To na bank nie był polski film. Akcja dzieje się gdzieś w zachodniej europie między XVIII a XX wiekiem. Chłopak gdzieś w wieku 18 lat. Z tego co pamiętam później zszedł się z tą dziewczyną i pojechali do stanów szukać ziemi.
socjo22222, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Dec 2014.
Akcja dzieje się w zachodniej europie między XVIII a XX wiekiem. Film jest o chłopaku gdzieś w wieku 18 lat, który stracił przytomność, został przeniesiony do czyjegoś domu i położony na stole w celu zbadania. Badanie robiły matka z córką i podczas badania dostał erekcji. Żeby nie zdemoralizować córki, matka przykryła penisa dużym garnkiem. Chłopak później zszedł się z tą dziewczyną i pojechali do stanów szukać ziemi.
poszukuje filmu o strzelaninie chyba w supermarkecie, dwójka albo więcej młodych sieje rozpierduchę. w głowie mam też, że chcieli to nagrywać i jakaś dupa ukradła kamerę ze sklepu. ktoś coś?
(24-02-2015, 17:44)Indy napisał(a): Szukam serialu/miniserialu/filmu?, który oglądałem w tv w okolicach 2003r. Niestety nie potrafię sobie do końca przypomnieć tytułu. Parę faktów, które pamiętam:
- w tytule było coś na temat poszukiwaczy złota albo poszukiwaczy skarbów
- akcja działa się zdaje się w Kanadzie
- były psie zaprzęgi
- był nieco humorystyczny drugoplanowy bohater zwany Krótki (zapamiętałem go lepiej niż głównego bohatera)
- twórcy: Kanada/chyba Francja/chyba USA
Proszę o pomoc gdyż nie mogę odszukać nic w internecie. Dzięki za pomoc.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
Cytat:poszukuje filmu o strzelaninie chyba w supermarkecie, dwójka albo więcej młodych sieje rozpierduchę. w głowie mam też, że chcieli to nagrywać i jakaś dupa ukradła kamerę ze sklepu. ktoś coś?
Nie kojarzę. Jedyny film w tych klimatach, jaki ostatnio widziałem, to dzieło doktora Bolla pt. "Rampage" - kolo w zbroi łazi po mieście i zabija kogo popadnie. Body count zatrzymuje mu się gdzieś na 80 trupach :)
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie....
Poszukuje filmu erotycznego z lat dziewięćdziesiątych. Swego czasu puszczali go na Canal+ pod koniec lat dziewięćdziesiątych, i chyba był właśnie z tamtego okresu. Myślałem że tytuł filmu wtedy to "zła" ale nic takiego nie mogłem znaleźć. Zaczynał się widokiem miasta nocą. Fabuła: kobieta rujnuje życie prywatne kolesia poprzez coraz to nowsze zachcianki. W środku filmu przyprowadziła nagą koleżankę z zawiązanymi oczami. Pod koniec odgrażała się że pójdzie na ulicę i zrobi "falatio" każdemu za kilkadziesięciu dolców. I zrobiła. Facet patrzył na nią z samochodu jak mu robiła a ona uśmiechała się (?)
Jak powiedziałem, film był na Canal+ jako erotyczny. Pamięta ktoś?
Gagarin, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Mar 2015.
Poszukuje filmu, który kiedyś widzialem (chyba jeszcze na zone europa) :) Chłopaczkowi umiera matka i ucieka do Londynu, gdzie zaczyna od pracy na zmywaku. Poznaje kobiete, ktora wygląda identycznie jak jego zmarła matka i nawiązuje z nią romans. W koncu odnajduje go jego ojciec i dowiaduje się o wszystkim. Dalszej części filmu nie pamiętam ;< Ktoś, coś ??
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
Oglądałem kiedyś w telewizji (były to początki telewizji i chodziło się do sąsiada, późne lata 60) zagraniczny film czarno-biały, z którego pamiętam, że jakiś mężczyzna robił ciasto naleśnikowe w jakimś domu. Zapamiętałem, że z tym ciastem naleśnikowym wiązała się jakaś groza, kostucha a nawet śmierć. Mógł to być najprawdopodobniej film francuski albo angielski. Czy ktoś może wie o jakim filmie mówię?
Dziękuję
Crêpes, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Mar 2015.
Czy kojarzy ktoś z was film, w którym jest scena wyglądająca mniej więcej tak:
leży nieruchomo kobieta (chyba, to mógłbyć też mężczyzna). Ktoś dotyka jej twarzy i twarz ma konsystencje ciasta/plasteliny, ręce zdzierają fragment ciała z jej policzków. Chyba jest to czarnobiałe, ale głowy nie dam.
Widziałem to lata temu ale dalej nie jestem w stanie dociec co to. Widziałem to w filmie przygotowywanym przez VJa na jakąś imprezę, było zmiksowane z innymi filmami. Stawiałbym na okres lat 50-70, kino raczej artystyczne bądź surrealistyczne (w zmontowanym materiale, który widziałem były fragmenty Jodorowskiego). Myślę właśnie, że może to być coś w stylu Bunuela, Jodorowskiego albo Cocteau, ale słabo znam ich twórczość i nie wiem w którym mogłoby to być. W sumie to mogło być nawet z jakiegoś filmu krótkometrażowego albo teledysku.