Co to za film?
Mmm... czy czasem nie chodzi ci o October Sky?

Odpowiedz
Tak! Dzięki! :D
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ok, nie ma sprawy ;)

Odpowiedz
Film niegdyś puszczany w TV gdzie babka organizuje podróż w kosmos i zaraz przed startem jakiś satanista czy ktoś rozpierdziela całą maszynerię zabijając przy tym siebie. Odbudowują wszysto i babka leci w kosmos, gdzie widzi jakąś plażę bodajże i faceta, który był jej zaginionym ojcem czy coś w ten deseń.

Odpowiedz
Kontakt.

Odpowiedz
Chyba tak potem sprawdze

Odpowiedz
Nie chyba tylko Kontakt.

Rozumiem nie pamiętać tytułu jakiegoś tam nieznanego filmu, ale Kontaktu Zemeckisa z Jodie Foster? Come on!

Odpowiedz
K*rewsko mnie znudził więc szybko o nim zapomniałem.

1. A pamięta ktoś taką kreskówkę w stylu PRL-u, gdzie był za głównego bohatera jakiś dziwny podróżnik w białych ciuchach, który bodajże latał balonem i po każdym odcinku żegnał się "Ciao"? Jakoś nie mogę sobie przypomnieć jej tytułu, a chciałem ją publicznie zjechać na filmweb.pl, bo była żałosna

2. Jeszcze film-komedia o hokeiście który ginie na meczu i powraca jako cudownie przywrócona do życia łyżwiarka figurowa. Od niezwykle wkurzającego anioła w garniaku dowiaduje się że musi znaleźć swój grób, czy coś takiego, by się zamienić w pierwotną postać.

Odpowiedz
1. Nie chodzi czasem o "Tajemnicę szyfru Marabuta"?
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Za diabła nie mogę sobie przypomnieć tytułu pewnego filmu. Produkcja z lat sześćdziesiątych bodajże. Mężczyzna trafia do więzienia (a raczej to jest obóz pracy), z którego próbuje uciec. A żeby było możliwe zidentyfikować ten film ważna jest inna rzecz: bohater zakłada się ze współwięźniami, że zje 70(a może 90?) ugotowanych na twardo jajek.

Odpowiedz
przeca to Cool Hand Luke :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
No właśnie, dzięki.

Odpowiedz
Pytanie od koleżanki, której nie potrafię pomóc w tej kwestii

Film oglądała jakiś czas temu w nocy na TVP Kultura. Głównym bohaterem jest chłopak piszący wiersze. Ma dziewczynę ale podkochuje się w nim nauczycielka, która ostatecznie podcina sobie żyły w ponoć rewelacyjnie zrobionej scenie, kiedy leży w wannie. Było chyba coś więcej, coś związanego z narkotykami czy coś, ale zapomniało mi się :) Jakby ktoś kojarzył, z góry dzięki. pzdr

Odpowiedz
Jest to film "Żyć szybko, umierać młodo" ("Rules of Attraction")

Odpowiedz
Film science-fiction z lat osiemdziesiątych, bodajże. Jakaś grupa ludzi specjalizuje się w neutralizowaniu robotów / inteligentnych maszyn, które uległy awarii i stają się niebezpieczne dla ludzi. Z tego co pamiętam, pierwsza ze scen dzieje się na wielkiej farmie, gdzie wariują roboty rolnicze (albo coś w ten deseń).

Odpowiedz
O, dzięki.

Odpowiedz
W książce "Indiana Jones Powraca" znalazłem taki fragment:

"Włożył do ust kawałek gumy do żucia i rozsiadł się wygodnie gotów obejrzeć film.
Film był niezły. Prywatny detektyw Nick cały czas robił fajne kawały swojej żonie Norze, bardzo ładnej. Mieli też głupiego psa o imieniu Asta. Nick właśnie pił drugie martini na przyjęciu, na którym kręcili się bardzo niebezpieczni ludzie, kiedy elegancka para usiadła przed Short Round, zasłaniając mu ekran"

Wiadomo, że film musiał powstać przed 1935 rokiem (bo wtedy się działa akcja książki). Czy ten film w ogóle powstał, czy był wymysłem autora? Jeżeli tak to jak się nazywał?

Odpowiedz
Film nazywa się "The thin man"/"W pogoni za cieniem" i powstał w 1934 roku.
Google się kłania.

Odpowiedz
film emitowala telewizja gdzies w drugiej polowie lat osiemdziesiatych. opowiadal o zawodnikach motorowych grand prix. glowny bohater prawdopodobnie w ostatnim najwazniejszym wyscigu zginal na torze, bedac pierwszym w stawce (motor sie zapalil?) - tyle wiem. szukam tytulu...

Odpowiedz
Nie potrafię przypomnieć sobie tytułu filmu który widziałem jako dziecko na vhs, było coś o ludziach podróżujących przez pustynię w ogromnych pojazdach, zmutowanych skorpionach. Działo się to po jakiejś wojnie atomowej?
Byłbym wdzęczny za pomoc.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon