Gravity (2012) (Reż. Alfonso Cuaron)
Fajnie, minimalistycznie, ale wyobraźnia nie pozwala mi na rozkminienie jak chcą takim czymś zachęcić do seansu przeciętnego widza.

Odpowiedz
Bullock, Clooney.

Odpowiedz
Jak dla mnie zbyt minimalistyczny, a Bullock i Clooney w obsadzie sprawią co najwyżej, że nie będzie totalnej klapy finansowej, nie widzę powodów, żeby Gravity zarobiło więcej niż Children of Men, a to był dużo atrakcyjniejszy film i miał Owena, Moore, Caina. Ja liczę na to, że Cuaron pomimo braku finansowych sukcesów nadal będzie umiar zebrać odpowiednią kasę na nowe filmy.

Odpowiedz
Pojawiają się pierwsze recenzje z Wenecji...

http://www.hollywoodreporter.com/movie/gravity/review/615139
salad_fingers, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Nov 2012.

Odpowiedz
Tu podsumowanie kilku kolejnych: http://www.cinemablend.com/new/Early-Reviews-Gravity-Call-It-Astonishing-Marvel-39199.html
Przejrzałem tylko początek i nie ruszam recenzji, ale nie zapeszając, wygląda na to, że jest dobrze. Albo nawet lepiej.

Odpowiedz
A tutaj recenzje od Stopklatki i Filmwebu
http://www.filmweb.pl/article/WENECJA+2013%3A+W+stanie+niewa%C5%BCko%C5%9Bci-98417
http://stopklatka.pl/-/71336496,recenzujemy-grawitacje-ale-kosmos-

Ogólnie zbiera świetne recenzje
http://www.metacritic.com/movie/gravity

Odpowiedz
Z tego co rzuciło mi się w oczy wynika, że a) Clooneya jest chyba jednak więcej niż sądziłem, b) jest więcej akcji niż się spodziewałem.

Zaczynam odliczać dni do 11.10 i planować wypad do IMAXa.

Odpowiedz
Na rottenach 100% świeżości z 15 recenzji.

Odpowiedz
Przy bardzo wysokiej średniej, warto dodać.

Odpowiedz
Ta, nawet James się podniecia - http://bloody-disgusting.com/news/3252018/james-cameron-says-gravity-is-the-best-space-film-ever/

James Cameron napisał(a):“I was stunned, absolutely floored,” he says. “I think it’s the best space photography ever done, I think it’s the best space film ever done, and it’s the movie I’ve been hungry to see for an awful long time.”

But what he boasts is Bullock’s performance, one that he says is more impressive than the film’s technology that supported it. “She’s the one that had to take on this unbelievable challenge to perform it. (It was) probably no less demanding than a Cirque du Soleil performer, from what I can see.” And of the result, he says, “There’s an art to that, to creating moments that seem spontaneous but are very highly rehearsed and choreographed. Not too many people can do it. … I think it’s really important for people in Hollywood to understand what was accomplished here.”
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Trzeba przypominać, co James Cameron powiedział o Avalonie z Foremniak?

#KubełZimnejWody

Odpowiedz
Cytat:the best space photography ever done
To mnie cieszy, nawet jeśli film okaże się nudnym, nielogicznym, bezsensownym pustakiem to będzie na co popatrzeć.

Odpowiedz
Zauważcie jednak jak bezpieczna jest opinia Camerona. Co to w ogóle znaczy "Best space film ever"? Aaaa, no tak, przecież tyle ich nakręcono (w tym roku były już przecież dwa)!!!

Serio James?

Odpowiedz
Cameron po prostu zazdrości, że to nie on zrobił ten film.
Ale rzeczywiście, "best space film ever" brzmi chyba gorzej niż np. "jeden z najlepszych blockbusterów tego lata".

Nie jara mnie specjalnie opinia Camerona jako taka, ale ważne, że jest kolejną bardzo pozytywną. Na razie trzymam się wersji, że kubeł zimnej wody Mierzwiaka nie jest w stanie ostudzić wspieranego tym.

Odpowiedz
Kubeł zimnej wody to żart. Ten film NIE MOŻE się nie udać. Czuję to w kościach. Cuaron zmiecie wszystko, co było w tym roku w kinie. Wspomnicie moje słowa.

[To tyle w kwestii niehajpowania]

Odpowiedz
A to sorry, nie załapałem żartu. Ale właśnie zmiecenie wszystkiego co było w kinie W TYM ROKU to trochę mało. Bo co z kolei to oznacza? Że Gravity będzie lepsze niż Pacific Rim i inne Man of Steel? Ja tam oczekuję najlepszego rozrywkowego filmu przynajmniej ostatnich 3 lat, plus czegoś prawdziwie innowacyjnego i trzymającego w napięciu.

Odpowiedz
(04-09-2013, 19:15)PropJoe napisał(a): Że Gravity będzie lepsze niż Pacific Rim i inne Man of Steel?
Inaczej: zmiecie wszystko co było w tym roku, a jak będzie się mieć do najlepszych pozycji z lat minionych, to się okaże :]

Odpowiedz
Caly Cameron, przeciez on nigdy nie pieje z zachwytu, zwlaszcza jesli chodzi o wspolczesnych mu tworcow. Mimo wszystko to znaczy duzo, bo Cameron jest geniuszem jesli chodzi o rezyserowanie scen akcji (mozna kolesia nie lubic, mozna gardzic Avatarem, ale jesli chodzi o sceny
akcji, to facet nie ma sobie rownych), a do tego to Apollo 13 traktowany byl zawsze jako ten wybitnie realistyczny i najlepiej wygladajacy film o kosmosie. Trzeba dodac, ze Cameron scisle wspolpracowal przy filmie Howarda, jako doradca w sprawie efektow specjalnych, wiec jezeli jest zachwycony, to znaczy ze jest zajebiscie.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
(04-09-2013, 18:34)Mierzwiak napisał(a): Trzeba przypominać, co James Cameron powiedział o Avalonie z Foremniak?

[Obrazek: TTY95W7.jpg]

Ale chcę wierzyć, że Cameron tym razem ma rację.
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Co prawda dawno oglądałem, ale Avalon byłby spoko, gdyby powstał jako anime. Główne problemy tego filmu wynikały z braku doświadczenia i pieniędzy.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon