Evil Dead 2013
Remake jest już w postprodukcji, pojawiła się pierwsza focia, więc można chyba zacząć narzekanie.

Otóż:
- nie ma Asha. Nie chodzi mi o Bruce'a Campbella. Nikt nawet nie gra Asha. Po prostu nie ma tej postaci. Kto jest? Jakiś metroseksualista, homoseksualista i trzy plastikowe waginy;
- scenariusz pisała m.in. Diablo Cody, odpowiedzialna za największy kinematograficzny rzyg z kategorii "hipsterskie rzygi".
- reżyseruje jakiś Hiszpan czy Meksykanin, który ma na koncie 2 filmy bez oceny w IMDB (bo nikt nie widział), jeden z oceną 3,6 i jeden z siódemką, ale wystawioną przez mniej niż 500 osób (przy tylu głosach to Incepcja miała dychę).

Nie zapytam już, po co w ogóle rimejkują Evil Dead - bo wiadomo po co, a poza tym takie plany krążyły już od roku 2000. Wtedy Asha miał zagrać Seann William Scott, i choć ten pomysł wydawał się cienki, to w porównaniu z tym, co powstaje, jest po prostu genialny.

Jednym słowem: walić to.

Odpowiedz
(16-10-2012, 08:21)military napisał(a): - scenariusz pisała m.in. Diablo Cody, odpowiedzialna za największy kinematograficzny rzyg z kategorii "hipsterskie rzygi".

Scenariusz Diablo Cody? O proszę, miałem totalnie gdzieś ten film, a teraz mnie zaintrygowałeś.:)

A po za trochę dziwnie narzekać na zdjęcie i nawet je nie wkleić. ;)

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Na zdjęcie nie narzekałem.:)

[Obrazek: Evil-Dead.jpg]

Odpowiedz
(16-10-2012, 15:47)Lawrence napisał(a): Scenariusz Diablo Cody? O proszę, miałem totalnie gdzieś ten film, a teraz mnie zaintrygowałeś.:)
Juno to fajny scenariusz, ale czy później zrobiła coś wartego uwagi? Jennifers Body było kiepawe.

Odpowiedz
"Young Adult" - fajny film Reitmana ze scenariuszem Cody. Niestety w Polsce totalny olany i nawet nie trafił do kin.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Juno i Young Adult miały znakomite scenariusze, ale Jennifer's Body ssało po całości. Cody raczej nie umie pisać horrorów i jeśli dopuszczono ją do klasyka Raimiego, to może być tylko źle.
"to że gej sobie nie może wziąć ślubu to jest sprawa kościoła" - vast

Odpowiedz
Carrie, Evil Dead...

Kiedyś masowo rimejkowane świetne filmy, które nowych wersji nie potrzebowały, a teraz nastała moda na rimejkowanie przereklamowanych knotów. Niech już będzie ten 21 grudnia...

Odpowiedz
fota syfiasta, tzn. chujowa

Odpowiedz
(16-10-2012, 23:57)shamar napisał(a): "Carrie i Evil Dead" przereklamowane knoty?
Tak, napisałem to. Wisi mi co kto na ten temat sądzi :)

Odpowiedz
Ale Carrie można jeszcze podciągnąć pod kolejną adaptację powieści.

A rimejk 'Evil Dead' mi zwisa i powiewa, bo szczerze wątpię, że może wyjść z tego coś dobrego...

Odpowiedz
military napisał(a):Jakiś metroseksualista, homoseksualista i trzy plastikowe waginy;

Z taką ekipą tylko konie kraść.

military napisał(a):Jednym słowem: walić to.

Nie za szybko z tym waleniem? Trailer" Hills Have Eyes" też dupy nie urywał.

Odpowiedz
(16-10-2012, 08:21)military napisał(a): - reżyseruje jakiś Hiszpan czy Meksykanin, który ma na koncie 2 filmy bez oceny w IMDB (bo nikt nie widział), jeden z oceną 3,6 i jeden z siódemką, ale wystawioną przez mniej niż 500 osób (przy tylu głosach to Incepcja miała dychę).

Facet jest Urugwajczykiem nazywa się Fede Alvarez i swego czasu za 300$ nakręcił ten oto film:

I zamieścił go w internecie. Film zauważył Sam Raimi i w stylu american dream postanowił zainwestować w chłopaka i dać mu nakręcić film za większe pieniądze. Nie przekreślam go, a nawet mam pewne uznanie dla Raimiego, z jego "gest".
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Już raz zdarzyło się coś podobnego przy okazji 'District 9', może tutaj będzie podobnie...

Żartowałem.

Odpowiedz
Dlaczego nikt nie odnosi się do tego co widzi w teaserze?

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Bo pastwienie się nad filmami jest ulubioną czynnością użytkowników tego forum, a zwiastun "niestety" zapowiada fajną siekę.

Odpowiedz
Wygrałeś zapewne :)

Właśnie tak wyobrażałem sobie ten rimejk, oglądajac "Cabin in the...".
Z drugiej strony: olanie komediowości oryginału i urzeczywistnienie może go pogrzebać (patrz rimejki Friday 13th / ANOES)
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie, nie zapowiada fajnej sieki. Oprócz ostatniego ujęcia to najzwyklejszy horrorek ze Złem, jakich wiele, ale i tak obejrzę. Choćby po to, by porównać z filmami Raimiego i bezkarnie lżyć nowy film :)

Odpowiedz
Ostatnia scenka raczej nie wskazuje na olanie komediowości, ale to już zobaczymy w kinie. Minuta teasera nie odda charakteru filmu, tym bardziej, że - jak wiemy - różne pokraki się montuje, aby sprzedać film jako to, czym nie jest.

Odpowiedz
(18-10-2012, 23:54)shamar napisał(a): Dlaczego nikt nie odnosi się do tego co widzi w teaserze?

Bo to chujowa kamerówka :)
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon