| Pomyłki obsadowe psujące film | Gieferg | 36 | 11,162 |
28-10-2022, 19:54 Ostatni post: OGPUEE |
|
| Mój pierwszy raz - film lub scena... | Debryk | 1 | 1,167 |
06-06-2021, 14:06 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Prekognicja, czyli oceń film, który zaraz obejrzysz | military | 77 | 28,386 |
04-03-2017, 00:43 Ostatni post: Juby |
|
| Teatr vs. Film | simek | 58 | 18,103 |
28-03-2015, 23:09 Ostatni post: perrie |
|
| Film snem, nietypowe zakończenie | simek | 22 | 9,343 |
19-09-2012, 14:07 Ostatni post: RandoMan |
|
| Zgłoś swój film na ECU 2012! | EcuFilmFestival | 0 | 1,849 |
10-11-2011, 12:59 Ostatni post: EcuFilmFestival |
|
| Prawdziwy film, czyli istota kina | Bodzio | 22 | 8,794 |