Detroit (2017) reż. Kathryn Bigelow
[Obrazek: detroit.jpg?w=670]

Najnowszy film Kathryn Bigelow  rozgrywający się w trakcie zamieszek na tle rasowym, do których doszło w lipcu 1967 roku w Detroit. W ciągu pięciu dni zginęło 39 osób, a prawie 700 zostało rannych.
I zwiastun:

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
W tym Hollywood mają zamiar pokazać wszystkie wpierdole jakie spuszczono czarnym?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
No to mają roboty na najbliższe dwie dekady jak nic ;)
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(09-05-2017, 15:05)SonnyCrockett napisał(a): W tym Hollywood mają zamiar pokazać wszystkie wpierdole jakie spuszczono czarnym?
A to kolor skóry tych napierdalanych ma jakieś znaczenie? Najważniejsze, żeby film był dobry, a Bigelow raczej gwarantuje wysoką jakość.

Odpowiedz
Mnie na razie zwiastun kupił i jedynie dziwię, że nasz forumowy mieszkaniec Detroit, który sam nazywa siebie "Ostatnim Białym z Detroit" jeszcze się nie wypowiedział ;)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Potem będą kręcili wpierdole białych (przez białych) ale podążając za ostatnimi trendami zmienią jedną stronę na czarnych. Zawsze też można znane postacie historyczne przerobić na czarnych i kręcić "odwrócone rimejki". Np. Wallace (Braveheart) mógłby być czarny spokojnie. Opcji jest sporo.

Odpowiedz
Lawrence napisał(a):nasz forumowy mieszkaniec Detroit, który sam nazywa siebie "Ostatnim Białym z Detroit" jeszcze się nie wypowiedział ;)

Wypowiedział się, ale w innym miejscu. Nawet wysłał Bigelow scenariusz własnego autorstwa, lecz nie dostał odpowiedzi zwrotnej ;)

Odpowiedz
(09-05-2017, 16:14)nawrocki napisał(a): A to kolor skóry tych napierdalanych ma jakieś znaczenie?

To zbyt proste. Daruje Ci. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz
(09-05-2017, 16:14)nawrocki napisał(a): A to kolor skóry tych napierdalanych ma jakieś znaczenie?

Dla pewnych środowisk ma. Dlatego kręcą filmy o nap...czarnych a nie o tym jak murzyni zabijają białych bo byli biali.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Weźcie spadajcie może do światopoglądowego, bo jakoś nie mam ochoty czytać bezsensownych tekstów o wpierdolach czarnych i użalania się, że za mało mamy filmów o poniewieranych białych.

A co do "Detroit", temat wydaje się ciekawy, a Bigelow ma talent, więc może dostaniemy coś dobrego w stylu "Bloody Sunday".

Odpowiedz
Zwiastun był tak słaby, że kompletnie mnie ten film nie interesuje a temat nawet ciekawy, zreszta ja uważam, że wszystko przy odpowiednim podejsciu może być ciekawe i dobre. Ale ta zapowiedź generalnie nastawila mnie bardzo negatywnie, jest nudna, dłuży się, nie interesuje tematem i to wcale.

Odpowiedz
Nie wiem czy byłem pijany czy nieprzytomny czy co tam jeszcze, ale za cholerę nie mogłem pojąć co oglądam i o czym ma być ten film. Jakieś dziwne mi się to wydało.

Odpowiedz
(09-05-2017, 23:08)patyczak napisał(a): Weźcie spadajcie może do światopoglądowego, bo jakoś nie mam ochoty czytać bezsensownych tekstów o wpierdolach czarnych i użalania się, że za mało mamy filmów o poniewieranych białych.

Czyli twierdzisz, że nie należy dyskutować o filmie, który o tym traktuje?
That's called PC.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie Shamar, to nie jest ani dyskusja o filmie, ani żadne PC.

Odpowiedz
Niektórzy dorabiają sobie posty chyba. Gdyż ja zauważyłem tylko że rok w rok w USA wypuszczają jakieś filmy o poniewieraniu (jako zastępstwo wpierdolu bo widocznie są na forum dzieci) afroamerykanów (jako zastępstwo czarnych bo widocznie są na forum...dzieci) i temat choćby od samego Manna śmierdzi polityczną agitką i próbą wproszenia się na jakieś OscarsSoWhite. Do tego trailer marny.

Odpowiedz
patyczak napisał(a):A co do "Detroit", temat wydaje się ciekawy

Ciekawy w jakim niby sensie?

Odpowiedz
Abstrahując od kwestii rasowych i wielkiej emigracji zarobkowej czarnych z Południa, która odmieniła obraz miasta i poskutkowała tarciami, to bardzo ciekawią mnie zamieszki, które pochłonęły 39 ofiar śmiertelnych i 700 rannych. Nie potrafię sobie przypomnieć w kinie zbyt wielu podobnych rekonstrukcji.

Odpowiedz
Cytat:która odmieniła obraz miasta

Hiroszima miała więcej szczęścia. Taki tagline widziałbym na plakacie do mojej wersji filmu o Detroit :)

Cytat:bardzo ciekawią mnie zamieszki, które pochłonęły 39 ofiar śmiertelnych i 700 rannych. Nie potrafię sobie przypomnieć w kinie zbyt wielu podobnych rekonstrukcji.

Zamieszki w LA w 1992 roku - 55 zabitych i +2300 rannych. Działo się.

Odpowiedz
Kiedyś pewnie i o tym nakręcą :)

Odpowiedz
(10-05-2017, 07:39)patyczak napisał(a): Kiedyś pewnie i o tym nakręcą :)
To może Cie zainteresuje:

IMO zapowiada się ciekawiej, bo nie widziałem za wielu filmów o perspektywie Koreańczyków, zwłaszcza w tym kontekście.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon