Najnowszy film Kathryn Bigelow rozgrywający się w trakcie zamieszek na tle rasowym, do których doszło w lipcu 1967 roku w Detroit. W ciągu pięciu dni zginęło 39 osób, a prawie 700 zostało rannych.
I zwiastun:
W tym Hollywood mają zamiar pokazać wszystkie wpierdole jakie spuszczono czarnym?
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
#OfficialJames Francis CameronandChristopher Johnathan James NolanHejter# :D
Mnie na razie zwiastun kupił i jedynie dziwię, że nasz forumowy mieszkaniec Detroit, który sam nazywa siebie "Ostatnim Białym z Detroit" jeszcze się nie wypowiedział ;)
Potem będą kręcili wpierdole białych (przez białych) ale podążając za ostatnimi trendami zmienią jedną stronę na czarnych. Zawsze też można znane postacie historyczne przerobić na czarnych i kręcić "odwrócone rimejki". Np. Wallace (Braveheart) mógłby być czarny spokojnie. Opcji jest sporo.
09-05-2017, 16:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-05-2017, 16:20 przez und3r.)
(09-05-2017, 16:14)nawrocki napisał(a): A to kolor skóry tych napierdalanych ma jakieś znaczenie?
To zbyt proste. Daruje Ci. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
Weźcie spadajcie może do światopoglądowego, bo jakoś nie mam ochoty czytać bezsensownych tekstów o wpierdolach czarnych i użalania się, że za mało mamy filmów o poniewieranych białych.
A co do "Detroit", temat wydaje się ciekawy, a Bigelow ma talent, więc może dostaniemy coś dobrego w stylu "Bloody Sunday".
Zwiastun był tak słaby, że kompletnie mnie ten film nie interesuje a temat nawet ciekawy, zreszta ja uważam, że wszystko przy odpowiednim podejsciu może być ciekawe i dobre. Ale ta zapowiedź generalnie nastawila mnie bardzo negatywnie, jest nudna, dłuży się, nie interesuje tematem i to wcale.
Nie wiem czy byłem pijany czy nieprzytomny czy co tam jeszcze, ale za cholerę nie mogłem pojąć co oglądam i o czym ma być ten film. Jakieś dziwne mi się to wydało.
(09-05-2017, 23:08)patyczak napisał(a): Weźcie spadajcie może do światopoglądowego, bo jakoś nie mam ochoty czytać bezsensownych tekstów o wpierdolach czarnych i użalania się, że za mało mamy filmów o poniewieranych białych.
Czyli twierdzisz, że nie należy dyskutować o filmie, który o tym traktuje?
That's called PC.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
Niektórzy dorabiają sobie posty chyba. Gdyż ja zauważyłem tylko że rok w rok w USA wypuszczają jakieś filmy o poniewieraniu (jako zastępstwo wpierdolu bo widocznie są na forum dzieci) afroamerykanów (jako zastępstwo czarnych bo widocznie są na forum...dzieci) i temat choćby od samego Manna śmierdzi polityczną agitką i próbą wproszenia się na jakieś OscarsSoWhite. Do tego trailer marny.
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン
Abstrahując od kwestii rasowych i wielkiej emigracji zarobkowej czarnych z Południa, która odmieniła obraz miasta i poskutkowała tarciami, to bardzo ciekawią mnie zamieszki, które pochłonęły 39 ofiar śmiertelnych i 700 rannych. Nie potrafię sobie przypomnieć w kinie zbyt wielu podobnych rekonstrukcji.
Hiroszima miała więcej szczęścia. Taki tagline widziałbym na plakacie do mojej wersji filmu o Detroit :)
Cytat:bardzo ciekawią mnie zamieszki, które pochłonęły 39 ofiar śmiertelnych i 700 rannych. Nie potrafię sobie przypomnieć w kinie zbyt wielu podobnych rekonstrukcji.
Zamieszki w LA w 1992 roku - 55 zabitych i +2300 rannych. Działo się.
10-05-2017, 00:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-05-2017, 01:11 przez Mental.)