Jeden gniewny człowiek / Wrath of Man (2021) reż. Guy Ritchie
@yacajackowski

Na kij wchodzisz do tematu o filmie, którego nie widziałeś, a zamierzasz zobaczyć?

EDIT

@Corn

Cytat:Nie ma ani słowa o tym, że napada na furgonetki

Ty serio teraz? To te dwie sceny, w których JEGO LUDZIE planują napad na furgonetkę i napadają na jedną furgonetkę, to moje halucynacje?

Odpowiedz
Nauczka na przyszłość: nie wchodzić do tematu o filmie, który planuje się obejrzeć.

Odpowiedz
Mówiąc krótko jest kimś z kim się nie zadziera ^_^

Odpowiedz
Myślałem że używa się tutaj mózgu i spoilery ukrywa się w spoilerach ale może źle myślałem. W innych tematach to działa, dziwne...

Odpowiedz
@Mental

http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
@Corn

Przecież jego ludzie napadali na furgonetki. W filmie jest nawet scena, w której Statham zostaje przez nich rozpoznany i oni rezygnują z akcji.

Odpowiedz
Dobra, zwracam honor, masz rację. Źle zapamiętałem scenę napadu
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
(13-06-2021, 20:57)raven.second napisał(a): Nauczka na przyszłość: nie wchodzić do tematu o filmie, który planuje się obejrzeć.

Albo najlepiej w ogóle nie wchodzić na forum. :) Chociaż nie uwłaczając omijanie niektórych tematów dobrze na mnie wpływa i wewnętrznie uspokaja. :)
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Przyjemny film ale bez szału o jakim niektórzy piszą.
Taki film na raz, z obowiązkowym naciągnięciem w fabule, żeby "wygrał dobry".
7/10
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Obejrzałem, przeczytałem temat, na szczęście tylko 3 strony. Wnioski?
Zbiorowe zaczadzenie, jeden Mefisto zachował rozum i godność człowieka :)
3/10 i kiepściutko. Zestawianie tego z "Den of thieves" to moralny upadek :D
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Hm, ale Mefisto dał ponad dwa razy wyższą ocenę niż Ty... Mi wystarczy nazwisko reżysera, żeby wiedzieć że powyżej 5/10 to nie może być. Mentala jeszcze rozumiem, bo u niego wiadomo, że jak się strzelają i jest motyw zemsty, to każdy kupsztal dostanie minimum 8 :p

Odpowiedz
Chyba już po prostu przywykłem do ocen w stylu: "To takie se, to marne, to niezłe, ale to chujowe więc dam 7/10".

A tak w ogóle to już wolę klasycznego Ritchiego niż taką mizerię.

Odpowiedz
(11-02-2023, 15:22)Dr Strangelove napisał(a): A tak w ogóle to już wolę klasycznego Ritchiego niż taką mizerię.

This tudzież To.

A dziś w sumie chyba dałbym 6/10, bo o ile sam seans dobrze wspominam, to jakoś specjalnie mnie nie ciągnie do potwórki - co najwyżej jakieś pojedyncze sceny może.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
(11-02-2023, 00:06)Dr Strangelove napisał(a): Obejrzałem, przeczytałem temat, na szczęście tylko 3 strony. Wnioski?
Zbiorowe zaczadzenie, jeden Mefisto zachował rozum i godność człowieka :)
3/10 i kiepściutko. Zestawianie tego z "Den of thieves" to moralny upadek :D

Moglbym przysiac, ze w zalewie pozytywnych opini dosyc mocno ten film krytykowalem. I teraz pytanie, gdzie jest ten wpis, bo tu nie widzie, moze w krotkiej pilce?
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Nie jest to może poziom "Porachunków" czy "Przekrętu" ale nie jest to też tak przekombinowane i niezrozumiałe jak "Rewolwer". Taka siódemeczka. Można obejrzeć, dla fanów "Gorączki" powinno być w sam raz.
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.

Odpowiedz
Cytat:3/10 i kiepściutko

Dobrze, że prawdziwi, biali mężczyźni już film obejrzeli i wystawili oceny, bo teraz wypowiadają się niestety same kobiety i nastoletnie dziewczyny.

Odpowiedz
Słaba zaczepka ale po chrześcijańsku wybaczam. Obaj dobrze wiemy, że film jest marny tylko boisz się jak mężczyzna to powiedzieć, bo stracisz szacunek u kolegów z podwórka.

Odpowiedz
Mental jest po prostu mało bywały w świecie i nie rozumie jeszcze, że nie każdy kto lubi penisy i noszenie damskiej bielizny to zaraz kobieta lub nastoletnia dziewczyna.

Odpowiedz
Cytat:Obaj dobrze wiemy, że film jest marny

Ten film jest piękny. Najpiękniejszy film Guya Ritchiego. Dzięki @nawrockiemu uświadomiłem sobie, że jest to bajka, którą chciałbym, żeby ktoś mi czytał do snu. Bajka o nierealnie bogatym i wpływowym człowieku, wykorzystującym wszystkie swoje znajomości i pieniądze do zabijania i mszczenia się. Nic innego się nie liczy. Zabijanie i zemsta. Bez umoralniania i wyrzutów sumienia. Wątroba, płuca, śledziona, serce. Płakałem podczas oglądania. Kocham happy endy.

Odpowiedz
Post zawiera spoilery

To ponoć miał być "poważny film", najpoważniejszy w karierze Richiego. No i co? No i gówno, bo film jest mało poważny, nawet mniej poważny od mocno niepoważnego Revolvera. No bo popatrzmy co my tutaj mamy? Już na samym początku mało oryginalna podjebka motywu z Heat, czyli zastrzelenie ochroniarzy. Później Statham ubiega się o fuchę ochroniarza w firmie przewożącej pieniądze. Krótki montaż, jak łysy ciska sztangą na siłce, biega na bieżni i strzela na strzelnicy. Moim zdaniem właśnie ta scena jest kluczowa w zrozumieniu, dlaczego film dostał tak wysokie noty tu na forum (druga to pewnie wjazd na pedo burdel). Statham dostaje pracę i już podczas drugiego dnia na robocie jakaś grupa klaunów (Jeszcze w dodatku Post Malone jest ich przywódcą) próbuje zajebać mu kasę. Statham odpala tryb super komando i zabija wszystkich przy niemalże zerowym wysiłku. Od tego momentu już wiadomo, że film nie jest poważny, jest raczej głupi i uratować go może jedynie Richie'owska zagrywka z przedstawieniem tego wszystkiego nie jako rzeczywistości, lecz jako metafory "czegoś". No ale Richie tego nie robi, za to dokłada coraz więcej odrealnionych głupot wyssanych z pyty. I tak aż do finału, który jest totalnie nijaki.

Ale ten green screen wnętrza mieszkania w scenie przesłuchiwania koleżanki z roboty był piękny :)

3/10

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon