Co to za film?
Chill factor z cuba Gooding Jr?

Odpowiedz
Też nie. Za mało pomarańczowego. :p

Odpowiedz
"Mężczyzna miał nerwice natręctw i kiedy nie wykonywał jakiegoś "zadania" to ktoś umierał, np. musiał 8 razy upuścić ołówek, bo kiedy tego nie zrobił to sekretarka spadła ze schodów i złamała kark. Odkrył to kiedy był dzieckiem i skakał po chodniku nie nadeptując na szczeliny - nadepnął na jedną i chyba jakiegoś dzieciaka potrąciło auto... Bardzo dawno temu oglądałam. 

Aha - te "zadania" mu się pokazywały, np. z ołówków, które się wysypały z pojemnika układała się cyfra "8" dlatego wiedział, że musi je upuścić tyle razy. Była też scena, w której wyrzucał śmieci i pękł mu worek - z rozsypanych śmieci ułożyła się cyfra."

Wybaczcie chaos, koleżanka pisała. Zna ktoś?

Odpowiedz
Po pierwsze witam wszystkich! Po iluś latach czytania forum wreszcie zdecydowałem się dołączyć:)

Miałem dobry powód: Czy ktoś rozpoznaje z jakiego filmu pochodzi poniższy kadr?

[Obrazek: 05d95d12996e.jpg]

Odpowiedz
Na 9gagu był gif, chyba scena z jakiegoś filmu - laska stoi na kiblu, w obleśnej kabinie, a z muszli wysuwa się ręka jakiegoś monstrum i sięga jej do dupska :D Chciałem zobaczyć, czy w komentarzach ktoś napisał tytuł filmu, ale na tamtą chwilę nie było, a jak sprawdziłem po jakimś czasie, to okazało się, że usunęli tego gaga. Może ktoś jednak kojarzy ten film? :)

Odpowiedz
(23-08-2015, 08:38)Roooster napisał(a): Miałem dobry powód: Czy ktoś rozpoznaje z jakiego filmu pochodzi poniższy kadr?

The Rocketeer (1991)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(17-08-2015, 23:45)rogaluz napisał(a): Odświeżyłem sobie Fury Road i nagle przypomniał mi się film, który widziałem dobre kilka lat temu (2006-2008?) na TVP1/TVP2. Oglądałem go "kątem oka", więc opis nie będzie zbytnio szczegółowy. W każdym razie film opowiadał o jakimś pościgu za ciężarówką, która coś ważnego przewoziła. Działo się to wszystko na pustyni, czy czymś przypominającym australijski outback, w każdym razie było pomarańczowo, gorąco, a ta ciężarówka jechała i jechała... No w zasadzie, to 90% tego filmu, to jadąca ciężarówka.

Film kończył się "starciem" na polu minowym. Wtedy też pojawia się piesek (być może towarzyszył głównemu bohaterowi?), który niefortunnie wpierdziela się na jedną z min.
Zimny pot. Świetny film notabene

Odpowiedz
(23-08-2015, 10:28)military napisał(a): Na 9gagu był gif, chyba scena z jakiegoś filmu - laska stoi na kiblu, w obleśnej kabinie, a z muszli wysuwa się ręka jakiegoś monstrum i sięga jej do dupska :D Chciałem zobaczyć, czy w komentarzach ktoś napisał tytuł filmu, ale na tamtą chwilę nie było, a jak sprawdziłem po jakimś czasie, to okazało się, że usunęli tego gaga. Może ktoś jednak kojarzy ten film? :)

Las Brujas de Zugarramurdi

Odpowiedz
(23-08-2015, 12:51)Bartholomew napisał(a):
(17-08-2015, 23:45)rogaluz napisał(a): Odświeżyłem sobie Fury Road i nagle przypomniał mi się film, który widziałem dobre kilka lat temu (2006-2008?) na TVP1/TVP2. Oglądałem go "kątem oka", więc opis nie będzie zbytnio szczegółowy. W każdym razie film opowiadał o jakimś pościgu za ciężarówką, która coś ważnego przewoziła. Działo się to wszystko na pustyni, czy czymś przypominającym australijski outback, w każdym razie było pomarańczowo, gorąco, a ta ciężarówka jechała i jechała... No w zasadzie, to 90% tego filmu, to jadąca ciężarówka.

Film kończył się "starciem" na polu minowym. Wtedy też pojawia się piesek (być może towarzyszył głównemu bohaterowi?), który niefortunnie wpierdziela się na jedną z min.
Zimny pot. Świetny film notabene

Dokładnie ten, dzięki wielkie!

Odpowiedz
(23-08-2015, 17:50)Karan napisał(a): Las Brujas de Zugarramurdi

Dziękuję, dobry człowieku.

Odpowiedz
Kojarzycie film/kolaż posklejany z fragmentów klasyków kina, tworzący chyba jakąś tam historię, ale generalnie taki hołd dla kina? Był wyświetlany chyba tylko na festiwalach nie dalej niż 3-4 lata temu (jakieś Cannes albo Wenecja na 90%), o ile pamiętam ze względu na problem z prawami autorskimi nie mogli tego rzucić do szerszej dystrybucji ani wydać.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/film/Panie%2C+panowie+-+ostatnie+ci%C4%99cie-2012-656546
Może to?
"I have a competition in me. I want no one else to succeed. I hate most people." - Daniel Plainview

Odpowiedz
Tak, to! Dzięki. Jednak to wydali na dvd. 

Odpowiedz
Z jakiego tego zacnego dzieła klasy C pochodzi ten gif?
[Obrazek: giphy.gif]

Odpowiedz
To może być Atlas in the Land of the Cyclops/Atlas Against the Cyclops z '61. Może ale nie musi.
get ready for suprise...

Odpowiedz
To to, thanks.

Odpowiedz
Z czego to?

[Obrazek: all-nighter-mirror.gif]

Odpowiedz
Poltergeist (1982)

Odpowiedz
kurde, w jakim to było filmie, że bohater nie może znaleźć dla siebie obuwia i kończy paradując w japonkach? mam na końcu języka normalnie
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
"Ludzkie dzieci"

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon