Co to za film?
A to nie wiedziałem, że ma być akurat odrąbana. Ale opis filmu by się zgadzał: "John Landsdale jest twórcą komiksów. W wyniku wypadku samochodowego traci prawą rękę. Ale co najdziwniejsze... ręka powraca i morduje wszystkich na swojej drodze." (Filmweb)
Captain Obvious

Odpowiedz
Może klasyk kinematografii meksykańcowskiej - Demonoid: Messenger of Death? Ale to chyba nie miało sequeli. Natomiast pasuje ręka zamknięta w pudle.
Ja to jednak znam dziwne filmy.

Odpowiedz
Paszczak, to chyba to! Sprawdzę na pewno.
Widać tylko wydawało mi się, że było więcej części. Nawet mam teorię dlaczego. Moja mama szczerze nienawidziła tego filmu, a mój ojciec oglądał go ze swoim bratem kilka razy. I chyba kiedyś na pytanie co za film wujek przyniósł tym razem zażartował, że cześć drugą. Kilka lat wtedy miałem i mogłem nie złapać żartu. ;)

Odpowiedz
Szukam takiego filmu akcja dzieje się na wyspie w ciepłych krajach, słońce zieleń, na tę wyspę trafiły jakieś osoby rozbitkowie, potem okazuje sie że nie są sami,
a tymi drugimi są zombie naziści, wychodzą z wody i atakują tamtych, potem ich powoli dopadają... jeden miał klaustrofobię więc nie mogli się nigdzie razem chować,
przez niego zginęli, końcówki nie pamiętam.. film klasy B jak nie dalej...
Nie lubię snobów, hipsterów i internetowych cwaniaków

Odpowiedz
Shock Waves. Szacowny klasyk z Peterem Cushingiem a nie żadne dalej.

Odpowiedz
Witam serdecznie.

Potrzebuję pomocy.
Mianowicie szukam tytułu filmu którego kiedyś oglądałem kawałek. Film z lat około 70tych. Akcja rozgrywa się pod koniec drugiej wojny światowej. Na nie dokończonym lotnisku ląduje myśliwiec P 51 Mustang. Pilot wyskakuje z kabiny zabiera jeepa od zaskoczonych żołnierzy jedzie w las i ratuje swojego kolegę wyciągając go z bagna. Razem wracają wskakują do samolotu i odlatują.

Za pomoc w odgadnięciu tytułu serdecznie dziękuję.
Pozdrawiam
M

Odpowiedz
Kolega widział film w okolicach 1996. Grupa komandosów (coś w tym stylu) wbija do jakiejś jaskini na wyspie (chyba) i atakuje ich jakiś obcy. Na wyspie jest jeden ocalały, który chowa się w króliczej norze.

Kojarzy ktoś?

:)

Odpowiedz

(ok)
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Dzięki panie - to wygląda na strzał w dziesiątkę.

Odpowiedz
(04-11-2017, 22:56)Paszczak napisał(a): Shock Waves. Szacowny klasyk z Peterem Cushingiem a nie żadne dalej.

Tak, tak to świetny dreszczowiec inaczej bym zapomniał dlatego robię powtórkę.
A jest coś jeszcze o nazistach zombie? Na oku mam jeszcze Bloodstorm
https://www.amazon.co.uk/Bloodstorm-DVD-Dominique-Swain/dp/B007JI9B9C
ale to o nazistach kosmitach.

Odpowiedz
Kiedyś leciał w telewizji tak około 95' chyba, amerykański serial w którym główną rolę grał antykwariusz czyli handlarz antykami, miał polskie nazwisko Kaziński i na planie wołali na niego "kazyncky", zajmował sie on rozwiązywaniem zagadek kryminalnych.
Próbuję znaleźć ten serial mam na oku takie coś http://www.filmweb.pl/serial/Lovejoy-1986-92241/cast/actors bo był to prawdopodobnie tytuł polski Antykwariusz Lovejoy. Na pewno w polskim tytule był "Abtykwariusz ..."Ale wciąż nie mam pewności czy to ten tytuł?

Odpowiedz
Przejrzałem oceny z ostatnich 3 lat i nie znajduję filmu, który widziałem i chodzi mi po głowie. A więc... :)

Co to za film? Kojarzę, że SF albo horror i tylko scenę na jakiejś łodzi, gdzie grupa naukowców/ poszukiwczy przygód płynie rzeką w dźungli (amazońskiej ?) i leją ze strachu bo z wody, brzegu (?) mogą atakwoać ich jakieś potwory (?). Jest tam też typ, który kręci wszystko kamerą i jest dużo ujęć własnie takich ala found footage.

Help!
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
To nie jest żadna Anakonda?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Nie :)
Nie mam pojęcia co to. Nawet przez chwilę pomyślałem, że to może był jakiś odcinek serialu ale nie oglądałem żadnych takich seriali.
Właśnie bardzo wbił mi się w łeb ten motyw z cieciem, który wszystko filmował (nawet nie wiem czy te jego nagrania nie robiły później za własnie "found footage" dla innych bohaterów).

Nienawidzę tego uczucia ;)

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
http://www.filmweb.pl/serial/Rzeka-2012-597700

?

Widziałem kiedyś pilota i jakoś mi się skojarzyło z twoim opisem.

Odpowiedz
Mi to też pasowało tylko właśnie to jest serial. I to taki, którego nigdy nie widziałem ;)
Czy w tym pilocie był typ, który filmował i było to wszsytko przeplatane właśnie wizją z oka kamery?
Cholera nie no. Ja tej rzeki nigdy nie oglądałem :)

Odpowiedz
Film francuski, lata 90. lub 2000 - przy czym jest to duże chyba. Dom handlowy z działami damskim i męskim. Dwóch konkurentów walczy o stołek dyrektora, aż w końcu jeden z nich zabija rywala spychając do windy (?) - ten nabija się na hak i ginie na miejscu, więc żeby zatrzeć ślady, tamten chce go spalić. Ciało jednak znika.

ktoś coś?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Witam około 25 lat temu oglądałem w telewizji film o kobiecie w zamku co zabijała tam śpiących ludzi , która okazała się potem kukłą albo robotem może ktoś zna tytuł strzelam że to może być jakiś odcinek Sherloka Holmsa .Pamiętam jeszcze że ta kobieta miała być duchem i wchodziła do komnat gdzie spali ludzie z wyciągniętymi rękami

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz
Mefisto: http://www.filmweb.pl/Zbrodnia.Ferpekcyjna

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon