Co to za film?
Szukam filmu o zabójcy w średnim wieku który dostaje zlecenie na jakiegoś młodego japiszona. Pamiętam tylko bardzo słabo jak z tym chłopakiem i jego narzeczoną podróżują gdzieś po bezdrożach i zatrzymują się w jakimś motelu. Zabójca z dziewczyną zostają sami i bzykają się na blacie kuchennym:) Film był raczej z lat 90 i niekoniecznie anglojęzyczny.
Ready To Rock!

Odpowiedz
Kojarzycie może film z którego scena latała po necie "w początkach internetu w Polsce" jako śmieszny filmik?

To była scena z jakiejś komedii (chyba nawet sam początek filmu bo wydaje mi się, się były jakieś creditsy).
Pokazywany był poranek (?) głównego bohatera (w drodze do pracy?), gdy w różnych miejscach wita się z różnymi znajomymi na mieście. Mówili mu coś w stylu "Hi Joe". W montażu było po sobie kilka takich spotkań w różnych miejscach. I... pod koniec sceny - ostatni witający to był jakiś napastnik z shotgunem, który chciał go obrobić. Bohater był w samochodzie i po rzuconym "hi Joe" do niego (nie patrząc) przybił temu rabusiowi "piątkę" w shotguna a ten wystrzelił typowi w nogę..
Oczywiście to było w stylu Franka Drebina
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Hi Jack, nie Hi Joe, shamarze :P Dopiero co na forum ktoś to wrzucał.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Gracias.

(05-07-2022, 23:20)Mefisto napisał(a): Hi Jack, nie Hi Joe, debilu :P Dopiero co na forum ktoś to wrzucał.

Nie widziałem tego 20 lat, parówo. Więc i tak sporo zapamiętałem :)
I nie. Nie widziałem, że "dopiero ktoś to wrzucał".

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kojarzycie scenę w której bohater chwyta autobusowego drążka w samolocie? Świta mi taka scena w jakiejś parodii ZAZu, ale nie mogę jej zlokalizować. ChatGPT też nie pomógł :(
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Hot Shots 2, dokładnie 1:25 na poniższym filmiku:
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
Jezu dziękuję! Jednak nie zwariowałem. Mogę odetchnąć :D
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Kojarzy ktoś gdzieś horror o kobiecie, która zamieniała się w jakąś bestię? Chyba jedna z końcowych scen to ta bohaterka uciekała nago, nocą, po ulicach górskiego amerykańskiego miasteczka i weszła na słup wysokiego napięcia albo jakąś latarnię. O ile kojarzę - uciekała po przemianie do postaci ludzkiej.

Odpowiedz
Nie chodzi o Gatunek lub któryś z jego sequeli?

Odpowiedz
Nie. Na pewno. Przez chwilę myślałem, że to jakaś "antologia horroru" była i wpadłem, że to może "Kobieta Jeleń". Ale tam nie ma takiej sceny.

Pewny nie jestem ale to chyba była jedna z końcowych scen. Ta babka (może nawet zakrwawiona) uciekała przed kimś nago i weszła na taki wysoki słup. Samo to było nienormalne, że na niego weszła ;)
To na bank lata 2000. Myślę, że coś max do 2015.

Odpowiedz
Cursed Cravena? ale raczej nie

Odpowiedz
Nie, nie. To nie był jakiś bardzo znany film (raczej "straight to DVD, a widziałem chyba w TV) aktorka też nie jakaś znana. Właściwie cholera wie, czy to była aktorka. Raczej jakaś modelka dostała "rolę" ;)

Cholera, mam tą scenę przed oczami i nic. Próbuje wpisywać różne wyrażenia i niczego nie wyrzuca.

Odpowiedz
Nie do końca ten temat, bo nie szukam konkretnego filmu, a konkretnego tematu filmu

Chodzi o filmy, gdzie jest postać nadopiekuńczego rodzica, który zamyka dziecko swoje tylko ze sobą i ogranicza mu kontakt ze światem poza domem. Jakieś zaćmienie mam, a kojarzę, że były takie pozycje
.

Odpowiedz
Gdzie jest Nemo ;)

Odpowiedz
Dzwonnik z Notre Dame ;)

Odpowiedz
Kieł, Captain Fantastic
Youniverse

Odpowiedz
Bubble Boy, Blast from the Past, Carrie, The Virgin Suicides.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
dzięks
.

Odpowiedz
Jeszcze "Zaplątani".

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon