Co to za film?
Lily Rabe, American Horror Story.

A który dokładnie sezon? Otóż, nie wiem. Ale może wiedzieć kolega @michax.

Odpowiedz
Dzieki.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Film widziałem gdzieś na początku lat 90, pamiętam z niego taką scenę. Pustynne miasteczko, podobne do tego z Desperados, do speluny pełnej napakowanych zakapiorów wchodzi babka przebrana za faceta. Ubrana jest w jasny gajer, ma dolepionego wąsa i ciemne okulary. Widocznie się stresuje. Pyta barmana gdzie jest toaleta i gdy dostaje odpowiedź przeciska się w jej stronę przez otaczających ją facetów. Po ich reakcjach widać, że wzięli ją za pedała. Dają sobie znaki głowami aby któryś za nią poszedł. Tymczasem laska wchodzi w toalecie do jedynej kabiny, staje na kiblu i ze znajdującej się nad nim wentylacji wyciąga leżącą w środku czarną torbę. Nagle do kabiny wpada jeden z typów z baru, babka traci równowagę, spada na niego, ten leci do tyłu i wali głową w pisuar. Laska szybko się ogarnia, łapie torbę i wybiega. Pod drzwiami sterczy reszta klientów baru nasłuchujących odgłosów szamotaniny. Są wyraźnie zaskoczeni tym, że to ona a nie ich kompan wyszedł z łazienki. Ta rzuca jakimś tekstem w stylu: "To który teraz ma ochotę oberwać?" Goście się rozstępują i babka wychodzi z baru.
Z tego co pamiętam miała ona jakąś wspólniczkę. A motyw z torbą był chyba taki, że w środku miała być forsa a były narkotyki.

Odpowiedz
Film o jakimś cyrkowcu, którego jednym z trików jest rzut nożem w balony na obracanej tarczy, na której zawiązana jest niewiasta. Na jednym z pokazów niestety nóż trafia w rękę lub nogę kobiety.

Niestety więcej nie pamiętam :) poza tą sceną. Film widziałem za dzieciaka na VHS. Może ktoś kojarzy?
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Wlasnie przypomniales mi o filmie, ktory wydawałoby sie kompletnie wymazalem z pamieci.

Tez cyrk, albo jakis obwozny lunapark. Iluzjonista podczas sztuczki przenosi kogos (zona? corka? syn?) do innego wymiaru, albo jakiejs krainy demonow i musi ich uwolnic. Jeszcze nie googlowalem, ale moze ktos kojarzy cos w tym stylu.

Edit. To byl raczej na pewno syn.

Drugi fiilm, ktory mi wlasnie zaswital opowiadal o wlamaniu gangu (?) do posiadlosci starszych kobiet (jednej kobiety?), ktore okazuja sie czarownicami i zaczynaja mordowac wlamywaczy. To byl raczej tylko fragment filmu, a nie ogolna fabula calosci.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(20-11-2021, 17:58)Snappik napisał(a): Film o jakimś cyrkowcu, którego jednym z trików jest rzut nożem w balony na obracanej tarczy, na której zawiązana jest niewiasta. Na jednym z pokazów niestety nóż trafia w rękę lub nogę kobiety.

Niestety więcej nie pamiętam :) poza tą sceną. Film widziałem za dzieciaka na VHS. Może ktoś kojarzy?

"Bronco Billy" z Clintem :))))

Odpowiedz
(20-11-2021, 17:58)Snappik napisał(a): Film o jakimś cyrkowcu, którego jednym z trików jest rzut nożem w balony na obracanej tarczy, na której zawiązana jest niewiasta. Na jednym z pokazów niestety nóż trafia w rękę lub nogę kobiety.

https://film.org.pl/r/czarno-na-bialym-dziewczyna-na-moscie-37858

Odpowiedz
Przypominam, moze komus sie cos skojarzy.

Cytat:Jest jednak film, ktorego odszukac chwilowo mi sie niestety nie udalo. Wydany u nas chyba przez Imperial albo Vision, produkcja prawdopodobnie z poczatku lat 90.

Morderca-psychol ucieka z wieziennego konwoju (brutalna akcja z uzyciem shotguna) i zmierza w strone rodzinnego domu, na jakims typowym, amerykanskim zadupiu wsrod traw i zboz. W tym samym czasie do owego domu dociera grupka mlodzikow (of kors fakin of kors), wsrod nich punk (?) o ksywce Szczurek.

Potem wiadomo, typowe mordu-mordu (bohaterowie probuja sie bronic uzywajac tego co maja pod reka np. miotacz ognia z dezodorantu) i motyw jednego bohatera (chyba ten Szczurek wlasnie) tylko udajacego, ze nie zyje (to bylo duszenie/podtopienie), oraz final z wysadzeniem psychola w powietrze, ktorego zrzucono do studni wraz z butla gazowa.

Patrzac jakimi skrawkami wspomnien sie wspomagalem podczas szukania niektorych tytulow to tutaj pamietam calkiem sporo, ale filmu namierzyc nie moge.

Odpowiedz
(20-11-2021, 18:17)Kryst_007 napisał(a):

"Bronco Billy" z Clintem :))))

Tak, to to!

Ale że Clinta nie pamiętałem.. siara :(
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Bucho napisał(a):Przypominam, moze komus sie cos skojarzy.

Trochę to co piszesz przypomina "Fear" z Frankiem Stallone z 1988, tyle że tam banda skazańców ucieka - brutalna akcyjka w konwoju z shotgunem jest, ale nie kojarzę młodzików i Szczurków, tam w chatce na odludzi oni terroryzują normalną amerykańską rodzinę ery VHS ;) U nas z tego co widzę Video Rondo to wydało, a sam film pamiętam jako całkiem niezły. Na tubie masz wersję z ruskim lektorem :)

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(20-11-2021, 19:25)Bucho napisał(a): Przypominam, moze komus sie cos skojarzy.

Cytat:Jest jednak film, ktorego odszukac chwilowo mi sie niestety nie udalo. Wydany u nas chyba przez Imperial albo Vision, produkcja prawdopodobnie z poczatku lat 90.

Morderca-psychol ucieka z wieziennego konwoju (brutalna akcja z uzyciem shotguna) i zmierza w strone rodzinnego domu, na jakims typowym, amerykanskim zadupiu wsrod traw i zboz. W tym samym czasie do owego domu dociera grupka mlodzikow (of kors fakin of kors), wsrod nich punk (?) o ksywce Szczurek.

Potem wiadomo, typowe mordu-mordu (bohaterowie probuja sie bronic uzywajac tego co maja pod reka np. miotacz ognia z dezodorantu) i motyw jednego bohatera (chyba ten Szczurek wlasnie) tylko udajacego, ze nie zyje (to bylo duszenie/podtopienie), oraz final z wysadzeniem psychola w powietrze, ktorego zrzucono do studni wraz z butla gazowa.

Patrzac jakimi skrawkami wspomnien sie wspomagalem podczas szukania niektorych tytulow to tutaj pamietam calkiem sporo, ale filmu namierzyc nie moge.
Tak na moje oko to chyba "Powrót domatora" - slasher z RPA.

https://www.imdb.com/title/tt0219275/
ChowYunFat, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2012.

Odpowiedz
Ok miśki, potrzebuję waszej pomocy. Szukam tytułu pewnego filmu, ale od razu piszę że pamiętam go jak przez mgłę bo oglądałem go raz za dzieciaka. Niestety rodzicie, którzy żywili mnie kasetami VHS już nie pamiętają co to było za dzieło bo pewnie osttni seans odbył się 30 lat temu ;)

Opis/streszczenie filmu:

- data produkcji - raczej koniec lat 70-tych lub początek 80-tych
- science fiction, trochę campowy, przerysowany. ogólnie świat przyszłości, trochę wzorowany na Star Wars
- jednym z wątków była jakaś tajna baza ukryta pod piaskami pustyni (jakoś tak, dokładnie nie pamiętam)
- w bazie było laboratorium z maszyną "wstrzykującą" za pomocą igieł jakieś substancje do ciała
- głównym bohaterem była kobieta, raczej z gatunku "strong female"
- jej pomocnikiem był jakiś mięśniak, który ją z tej bazy wyciągnął
- produkcja raczej made in USA, aczkolwiek wydaje mi się że pachniało to campem na wzór włoskich s-f zżynających od Amerykanów

I to w sumie tyle. Niewykluczone, że to jakiś zapomniany staroć z oceną 3.0 na IMDB.

Odpowiedz
Moze tu sie pojawi:

Odpowiedz
Chyba najbliżej temu do Humanoida właśnie. Dzięki ;) Tylko nie wiem, skąd w moim skojarzeniu kobieta w roli głównej.

Odpowiedz

?
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
(16-05-2022, 11:54)ChowYunFat napisał(a):

To wyjasnia dlaczego nie moglem tego poszukac, myslac, ze to film z USA, gdzie chyba po kolei sprawdzalem horrorowo-slasherow tytul po tytule z lat 85-95. Jedna z ostatnich zagadek VHS-owego dziecinstwa rozwiazana. Wielkie podziekowania!

Rzeczywiscie Vision:

https://9.allegroimg.com/s1024/0ce534/7751849545fcb861c8751354b439

i ten lektor, jakie to piekne:

Odpowiedz
Wygląda trochę jak bardziej kiczowata i ekstremalna wersja Ojczyma.

Odpowiedz
Lol, zawsze myślałem, że to sequel tego wholesome filmu z Cagem XD

https://www.filmweb.pl/film/Family+Man-2000-10344
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Cage powinien zrobić remake tego afrykanerskiego filmu będący jednocześnie sequelem wersji z 2000.

Odpowiedz
(19-05-2022, 13:00)Bucho napisał(a):
(16-05-2022, 11:54)ChowYunFat napisał(a):

To wyjasnia dlaczego nie moglem tego poszukac, myslac, ze to film z USA, gdzie chyba po kolei sprawdzalem horrorowo-slasherow tytul po tytule z lat 85-95. Jedna z ostatnich zagadek VHS-owego dziecinstwa rozwiazana. Wielkie podziekowania!

Rzeczywiscie Vision:

https://9.allegroimg.com/s1024/0ce534/7751849545fcb861c8751354b439

i ten lektor, jakie to piekne:

Pamiętam jak kolega z podstawówki mi go polecał. Na VHS'ie był ten horror i TC-2000 z Billy Blanksem. Wtedy  "Domator" nawet mi sie podobał, ale dzisiaj chyba bym sie bał  do tego podejść :)  
ChowYunFat, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Sep 2012.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon