Co to za film?
To na bank nie był polski film. Akcja dzieje się gdzieś w zachodniej europie między XVIII a XX wiekiem. Chłopak gdzieś w wieku 18 lat. Z tego co pamiętam później zszedł się z tą dziewczyną i pojechali do stanów szukać ziemi.
socjo22222, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Dec 2014.

Odpowiedz
Akcja dzieje się w zachodniej europie między XVIII a XX wiekiem. Film jest o chłopaku gdzieś w wieku 18 lat, który stracił przytomność, został przeniesiony do czyjegoś domu i położony na stole w celu zbadania. Badanie robiły matka z córką i podczas badania dostał erekcji. Żeby nie zdemoralizować córki, matka przykryła penisa dużym garnkiem. Chłopak później zszedł się z tą dziewczyną i pojechali do stanów szukać ziemi.

Czy tylko ja umieram ze śmiechu czytając to? :)

Odpowiedz
Ja chcę zobaczyć ten film :) czekam aż ktoś poda tytuł.

Odpowiedz
Szukają ziemi? Garnek zakrywający genitalia? Toż to "Far and Away" z Cruisem i Kidman.

Odpowiedz
(27-12-2014, 18:57)Cassel napisał(a): Szukają ziemi? Garnek zakrywający genitalia? Toż to "Far and Away" z Cruisem i Kidman.

TAK!!!!! SZUKAŁEM TEGO FILMU TYLE LAT CUMPLU, JUŻ MYŚLAŁEM PRZEZ CHWILĘ, ŻE NIE ISTNIEJE I MI SIĘ PRZYŚNIŁ. DZIĘKI!
socjo22222, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Dec 2014.

Odpowiedz
poszukuje filmu o strzelaninie chyba w supermarkecie, dwójka albo więcej młodych sieje rozpierduchę. w głowie mam też, że chcieli to nagrywać i jakaś dupa ukradła kamerę ze sklepu. ktoś coś?

Odpowiedz
(24-02-2015, 17:44)Indy napisał(a): Szukam serialu/miniserialu/filmu?, który oglądałem w tv w okolicach 2003r. Niestety nie potrafię sobie do końca przypomnieć tytułu. Parę faktów, które pamiętam:

- w tytule było coś na temat poszukiwaczy złota albo poszukiwaczy skarbów
- akcja działa się zdaje się w Kanadzie
- były psie zaprzęgi
- był nieco humorystyczny drugoplanowy bohater zwany Krótki (zapamiętałem go lepiej niż głównego bohatera)
- twórcy: Kanada/chyba Francja/chyba USA

Proszę o pomoc gdyż nie mogę odszukać nic w internecie. Dzięki za pomoc.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Cytat:poszukuje filmu o strzelaninie chyba w supermarkecie, dwójka albo więcej młodych sieje rozpierduchę. w głowie mam też, że chcieli to nagrywać i jakaś dupa ukradła kamerę ze sklepu. ktoś coś?

Nie kojarzę. Jedyny film w tych klimatach, jaki ostatnio widziałem, to dzieło doktora Bolla pt. "Rampage" - kolo w zbroi łazi po mieście i zabija kogo popadnie. Body count zatrzymuje mu się gdzieś na 80 trupach :)

[Obrazek: 7337157.3.jpg]

Odpowiedz
Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie....
Poszukuje filmu erotycznego z lat dziewięćdziesiątych. Swego czasu puszczali go na Canal+ pod koniec lat dziewięćdziesiątych, i chyba był właśnie z tamtego okresu. Myślałem że tytuł filmu wtedy to "zła" ale nic takiego nie mogłem znaleźć. Zaczynał się widokiem miasta nocą. Fabuła: kobieta rujnuje życie prywatne kolesia poprzez coraz to nowsze zachcianki. W środku filmu przyprowadziła nagą koleżankę z zawiązanymi oczami. Pod koniec odgrażała się że pójdzie na ulicę i zrobi "falatio" każdemu za kilkadziesięciu dolców. I zrobiła. Facet patrzył na nią z samochodu jak mu robiła a ona uśmiechała się (?)
Jak powiedziałem, film był na Canal+ jako erotyczny. Pamięta ktoś?
Gagarin, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Mar 2015.

Odpowiedz

Co to za animacja na początku?

Odpowiedz

Odpowiedz
Dziękuje Ci bardzo.

Odpowiedz
Poszukuje filmu, który kiedyś widzialem (chyba jeszcze na zone europa) :) Chłopaczkowi umiera matka i ucieka do Londynu, gdzie zaczyna od pracy na zmywaku. Poznaje kobiete, ktora wygląda identycznie jak jego zmarła matka i nawiązuje z nią romans. W koncu odnajduje go jego ojciec i dowiaduje się o wszystkim. Dalszej części filmu nie pamiętam ;< Ktoś, coś ??
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Hallam Foe

Odpowiedz
Dziękówa :)
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Temat: Ciasto naleśnikowe i śmierć

Witam.

Oglądałem kiedyś w telewizji (były to początki telewizji i chodziło się do sąsiada, późne lata 60) zagraniczny film czarno-biały, z którego pamiętam, że jakiś mężczyzna robił ciasto naleśnikowe w jakimś domu. Zapamiętałem, że z tym ciastem naleśnikowym wiązała się jakaś groza, kostucha a nawet śmierć. Mógł to być najprawdopodobniej film francuski albo angielski. Czy ktoś może wie o jakim filmie mówię?

Dziękuję
Crêpes, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Mar 2015.

Odpowiedz
Czy kojarzy ktoś z was film, w którym jest scena wyglądająca mniej więcej tak:

leży nieruchomo kobieta (chyba, to mógłbyć też mężczyzna). Ktoś dotyka jej twarzy i twarz ma konsystencje ciasta/plasteliny, ręce zdzierają fragment ciała z jej policzków. Chyba jest to czarnobiałe, ale głowy nie dam.

Widziałem to lata temu ale dalej nie jestem w stanie dociec co to. Widziałem to w filmie przygotowywanym przez VJa na jakąś imprezę, było zmiksowane z innymi filmami. Stawiałbym na okres lat 50-70, kino raczej artystyczne bądź surrealistyczne (w zmontowanym materiale, który widziałem były fragmenty Jodorowskiego). Myślę właśnie, że może to być coś w stylu Bunuela, Jodorowskiego albo Cocteau, ale słabo znam ich twórczość i nie wiem w którym mogłoby to być. W sumie to mogło być nawet z jakiegoś filmu krótkometrażowego albo teledysku.

Odpowiedz
Na 100% nie to, ale tak mi się skojarzyło... :)

[Obrazek: V_Diana.jpg]

Odpowiedz
Oczy bez twarzy?

Odpowiedz
Wątpię, nie przypominam sobie aby była tam taka scena. W każdym razie też jestem ciekaw.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon