LOST (ABC, 2004-2010)
Nie martw się Hitch, ten serial coraz bardziej zaczyna przypominać równię pochyłą. Początek sezonu trzeciego jest wyraźnie najsłabszy, proównując z otwarciami poprzednich dwóch. Widać, że w najbliższych 23 odcinkach dojdzie nam kolejnych kilku niepotrzebnych na pierwszy rzut oka bohaterów, a Ci bardziej już znani, zejdą na dalszy plan (co zresztą zaczynało już drażnić w sezonie drugim, który właśnie oglądasz). Po emisji pierwszego odcinka mamy znowu więcej pytań niż odpowiedzi - nie wiem co takiego miał na myśli Dr_Bakier pisząc, że "chyba z połowę" twórcy zdążyli wyjaśnić. Ja czuję się bardziej zagubiony niż bohaterowie, a nie takie miało być chyba założenie.

Odpowiedz
Danger Danger spojlery 3 sezonu
Wyjaśniło się kim są inni
Wiadomo skad te wszystkie ryki, co prawda jeszcze nie wiem jak udało im się manipulować czarną chmurą ale to detal

wiele wyjaśnia SriLanka video, czyli efekt końcowy ARGa "LOST: The Experience", można obejrzeć tutaj:
http://youtube.com/watch?v=E-eHEYswgK8

naciągane ale inaczej sie nie da, nie wiadomo jak wytłumaczyc te kosmiczne zbiegi okoliczności ale who cares
get ready for suprise...

Odpowiedz
Ryki?

Odpowiedz
Byłą taka scena w pierwszych odcinkach (pierwszego sezonu, więc chyba każdy widział) gdy rozbitkowie są przy ognisku, jeszcze na plaży, i nagle od strony dżungli słychać ryk bestii piekielnej :twisted:
get ready for suprise...

Odpowiedz
W której minucie pierwszego odcinka trzeciego sezonu jest to wyjaśnione? Bo chyba coś przespałem.

Odpowiedz
nie przesadzacie?
podobal jedynie pojedyncze slowa, ktore nic nie mowia tym, ktorzy jeszcze nie widzieli 3 sezonu... :roll:

Odpowiedz
hops napisał(a):W której minucie pierwszego odcinka trzeciego sezonu jest to wyjaśnione? Bo chyba coś przespałem.
SPOJLER!

kiedy Karli i Sojer (wiem, to się pisze inaczej) uciekają z głośników/megafonów rozlega sie alarm. Z głośników.
get ready for suprise...

Odpowiedz
desjudi napisał(a):fajna z niej babka. wiecie, że Lost to jej debiut przed kamerą?

? Z tego co podaje imdb, Evangeline wystepowala juz wczesniej m.in. w Smalville.

Odpowiedz
jako tło w jednej ze scen :) na fanowskich stronach Evangeline można to zobaczyć :)

Odpowiedz
3x02 jest niezly. Nic wstrzasajacego nie odkrywa, po prostu pozwala akcji powoli sie rozwijac. A ze akcja calego tego odcinka toczyla sie po stronie wyspy Innych, nasuwa sie pytanie, czy w kolejnym odcinku kamera wroci do pierwotnego miejsca rozbitkow, a zwlaszcza czy zostanie wreszcie pokazane, co stalo sie z Desmondem, Eko i Lockiem.

Odpowiedz
Widzę, że się jednak wciągnąłeś, Jakuz :)
Mnie tak bardzo nie interesuje los tych o których piszesz, bardziej ciekawi mnie natomiast co się dzieje z ojcem i synkiem :)

Odpowiedz
Mnie ciekawi, co sie dzialo z synkiem, czyli co robili z nim Inni, ktorzy ponoc poznali sie na jego swego rodzaju paranormalnych zdolnosciach.

Odpowiedz
Nie rozumiem za bardzo tych wszystkich czepialskich którzy narzekali na II sezon. Klimat odrobinę się zmienił, i dobrze, ale wciąż było rewelacyjnie a i w wielu momentach sezon II przebił I.

Sezon III jak na razie jest równie kapitalny. O Innych wiadomo więcej, ale tak naprawdę niewiele.

Wczorajszy odcinek "Further Instructions" był świetny, chociaż dziwaczny a akcja znowu stanęła w miejscu.

Dr_Bakier napisał(a):]kiedy Karli i Sojer (wiem, to się pisze inaczej) uciekają z głośników/megafonów rozlega sie alarm. Z głośników.
No i co z tego? I niby na całej wyspie wszędzie w dżungli są głośniki z których wydobywa się ryk "potwora" akurat tam gdzie on jest?

Odpowiedz
Wczorajszy odcinek to jedno z największych nieporozumień jakie widziałem. Akcja nie trzymała się kupy, bohaterami znowu kierowały jakieś dziwne przesłanki, znowu nie wyjaśnione zosały motywy ich działań... Tego się już nie da oglądać. LOST stał się tak samo banalny i naciągany jak Prison Break. Smutne, ale prawdziwe.

Odpowiedz
Wydaje mi się że przesadzać, co zresztą widać po sposobie w jaki piszeisz o tym odcinku.

hops napisał(a):bohaterami znowu kierowały jakieś dziwne przesłanki
Bohaterami? Liczba mnoga, więc o których bohaterów Ci chodzi? Jeśli w tym odcinku ktoś zachowywał się dziwnie to tylko Locke, ale on był dziwny od pierwszego odcinka, on miał już wcześniej swoje wizje i co, wtedy Ci to nie przeszkadzało?

Cytat:znowu nie wyjaśnione zosały motywy ich działań
Domyślam się że widziałeś poprzednie seony więc ten zarzut wydaje się co najmniej absurdalny.

Offtopic: Jeśli chodzi o PRison Break widziałem jeden odcinek i wielką zagadką jest dla mnie co ludzie widzą w tym knocie. Nie powinienem oceniać całości po odcinku, ale to co widziałem było beznadziejne.

Odpowiedz
Przez półtora sezonu przynajmniej, uważałem LOST za najlepszy serial jaki kiedykolwiek wyprodukowano na potrzeby telewizji. Wybacz więc, że reaguje tak gwałtownie, ale jeśli nagle jego poziom spadł w depresję wielkości Żuław Wiślanych, to moja reakcja nie mogła być inna.

A poza tym, napisałem tego posta w taki sposób, żeby nikomu nie spoilerować sezonu trzeciego. Jak widać, Ty wolałeś zrobić to za mnie. Serdeczne dzięki.

Odpowiedz
Widać sądzisz ianczej ale moim zdaniem serial trzyma taki sam poziom dlatego dziwią mnie te wszystkie głosy mówiące że o, nagle jakie to się głupie zrobiło. Nie wiem czego ludzie oczekują, że na wyspie wylądują kosmici?

Przepraszam bardzo, gdzie cokolwiek zdradziłem?

Odpowiedz
no muszę poprzeć hOPSa, niewiarygodne, ale muszę :) twórcy LOSTa popełnili/popełniają jeden kardynalny błąd - piszą scenariusz na bierząco, na potrzebę chwili, bez dłuższego zastanowienia, które umożliwiłoby odejście od niekonsekwencji. Obecnie LOST to mnożenie bytów ponad miarę - ok, atrakcyjne, chętnie obejrzałem pierwsze odcinki trzeciej serii, ale czuć w powietrzu stęchliznę. 3 sezon to cztery oddzielne wątki, z których każdy może być poprowadzony w dowolnym kierunku. Za dużo pomysłów na raz i z tego powodu serial jakby zjada swój własny ogon - coś co intrygowało, zaczyna irytować. imho oczywiście 8)

Odpowiedz
Mierzwiak: ludzie oczekują, że serial będzie miał więcej wspólnego z rzeczywistością, niż z halucynacjami. Że bohaterom nie będą podpowiadały jakieś zwidy i urojenia. Że wszystko da się logicznie wytłumaczyć. Bo co to za serial, kiedy w ostatnim odcinku, ostatniej serii, wszyscy bohaterowie nagle zostaną poinformowani, że to co przeżyli na wyspie do swego rodzaju wirtualna rzeczywistość? Do tego to wszystko powoli zaczyna zmierzać.

A jeśli chodzi spoilera, to po pierwsze, zdradziłeś na jakiej postaci będzie się opierał odcinek oraz to co będzie go napędzało do działań. Dla mnie, to już dwa razy za dużo. Na szczęście, niezbyt wiele osób śledzi ten spoilero-pędny wątek.

Des: to już drugi raz na tym forum. Ty uważaj, bo kiedyś zapukają do Twoich drzwi i Cię zapuszkują, tylko za to, że podzielałeś niektóre poglądy chorego psychicznie zamachowca usiłującego zabić prezydenta, albo coś w tym guście. Wsytd normalnie :P

Co do Twojej opinii odnośnie trzeciego sezonu, to normalnie wyjąłeś mi to z ust. Jestem tak samo zaskoczony jak Ty :P

Odpowiedz
Nie mogę się zgodzić. Nie wydaje mi się, że ludzie oczekują od serialu, w którym tyle ludzi przeżywa katastrofę samolotu na wyspie, która zdaje się być niewidzialna dla świata, ma cudowne właściowści, a po której lata chmura czarnego dymu, by był bliski rzeczywistości. Czy nikt nie zauważył że tak na dobrą sprawę to serial fantastyczny?

Skoro oglądasz trzeci sezon to powinieneś wiedzieć, że na 100% nie zakończy się to "jednym z najbardziej idiotycznych zakończeń jakie tylko można zrobić".

Jeśli chodzi o ten spoiler - to że ktoś ma "wizje" nie jest w tym serialu nowością, a to o kim będzie dany odcinek wiadomo od dawna. Według mnie to nie jest spoiler, ale ok, na przyszłość nie będę pisać nawet o takich rzeczach.

desjudi: wiadomo że te wątki w końcu się zejdą, poza tym hej! Na czymś takim oparta jest fabuła "Imperium kontratakuje" :)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon