Horizon: An American Saga (2024), reż. Kevin Costner
Bez kitu, też bym chętnie obejrzał ale jak już myślę o tym jak będzie mnie napieprzać kolano od siedzenia przez 3,5h to się odechciewa.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Dobra, nakręciłem ojca to zrobimy sobie quality family time :)

Odpowiedz
(05-07-2024, 09:24)Krismeister napisał(a): Bez kitu, też bym chętnie obejrzał ale jak już myślę o tym jak będzie mnie napieprzać kolano od siedzenia przez 3,5h to się odechciewa.
Sale są tak puste ze mozna lezec bokiem i miec nogi wyprostowane
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Potwierdzam, rozłożyłem się jak turecki basza i oglądałem jak król. Ot takie szczęcie dzięki niskiej frekwencji.

Odpowiedz
Costner > Sheridan jeśli chodzi o wątek indiański.

Sheridan unika jak ognia ukazywania masakr dokonywanych przez czerwonych na białych, bo jest trochę jednak pizdą.

Costner ma wyjebane i pokazuje wszystko - także białe kobiety i dzieci, które wolą popełnić masowe samobójstwo niż dostać się do niewoli Apaczów.

Mało tego: eksponuje wątek kupowania Indian za karton nabojów. I potem ci Indianie mordują i skalpują innych Indian.

Szok.

Nie dziwota, że krytycy tak po tym filmie jadą.

Ogólnie dobre kino. 7+/10, może 8.

Odpowiedz
(07-07-2024, 01:14)Mental napisał(a): Costner ma wyjebane i pokazuje wszystko - także białe kobiety i dzieci, które wolą popełnić masowe samobójstwo niż dostać się do niewoli Apaczów.

Mało tego: eksponuje wątek kupowania Indian za karton nabojów. I potem ci Indianie mordują i skalpują innych Indian.

Szok.
i to od gościa, który stoi za Tańczącym z wilkami - najbardziej pro-indiańskim filmem w dziejach.

Odpowiedz
Premiera dwójki odwołana. Nowej daty brak.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie odwołana tylko przesunięta bo po porażce w pierwszym tygodniu producenci chcą Chapter 1 wrzucić na VOD aby zdobyć większą widownię pod drugą część. Stawiam, że Chapter 2 pojawi się w kinach zimą.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Niektórzy wróżą, że to oznaka iż trafi prosto na streaming :D

Ale ja myślę, że Costner był kumaty i sobie w kontraktach zagwarantował kinową premierę, którą po prostu teraz trochę opóźnią. Zresztą pomysł, żeby to wyszło w takim krótkim odstępie od początku był idiotyczny. 
zombie001, member of Forum KMF Film.org.pl since Jul 2013.

Odpowiedz
Dlaczego?
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Sklepik
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(11-07-2024, 01:21)Mefisto napisał(a): Dlaczego?
Bo tak się już po prostu nie robi z drogimi filmami (w sensie droższymi niż typowo artystyczne filmy jak Nimfomanka von Triera, której dwie części wyszły chyba miesiąc po sobie) od czasu drugiego i trzeciego Matrixa, chyba że o czymś zapomniałem. Widocznie widzowie wolą się trochę stęsknić za bohaterami, a nie wracać już po paru miesiącach.

Odpowiedz
(18-07-2024, 19:18)simek napisał(a): Bo tak się już po prostu nie robi z drogimi filmami

Kto tak rozporządził? Jest jakiś dekret?

Poza tym sto baniek to nie jest drogi film obecnie.

Odpowiedz
Nie dekret, widocznie kalkulacja, skoro od dwóch dekad się tak nie robi, robi się dłuższe przerwy.

Odpowiedz
Zacznijmy od tego, że film Costnera nie jest w ogóle tradycyjnym dla współczesnych czasów projektem studyjnym, tylko autorskim. I jako autor Costner ma prawo wypuszczać sobie te filmy jak chce. Ja po wyjściu z części 1 byłem tak zajarany końcowym montażem, że kolejną część łyknąłbym już po tygodniu. A te kalkulacje to niech sobie zatrzymają dla swoich masówek, na które idzie o wiele za gruby hajs, a które potem wtapiają jeszcze bardziej.

Odpowiedz
Pomimo nie bycia typowym filmem studyjnym, pomimo tego że Costner może wypuścić drugą część jak chce i pomimo twojego zapalenia, to jednak dziwnym trafem premiera została przesunięta.

Odpowiedz
Bo spanikowali. To nie pierwszy raz gdy jakaś premiera zostaje przesunięta, bo producenci zamiast myśleć długofalowo, to myślą pod wpływem chwili. IMO wtopili z tym przede wszystkim marketingowo, bo mogli sprzedać obie te części na miarę letniego hitu pokroju Barberhaimera - oczywiście nie tego samego kalibru z wiadomych powodów, ale konkurencja w obecnym sezonie letnim była praktycznie zerowa.

Odpowiedz
(18-07-2024, 22:54)Mefisto napisał(a): Ja po wyjściu z części 1 byłem tak zajarany końcowym montażem, że kolejną część łyknąłbym już po tygodniu.

O, czyżby film na końcu zawierał zwiastun następnej części, niczym "Matrix Reaktywacja" albo "Powrót do przyszłości II"?

Odpowiedz
Nie inaczej - w sumie to na koniec filmu byłem trochę zdezorientowany tym zwiastunem, bo myślałem, że to zaczyna się kolejna scena :P

Odpowiedz
Jestem świeżo po obejrzeniu Horyzontu i jestem bardziej niż zadowolony. Dostałem dokładnie to czego się spodziewałem z wyjątkiem tego że w sumie to dość mało tu Costnera a tempo było dosyć szybkie jak na 3h film. To żonglowanie wątkami nie sprawiło mi żadnych problemów bo po pierwsze nie było ich znowu aż tak mega dużo a po drugie to każdy z nich dostał trochę czasu na oddech.

Ta zapowiedź na końcu sprawiła że jeśli chodzi o resztę roku to nie ma innego filmu na który czekałbym tak jak na kontynuacje Horyzontu i wierzę w to że Costner znowu dostarczy trochę dobra.

8/10

Ps. Ani Costner ani Fahey nie wyglądają na gości którzy mają odpowiednio 69 i 72 lata na karku

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon