Mógłbyś płacić mniej za bilet jakbyś chodził do Heliosa, chyba, że masz za daleko.
10-08-2009, 12:54
|
G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009) [temat spoilerowy]
|
|
No dobra, są to pewne debilizmy, ale chyba kombinezony nie pierdzą a na osobnych ujęciach nie ruchają się pieski :)
Mógłbyś płacić mniej za bilet jakbyś chodził do Heliosa, chyba, że masz za daleko.
Demokracja: Bóg, który zawiódł
10-08-2009, 12:54
O, nie wiedziałem że Femina to Helios. Ale z tego co wiem, to tam są ceny biletów takie jak wszędzie w Warszawie. Dawno tam nie byłem, chyba blisko z rok.
10-08-2009, 13:57 Cytat:Sienna jest słodziutka (jak to Sienna), ale w czarnych włosach gorzej jej nież w blond. W ogóle nie poznałem że to ona na początku. A moim zdaniem właśnie w czarnych włosach jest jej lepiej:) i faktycznie można na początku nie poznać, że to ona. Co do efektów to raz zachwycają, a raz rażą animacją... przynajmniej mnie :cool: Podobnie oceniam, plastikowy film, przeładowany efektami, akcją, z odrobiną humoru, ze średnią fabułą. Jeśli ktoś się nie nastawia na zbyt ambitne kino to raczej się nie zawiedzie <ok> 6/10
Wall Street 2 - 5/10
Wall Street 7.5/10 Dla Niej wszystko 7/10 Zanim odejdą wody 6.5/10 Dochodzenie 7/10 Pozdrowienia z Paryża 3/10 Wyspa tajemnic 9/10 The Hurt Locker 7.5/10 Invictus 8/10 Droga 7/10 11-08-2009, 10:32
Ano, obejrzałem, dostałem, co chciałem. Film luźny, luźne będą też uwagi.
- Większości aktorów przydałoby się wyjąć kije z dup. Ludzie, przecież i tak nikt nie da wam za to Oscara. + Sposób uruchomienia broni w myśliwcu za miliony zielonych :smile: + Francja znów obrywa :smile: + Dobra charakteryzacja jednego ze złych - Przesadzonym akcentem nikt nie pobije Antona Yelchina ze "Star Treka". Chyba, żeby wyjąć kije z dup... + Rentgen wielbłądów :grin: + Zły ninja konsekwentnie nie tyka bab. Nawet jak musi wystrzelić zaraz rakietkę, kobiecy pisk go odstraszy :smile: + Jak uciec przed pościgiem wspomaganych żołnierzy? Podrywając wszystkie auta na drodze, coby w żołdaków trafiły. Awesome! Szkoda, że TF:ROTF nie robił Sommers, a "G.I. Joe" Bay. Może się jeszcze zamienią? Ciekawi mnie, jak wyglądałby wydźwięk filmu, gdyby wybory w USA wygrał McCain. Pryce specjalnie nie jest do niego podobny, ale skojarzyć się może... Aha, i jeszcze: Cytat:perełką dla mnie było wysadzenie pokrywy lodowej w Arktyce, bo dzięki temu udało się... zatopić bryły lodu, które tonąc zniszczyły bazę wroga. Zgoda że "perełek" w tym filmie nie brakuje, ale te kawałki lodu przeszyte były jakimś żelastwem, więc tonąć mogły. Najlepsze jest i tak kombinowanie, pod jakim kątem był cień Ecclestona i ustalenie za pomocą tego... co właściwie ci dzielni i sprytni wojacy ustalili?
Na razie nie mam podpisu, ale na pewno wymyślę coś błyskotliwego...
12-08-2009, 00:49 Karaluch napisał(a):Zgoda że "perełek" w tym filmie nie brakuje, ale te kawałki lodu przeszyte były jakimś żelastwem Może. Ale nie wszystkie. Wyraźnie w filmie powiedziano, że wysadzają pokrywę lodową żeby zatopić bazę. Naczy siem - kawałki lodu miały opaść na dno wody. Czystego lodu. Ok, na niektórych kawałkach był metal, bo tam była jakaś mała baza, ale ogromna większość pokrywy to był czysty lód. Karaluch napisał(a):Najlepsze jest i tak kombinowanie, pod jakim kątem był cień Ecclestona i ustalenie za pomocą tego... co właściwie ci dzielni i sprytni wojacy ustalili? Jego położenie. I żeby było śmieszniej, oni mieli rację, bo tak się da ustalić położenie obiektu, oczywiście niezbyt dokładnie, ale i w filmie nikt nie twierdził, że ustalą jego położenie co do metra. 12-08-2009, 08:16 Cytat:Wyraźnie w filmie powiedziano, że wysadzają pokrywę lodową powiedziano też o lodzie i metalu, a na opadających kawałkach widziałem żelastwo. choć nie wiem, skąd sie żelastwo w takiej ilości wzięło. Cytat:Jego położenie. A tego nie ustalili, kiedy sprytny wojak Duke włączył po prostu lokalizator w walizie?
12-08-2009, 09:55 Karaluch napisał(a):powiedziano też o lodzie i metalu, a na opadających kawałkach widziałem żelastwo. choć nie wiem, skąd sie żelastwo w takiej ilości wzięło. Biorąc pod uwage jak wielkie to były kawały lodu, to to żelastwo raczej by nie było w stanie ich zatopić. Karaluch napisał(a):A tego nie ustalili, kiedy sprytny wojak Duke włączył po prostu lokalizator w walizie? To zdaje się potem, ale sam pomysł lokalizacji osoby na podstawie długości jego cienia jest możliwy. 12-08-2009, 10:02 Cytat: to żelastwo raczej by nie było w stanie ich zatopić. Póki nie poznam parametrów bazy, będę się upierał, że metalu było w sam raz :smile: Cytat:To zdaje się potem Tak, ale co ustalili mierząc cień Ecclestona? Że jest na Arktyce? To by nawet miało trochę sensu - najpierw szerokość geograficzna (bo chyba to da się wyliczyć na podstawie cienia?) a potem dokładne miejsce.
12-08-2009, 10:26 Karaluch napisał(a):Tak, ale co ustalili mierząc cień Ecclestona? Że jest na Arktyce? Właśnie to. Przecież nie mieli pojęcia gdzie go szukać. 12-08-2009, 10:32 Cytat:Sposób uruchomienia broni w myśliwcu za miliony zielonych No i kurde nie ma co się śmiać, bo design samolotu i jego sterowanie jest nawiązaniem do "Firefoxa". Kłania się moja fragmentaryczna znajomość klasyki.
12-08-2009, 21:42
Zresztą sterowanie głosem funkcjami pojazdu to żadna nowina, mam takie coś nawet w samochodzie. Najnowsze myśliwce mają być sterowane impulsami bezpośrednio z mózgu, choć akurat to jest pieśnią przyszłości. F-22 tego mieć zdaje się nie będzie.
12-08-2009, 21:52
OMG, wczoraj w kinie, dziś w samochodzie! Dzięki jakim to cudeńkom można się poczuć we własnym aucie jak Destro?
12-08-2009, 22:27 Karaluch napisał(a):Dzięki jakim to cudeńkom można się poczuć we własnym aucie jak Destro? Wystarczy mikrofon i komputer jak sądzę - nie wiem, bo to jest funkcja tego samochodu, ja tego nie instalowałem. Ale spokojnie, nie mogę tym odpalać mojej broni pokładowej. :) 12-08-2009, 22:38
http://motywdrogi.pl/2009/08/13/g-i-joe-czas-kobry/
Uśmiałem się.
Why are you firing wallnuts at me?
22-08-2009, 21:48
Byłem!
+ Sienna Miller wyglądała mega seksownie w czarnych włosach, okularach i obcisłej skórze + Ruda była spoko, zwłaszcza jak się siłowała z Sienną Miller + Sienna Miller + Lubie Brendana Frasera, a on się tutaj pojawił na chwilę + Sienna Miller - moja faworytka do Oscarów za najlepsze role żeńskie (pierwszoplanową dla czarnowłosej Sienny i drugoplanową dla blondwłosej Sienny) + film lepszy niż "Snakes on a Train"... - ...ale gorszy niż "Komodo vs. Cobra" (nie licząc Sienny Miller) - cała reszta... ale jaka reszta? 15.5/10 (12 za Siennę czarnowłosą, 1 za Siennę blondwłosą, 1 za Rudą, 1 za starcie Rudej ze Sienną, 0.5 za cameo Frasera) - mój faworyt w walce o Oscary! 24-08-2009, 21:52
Ożesz .... mać! Obejrzałem to łajno i żałuję. W TF2 Baya były przynajmniej fajne efekty. Tu mamy CGI na poziomie studia Asylum. Bez jaj, Sommers skończył się dawno i widać, że już nie ma pomysłu na swoje filmy. Bo czy pomysłem nazwiemy fabułę, w której 95% ujęć to napierdalanka, a każdy aktorzyna nasuwa one-linery? Główny zły jest tak zły, że Doktor Evil z Austina Powersa to przy nim Szatan. Eccleston nasuwa z francuskim akcentem, ale wychodzi mi to tra-gi-cznie. Nikt mnie nie przekona, że to "kino nonsesnu" i "taka konwencja". Ktoś tu sypnął za dużo kasy, skoro nawet samochody wjeżdżające na dziedziniec muszą być wytworem (kiepskim) komputera. To samo z wysadzeniem pokrywy lodowej - pomysł doprawdy wspaniały i skłaniający do myślenia.Kuźwa, a potem się dziwią, że gimnazjaliści piszą na kartkówce, że tundra jest na równiku.
Gi Joe to dno. Gi Joe to syf. GI Joe to GI Joe. 0/10
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
03-10-2009, 15:03
Byłem pozytywnie zaskoczony tym, jak dobry okazał się ten film. Spodziewałem się arcy kupy a tutaj fajna rozrywka... Więcej: http://craven.polter.pl/,blog.html?7443.
03-10-2009, 15:31 |
|
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Batman (temat ogólny) | Mental | 1,347 | 258,707 |
21-07-2026, 20:10 Ostatni post: Pelivaron |
|
| Watchmen (2009) reż. Zack Snyder | Gal Anonim | 991 | 170,345 |
07-07-2026, 10:40 Ostatni post: Rozgdz |
|
| Asterix (temat ogólny) | Maik | 126 | 28,929 |