Gravity (2012) (Reż. Alfonso Cuaron)
Psuje film? Oj tam. Fajny easter egg, który widać dopiero na zatrzymanej klatce:D

Odpowiedz
Ja bym czegoś takiego w moim filmie nie dał, ale w sumie nie mam nic przeciwko, fajna ciekawostka, a wpływ na film zerowy.

Odpowiedz
(06-03-2014, 08:46)military napisał(a): Ten debilny, psujący film efekt
Osz fuck, nie wiedziałem o tym.

Zmieniam ocenę na 0/10 i daję tytuł Gówna Dekady.

Odpowiedz
Mierzwiak, w główkę przygrzało? Za dużo kawy? Niewyżycie seksualne? Wyluzuj, odetchnij i napisz coś jak trochę się uspokoisz.

Odpowiedz
Ale ja piszę serio. Masz rację, to zepsuło film.

Odpowiedz
Tak, szkoda że nie wiedziałem o tym wcześniej, wtedy nie kupiłbym tego filmu. Niestety, mleko już się rozlało :(
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Fajny filmik o, jak przypuszczam, wysoce wątpliwym replay value, w którym ktoś z niewiadomych przyczyn dołożył wszelkich starań, żeby położyć zakończenie
w zestawieniu z dramatyzmem i powagą całości motyw zwyczajnie do dupy.

Zaskoczony byłem cały jeden raz
. Ogólnie - fajne, ale nie wiem o co tyle hałasu.

7/10

Odpowiedz
(09-03-2014, 00:47)Gieferg napisał(a): Zaskoczony byłem cały jeden raz
.

Jeśli myślę o tej samej scenie (a na to wychodzi) to współczuję (choć w sumie - nie) ilorazu inteligencji. Serio.

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Kupiłem sobie wczoraj blu-raya. Powiem jedno: film wizualnie jest DOJEBANY. Drugi seans potwierdził, że to jeden z najlepszych filmów sci-fi, piękny hołd dla Kubricka a wszystkie Oscary zasłuzone. 9/10
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Właściwie dlaczego sci-fi? To jest fantastyka?

Odpowiedz
(09-03-2014, 08:31)Pitero napisał(a): piękny hołd dla Kubricka
To filmy Kubricka są hołdem dla Gravity.

Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(09-03-2014, 10:35)Gieferg napisał(a): Właściwie dlaczego sci-fi? To jest fantastyka?
Określić Gravity jako sci-fi można tylko z lenistwa i prostych skojarzeń, że kosmos to zawsze jest sci-fi. Gravity to film katastroficzny.

A z tym Kubrickiem o co chodzi? Kosmos i długie ujęcia to od razu hołd dla niego?

Odpowiedz
No właśnie Gravity to dla mnie ten sam gatunek co Apollo 13, różnica taka, że Apollo 13 jest na faktach. Żadnego Sci-fi tam nie widziałem.

Odpowiedz
Ja też nie... No poza tym, że promy już nie latają w kosmos, a pierwszego zderzenia odłamków nikt by nie przeżył.

Apollo 13 był filmem bardzo realistycznym, ten totalnie nie jest. Jeśli nie traktować go jako sci-fi to jest on bardziej naciągany niż akcje w Fast & Furious 6.

Odpowiedz
Cytat:a pierwszego zderzenia odłamków nikt by nie przeżył.

Sam fakt bycia nierealistycznym nie robi z filmu sci-fi, nawet jeśli akcja osadzona jest w kosmosie. Elementy fantastyczne, a zdarzenia wysoce nieprawdopodobne to dwie całkiem odmienne rzeczy.

Odpowiedz
(09-03-2014, 11:11)Juby napisał(a): Jeśli nie traktować go jako sci-fi to jest on bardziej naciągany niż akcje w Fast & Furious 6.

Nie ma takiego filmu jak "Fast & Furious 6".

welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
(09-03-2014, 00:47)Gieferg napisał(a): Fajny filmik o, jak przypuszczam, wysoce wątpliwym replay value, w którym ktoś z niewiadomych przyczyn dołożył wszelkich starań, żeby położyć zakończenie
w zestawieniu z dramatyzmem i powagą całości motyw zwyczajnie do dupy.

Ale czy to oznacza, że podobnie jak parę tutaj osób wolałbyś:
?
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Nie.

Odpowiedz
Chyba tylko Cuaron jeden wie, dlaczego główna bohaterka była żółtodziobem, który nie chciał, nie powinien i nie wiadomo dlaczego musiał znaleźć się na orbicie. Dosyć dobrze podsumował to Louis C.K.

Chociaż trzeba mieć tupet, żeby krytykować konkurencję po zagraniu w American Hustle.

Odpowiedz
(09-03-2014, 18:09)PropJoe napisał(a): Chyba tylko Cuaron jeden wie, dlaczego główna bohaterka była żółtodziobem, który nie chciał, nie powinien i nie wiadomo dlaczego musiał znaleźć się na orbicie.

Przecież to oczywiste, że po to, żeby widz mógł się z kimś identyfikować i żeby w filmie była postać, której trzeba będzie różne rzeczy tłumaczyć dzięki czemu będzie można je też tłumaczyć widzowi (albo postać która sama będzie gadać do siebie zastanawiająć i opisując co robi).
W innym przypadku dostalibyśmy profesjonalnych astronautów przeżucających się technicznym i formalnym żargonem albo w ogóle nie odczuwających potrzeby komunikowania oczywistych faktów.

Czy bohaterka nie powinna się znaleźć na orbicie to też bym polemizował - zdaża się chyba, że wysyła się w kosmos ludzi do konkretnej roboty i oni nie muszą się znać na wszystkim ani trenować 20 lat przed misją - patrz Howard z the big bang theory ;)
For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon