Halloween (1978-2020)
Wlasnie, dlatego że bohaterke przed 'atakiem' ogladamy tylko na poczatku jest IMO ciekawszy. Bo najciekawszy element to inwazja zła na miejsce spokoju, pozornego bezpieczenstwa. W Halloween juz tak tego nie czuć (choc pewnie, gdy film wyszedł było to bardziej niesamowite), a w "It Follows" juz tak. Moze to wlasnie ten upływ lat zrobil swoje.

Odpowiedz
(09-05-2015, 10:39)Crov napisał(a): O Helołin wiele powiem. Rzeczywiscie nie straszy dzis za bardzo, ale podoba mi sie jak jest zrealizowany - niespiesznie, z mocnym naciskiem na obyczajówke.

Moim zdaniem obyczajówki jest w tym niewiele, Carpenter nie poświęca wiele miejsca na pokazanie życia bohaterów. Wszystko jest dokręcone na minimum, aby miało ręce i nogi - co jest zaletą. Wszystkie postaci - jeżeli ma miejsce jakakolwiek ekspozycja - ukazywane są już w beznadziejnych lub skrajnie beznadziejnych sytuacjach, najczęściej na 5 minut przed zgonem :) Oczywiście fajnie, że bohaterami są zwyklaki z przedmieść - to zawsze łatwiej zaakceptować niż kolejnego ekskomandosa z CIA. Problem jest w tym, że Carpenter zaczyna zjadać własny ogon. Pokazanie jak Myers bawi się z kimś w kotka i myszkę raz czy dwa jest fajne, ale nie gdy robi się to już powtarzalne (łuuuuu otwieram Ci drzwi, zamknij je bo w międzyczasie ukryłem się w kuchni i Cię zabiję!). Dlatego większą dla mnie wartość artystyczno-fabularną ma rimejk Zombiego.

Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Dla mnie oryginał nie nadaje się już do oglądania. Remake Zombiego ostatecznie pogrzebał te ramote. I bardzo dobrze - propsuje rimejki :)

Odpowiedz
Carpenter potwierdził, że nowe Halloween zrobi ... Kenny Powers :)

Odpowiedz
Z Davidem Gordonem Greenem jako reżyserem. Przy okazji dodam, że filmografia tego gościa to dla mnie niezłe kuriozum - zaczynał od niezależnych dramatów, ma na koncie kryminały, komedie od Apatowa, produkcje "zaangażowane", a teraz bierze się za odświeżanie klasycznego slashera. :)

Odpowiedz
Lubię kolesia, świetna wiadomość. Gorąco polecam Prince Avalanche i czekam na kolejne Halloween.

Odpowiedz
David Gordon Green jest świetnym reżyserem, totalnie czującym kamerę. Nawet te jego głupawe komedie typu Your Highness są głupawe przy okazji sensownej fabuły. Tam nigdy humor nie przejmował wydarzeń, a raczej wynikał z nich jak również z charakterów postaci. Zdecydowanie lepszy reżyser niż Apatow
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Zapytałbym "po co?" ale zaraz simek mi Hamleta zacznie cytować :)

Halloween Zombiego 10 lat temu coś tam zarobiło, ale patrząc na to co obecnie jest w gatunku popularne, ja na odgrzanie takiego kotleta nie wydałbym ani centa. Zaangażowane w to nazwiska to już w ogóle solidny WTF.

Odpowiedz
A to nie będzie kolejna zgrywa z gatunku? Biorąc pod uwagę kto to robi, to raczej nie spodziewam się kolejnego slashera. Tym bardziej, że kino weszło w fazę postironii gdzie wszystko musi być robione z dystansem
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Po serii Krzyk i spóźnionym o jakąś dekadę Cabin in the Woods? Powodzenia :)

Odpowiedz
McBridge walnął już hasła reklamowe "straight-up horror" i "scary as hell" 

Odpowiedz
Jamie Lee Curtis powróci jako Laurie:

http://www.slashfilm.com/halloween-reboot-jamie-lee-curtis-casting/

Ziew coś tam coś tam kino zjada własny ogon bla bla bla.

Odpowiedz
Carpenter skomponuje muzykę do nowego filmu.

A skoro przy muzyce jesteśmy - John Carpenter pochwalił. Ja też chwalę:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=166&v=DAbDvqPFXvQ

Odpowiedz
[Obrazek: 3377632-poster.jpg]
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Sad Michael is sad.

Odpowiedz
Busta Rhymes wraca do obasdy? Grał moją ulubioną postać z całej serii.

Odpowiedz
Cóż za oryginalny plakat i tytuł! To już trzeci raz ten sam, zgadza się?

Może przenieść temat do serii filmowych..?

Odpowiedz
Reklama piątkowego zwiastuna

I pierwsze zdjęcia
http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Michael+Myers+powraca.+Zwiastun+%22Halloween%22+ju%C5%BC+w+pi%C4%85tek-128555

Odpowiedz
Nastepne halowen? Co to tym razem? Sequel, prequel czy wszystko od nowa? Juz sie pogubilem:)
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
"Halloween: 40 lat później" będące ponowną kontynuacją oryginału, ignorujące wszystkie części od 2 do 8. Jamie wygląda jak od Zombiego, reszta jak remake H20, tyle mogę powiedzieć po zdjęciach.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon