11-10-2019, 16:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2019, 16:46 przez Trailery Srailery.)
|
Jungle Cruise (2020) reż. Jaume Collet-Serra
|
|
Pierwszy zwiastun filmu inspirowanego jedną z atrakcji parków rozrywki Disney'a. Dwayne Johnson w roli kapitana kursującej po Amazonce łodzi, nad którym ciąży klątwa nieśmiertelności. Jedną z jego pasażerek jest Emily Blunt, szukająca sposobu, by uratować zmarłego brata (Jack Whitehall). Premiera w lipcu 2020 roku.
Dużo CGI jebadła i green screena, ale ogólnie to całkiem sympatycznie to wygląda. Lepiej niż tegoroczne Jumanji.
11-10-2019, 17:06
...piraci z Karaibów na rzece z The Rockiem? Zwiastun trochę w klimacie Konga Jacksona, powiem, że wygląda nawet, nawet. A że w przyszłym roku niewiele ciekawego jak dla mnie, kto wie, może się nawet wybiorę?
Za kamerą gostek od cienko-średniawego Shallows i jeszcze cieńszego Commutera z Neesonem, więc pozostanę ostrożny. 11-10-2019, 23:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2019, 16:15 przez Gieferg.)
Nie, dzięki, już mi się powoli przejada The Rock. Wolę po prostu obejrzeć Piratów.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie Oozy nine millameedah. 11-10-2019, 23:37
Mi się The Rock nie przejada, bo dużą większość filmów z nim skreślam tuż po obejrzeniu zwiastuna (nie pamiętam już kiedy widziałem z nim coś, co nie miało w tytule słów Fast, Furious, Pain lub Gain)...
EDIT: sprawdziłem, nie licząc Vaiany, gdzie podkładał głos, byłoby to San Andreas sprzed czterech lat. Temu dam szansę, a PIratów obejrzę po raz kolejny (może oprócz czwórki) tak czy siak. 11-10-2019, 23:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2019, 23:42 przez Gieferg.) (11-10-2019, 23:37)marsgrey21 napisał(a): Nie, dzięki, już mi się powoli przejada The Rock. Wolę po prostu obejrzeć Piratów. Kolejny raz Rock w przygodówce... w Dżungli.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man. 12-10-2019, 02:35
Wygląda jak typowy, rozrywkowy film Disneya napisany w 5 minut, w którym Blunt musi zagrać ze względu na zobowiązanie po Mary Poppins Returns. Ale The Rock nie pasuje tutaj w ogóle, w jego roli widziałbym kogoś mniej muskularnego np. Hiddlestone'a.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
12-10-2019, 11:03
Rzut oka na trailer Jungle Cruise i od razu miałem skojarzenie z Piratami, tzn skąd to się wzięło.
Nie wygląda źle. 12-10-2019, 13:53
Mnie też trochę klimatem przywiodło na myśl pierwszą "Mumię".
W sumie to z "Kompletnie nie jestem zainteresowany" przeszedłem do "Noo, może jednak..." 12-10-2019, 15:16
Tak ja pisali koledzy wyżej - Piraci z Amazonki. Ale wygląda całko spoko i być może będzie z tego fajna przygodówka. The Rock faktycznie nie pasuje do tej roli. Blunt też mi średnio pasuje do zawadiaczki.
12-10-2019, 15:59 10-03-2020, 15:34 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2020, 15:35 przez Trailery Srailery.) Kolejny zwiastun, jeszcze więcej cgi, wybuchów, akcji, pościgów, bijatyk... może będzie z tego fajna rozrywka. The Rock nie pasuje, za "duży" jest moim zdaniem, zamiast jakiegoś mięśniaka wolałbym kogoś innego, szczuplejszego. 27-05-2021, 14:50
Strasznie sztucznie to wygląda. I od tylu lat Disney dalej próbuje powtórzyć to co im wyszło przy Piratach Verbinskiego, czyli połączenie kina przygodowego z elementami magii. Tylko, że u Verbinskiego w dwójce dżungla była prawdziwa i wyglądała jak prawdziwa, a tutaj to rzeczywiście wygląda jak przejażdżka w parku. I zgadzam się, że Rock mi tutaj nie pasuje.
27-05-2021, 15:00 (27-05-2021, 15:00)Lawrence napisał(a): Tylko, że u Verbinskiego w dwójce dżungla była prawdziwa i wyglądała jak prawdziwa I zwierzęta też były prawdziwe. Czy już animalsi tak zastraszyli filmowców, że ci muszą korzystać z jakichś CGI-kukieł? Sam trailer... Kurde, chciałbym żeby się to udało, bo ma to potencjał na jakąś spoko przygodówkę. Choć tu mam wrażenie, że chcą wcisnąć więcej niż trzeba do tego filmu. Tu niemiecki faszysta jako antagonista, tu drzewny kuzyn Davy'ego Jonesa. I czytam, że akcja filmu dzieje się na początku XX wieku. Czy wspomniana postać gejowska (której gejowskie cechy i tak będą typowym queerbaitingiem) nie powinna mieć racji bytu, skoro wtedy za to było więzienie i lincz ze strony społeczeństwa? 27-05-2021, 15:20 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2021, 15:21 przez OGPUEE.)
Rock już zapomniał co się robi z torpedami?
![]() A poza tym to jakoś straciłem zainteresowanie po tym zwiastunie. 27-05-2021, 16:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-05-2021, 16:40 przez Gieferg.) Cytat:Czy wspomniana postać gejowska (której gejowskie cechy i tak będą typowym queerbaitingiem) nie powinna mieć racji bytu, skoro wtedy za to było więzienie i lincz ze strony społeczeństwa?Ano, równie dobrze można było sobie to darować. To jest raptem jeden dialog, w którym i tak nie jest powiedziane wprost, że koleś jest waginosceptykiem. Po prostu miał kilka możliwości ożenku, ale na żadną się nie zgodził bo już komuś oddał serce (i nie jest powiedziane komu), a od ostracyzmu został ocalony przez Blunt i... i to tyle. To zresztą najmniejszy problem tego filmu, bo wszystko, co widać na zwiastunach, to dopiero początek, niestety. Całość jest jeszcze bardziej plastikowa, sztuczna i nienaturalna, nie wiem, jakim cudem to wszystko tak tragicznie i obrzydliwie wygląda. Pół biedy, gdy chodzi o krajobrazy, tła czy inne tego typu rzeczy (chociaż i tak szału nie ma), ale gdy pojawiają się okropne cgi-zwierzątka czy, o zgrozo, jeszcze gorsi przeciwnicy będący tanią i bezczelną podróbką piratów z Piratów, to aż zgrzytałem zębami. Akcja jest, fajne plenery też, scenografie w kilku miejscach również są niczego sobie i przypominają Indianę nawet, humor jest z kategorii suchych (i to w złym sensie). W ogóle ten film to chamska, bezczelna wręcz zrzynka Piratów! Gdyby jeszcze było to fajnie zrobione, dobrze poprowadzone i w ogóle, ale nie. Nic z tych rzeczy, to znaczy, wszystko z Blunt jest bardzo fajne, z przyjemnością bym obejrzał kolejny film o jej przygodach osadzony w podobnych realiach, bo to w sumie córka Lary i Indiany, ale... The Rock jest tutaj w ogóle niepotrzebny. Ni cholery nie pasuje do tego filmu, w jego miejscu widziałbym w sumie każdego innego, od Hiddlestona, poprzez Wahlberga aż po Urbana i znacznie lepiej by się sprawdzili (a ideałem byłby Oscar Isaac, ale dlaczego, to w spojlerze). Miscast roku? Dekady? Mimo wszystko daję 5/10, bo fajna Blunt i bardzo sympatyczny początek w Londynie. 30-07-2021, 21:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-07-2021, 21:30 przez raven.second.)
Trailery zapowiadały tandetne CGI gówno z The Rockiem ale fabuła którą raven.second dał w spoilerze to winduje do całej zasranej świńskiej fermy.
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ グシャグシャ バキバキ ゴクン #Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D 30-07-2021, 22:16
Moim zdaniem film wcale nie wzoruje się głownie na "Piratach.." - chociaż ich wpływ jest widoczny. .. Tylko na "Mumii" Summersa z 1999. Blunt "robi" Rachel Weisz (z której ma wziętą też scenę z drabiną), "wspomniana postać gejowska" to niemal wypisz-wymaluj John Hannah a The Rock to w sumie taki Brendan Fraser. :P. Mamy też "poszukiwanie Hamunaptry". Giamatti tez wygląda trochę znajomo (Omid Djalili ?) Można też tu i tam zauważyć wpływ "Kopalń króla Salomona" z 1985 z Richardem Chamberlainem i Sharon Stone. I z jedną scenkę chyba wypatrzyłem z "Mumii" z 2017 .
Ale najwięcej zdecydowanie "Mumii" Summersa. Masa nawiązań. Jest nawet pocałunek przez kratę :p Bardzo się miło bawiłem, ode mnie 7,5/10 ;) 31-07-2021, 02:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2021, 02:28 przez Rozgdz.)
Tragiczne gówno kręcone w studio z beznadziejnymi CGI - bohatery płaskie a o dziwo, klaty mają spoko. Do tego Plemons się pogubił i myśli, że gra złola w kolejnej częsci Indiany Jonesa. Nie chcę się zapędzić, ale "Tarzan" ze Skarsgårdem był bardzo podobnym i o wiele lepszym filmem (choć też chujowym w ogólnym rozrachunku).
2/10
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
31-07-2021, 02:22 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2021, 02:27 przez slepy51.)
Mówiąc szczerze już mi się ulewa Johnsonem, gość ma już swój prime dawno za sobą i jego szczytem była rola w już ustabilizowanych w Box Office Szybkich i Wściekłych, teraz złapał pana Boga za nogi z rolą Black Adama, bo inaczej nadal grywałby w wysokobudżetowych filmach klasy B i familjadach których nikt nie ogląda.
Kevin idealnie podsumował Johnsona, co prawda w żartach, ale jakie to prawdziwe.
31-07-2021, 07:03 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: 6ed8c286fdf35653med.jpg]](https://images91.fotosik.pl/330/6ed8c286fdf35653med.jpg)
![[Obrazek: 58ed44011600002000657ee2.gif]](https://img.huffingtonpost.com/asset/58ed44011600002000657ee2.gif)
Spoiler