Untitled Evil Dead Project (2021)
100 melonów. To chyba dobry wynik. Nie widzę ile to kosztowało.

PS: można zmienić nazwę tematu.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Czegos nie rozumiem, film kosi kase na swiecie, w kinach, a już jutro wchodzi na streaming.

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie ma tu nic do rozumienia, Kot w Butach też wcześnie wszedł do sklepiku, a mimo to siedzi sobie do dzisiaj w kinach i dalej zarabia, to taka strategia zakładająca, że kto ma obejrzeć w domu i tak obejrzy w domu, a kto chce obejrzeć w kinie, obejrzy w kinie.

Odpowiedz
A to fajnie. Niech wszyscy tak robiã.

Ale chwila. Kot to dawno temu był w kinach a ten? Chyba ze 2 tyg temu byla premiera dopiero

Odpowiedz
Najwyraźniej uważają, że w kinach zarobił co miał zarobić i póki jest jeszcze głośno o filmie, chcą mieć dobrą oglądalność na streamingu.

Odpowiedz
Czyli za kilka dni będzie oglądane.
W Polszy pewnie nawet nie wyjdzie. Poprzedni chyba Monolith wydał

Odpowiedz
No szału nie ma, gdyby nie kilka scen i motywów to równie dobrze mógłby być losowy film o opętaniu przez jakieś diabelstwo. Zmienić książkę i sposób opętania, te parę charakterystycznych dla serii ujęć, usunąć strzelbę i piłę i "dead by dawn" wywrzaskiwane przez truposze i... i z Evil Dead nic nie zostaje. Mamuśka świetna, odpowiednio creepy, brutalna i zawzięta, ale znowu, bardziej pasuje nawet do Papieskiego Egzorcysty z Gladiatorem Crowem niż tutaj (zaś finałowe monstrum zmarnowano doszczętnie, taka abominacja powinna ścigać bohaterów po całym bloku, a nie pojawić się i... no, wiadomo co). Zmiana akcji z odosobnionej chatki w lesie na starą kamienicę w LA to strzał w kolano, bo był z tego potencjał na coś innego, ciekawszego, z grozą wylania się zła na wielkie miasto, a zamiast tego jest ledwo kilka osób i żenujące wręcz powiązania prologu i epilogu (który kompletnie można pominąć, bo praktycznie nic nie wnosi), aczkolwiek sceny w windzie bardzo soczyste (pierwsza to jedno z licznych nawiązań do oryginału, druga, z zalewaniem krwią, po prostu znośna). 4/10?

Odpowiedz
Kiepskie to. Pomijam fakt, że jest to kolejny wpis w wielkiej księdze kobiet przywłaszczających sobie dawne męskie role, ale to niesamowicie płaski film. Realizacyjnie bieda skąpana w teal and orange do zasrania oraz zajebana od góry do dołu CGI tak, że wygląda jak telewizyjna bieda z czasów Pulsu. Bohaterowie natomiast strasznie nijacy - mogę napisać tyle tylko, że istnieją, i że pod wieloma względami są bardzo współcześni (matka odziarowana na całym ciele, córka protestuje ekologicznie i wygląda jak lesba, synek wygląda jak baba i w sumie pewnikiem jest niebinarny oraz jest idiotą, ojca oczywiście brak, a mała mi pałęta się pod nogami i nic więcej). To sprawia, że mam wyjebane co się z nimi stanie. Character arc też tu w sumie nie widzę - niby jest ta siora w ciąży i niechlubną reputacją dziwki, ale nie jest to na tyle wyeksponowane, żeby dawało jej motyw do działania. Charyzmy laska ma zresztą zero. Poza tym gore, gore, gore i jakieś smutne kazania z płyt winylowych. Generalnie #notmyevildead. Plus zgodzę się, że miejsce akcji nie ma sensu. Jak i zresztą cała akcja.

3/10
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Mimo że obejrzałem wszystkie części Evil Dead to nie uznał bym się za jakiegoś psycho fana serii.
Powiem więcej, oryginalną trylogię obejrzałem po raz pierwszy dopiero dwa lata temu a jedyna część którą widziałem więcej niż raz to remake.

Podchodziłem więc do nowej części bez żadnych uprzedzeń, oczekując po prostu bohaterów którzy by mnie zbytnio nie wkurzali i dużej ilości krwi.

No i podobało mi się to w sumie, nie mam też problemu ze zmianą lokacji bo nie każda część musi dziać się w opuszczonej chatce w lesie. (wiem że trzecia część też ma inne lokacje ale to inny rodzaj filmu trochę).

Film dosyć szybko zleciał a końcówka dostarczyła w temacie juchy

6+/10

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon