LOST (ABC, 2004-2010)
Sawyer rzadzi. Kiedys trafilem nawet na necie na Sawyer Nickname Generator. Jego punchliny sa najlepsze. :)
22.04.2011

Odpowiedz
Wracając do gry Foxa - mnie rozwala scena gdy Sawyer mówi mu o rozmowie z ojcem - tanie to, ale naprawdę mocne.

Odpowiedz
pod wyspą znajduje się nuka? dlatego komputer i odliczanie 108 minut? bez jaj. ten serial tobi się coraz bardziej czadowy. jaki zryty beret trzeba mieć, żeby napisać scenariusz do czegoś takiego?:)

Odpowiedz
Najlepsza aktorsko to jest blond babeczka, która pojawia się w 3 sezonie. O!
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Kolejna zaleta Lost jak dla mnie: poza Lilly i Rodriguez zatrudniają tam same niebanalnej urody kobiety.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Mental napisał(a):nie, nie przesadzam. ten kolo naprawdę umie grać. nie znam innych filmów z jego udziałem,
Cytat:tutaj trochę przesadzasz

Mental nie przesadza, polecam "We Are Marshall", dobra rola Matthew Foxa i ogólnie świetny film. No i nie przesadzajcie, bo zaraz go zrównacie z Wentworth Millerem :)

Castingowcy Losta odwalają niezłą robotę, nawet bardzo małe, epizodyczne rolę są odgrywane znakomicie.
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
Mental napisał(a):nokautująca jest scena z wyciąganiem dynamitu ze skrzyni i potem motyw z rozerwaniem kolesia imieniem Arzt. no i ten dialog chwilę później:

Hurley: Jack?
- Co?
- Masz na plecach kawałek Arzta.
Wiedziałem, że jak już dotrzesz do tego momentu to bankowo o nim wspomnisz, kilka lat temu było dla mnie niezłym szokiem, że w telewizyjnym serialu pozwolili sobie na coś takiego. No ale wtedy jeszcze nie oglądałem produkcji HBO... :)

Odpowiedz
jarod napisał(a):
Cytat:nie, nie przesadzam
Snuffer, wklej mu jackface'y :-)
Tam, jackfejsy. Fox naprawdę wcale nie gra jedną miną czy tonem, ani nie ma, tak jak ktoś tutaj błyskotliwie sugerował, miny jakby musiał do toalety. Brak mu trochę charyzmy, która by mnie ciągle przyciągała do jego postaci (tak jak naprzykład mamy to u Locke'a czy, zwłaszcza później, Sayida), ale nie można mu odmówić zdolności aktorskich.

Mental napisał(a):kurde, bardzo bym chciał, żeby LOST nie zszedł poniżej tego, co prezentuje na przełomie sezonów 1/2, bo ogląda się go wyśmienicie.
I nie zejdzie. Będzie miał nudniejsze odcinki w drugiej serii (tailies) i później, aż do teraz, pojedyńcze nudniejsze epizody zapychające.

Odpowiedz
Mental napisał(a):pod wyspą znajduje się nuka?
Nawet nie próbuj zgadywać :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
[Obrazek: 28l4bd5.jpg]
[Obrazek: Jackface.jpg]

1 czy 2 Jackface'y nie zaszkodzą ; )

Odpowiedz
Uważam, ze każdemu aktorowi da się zrobić takie 'jackface'y' :]

Odpowiedz
Corn ma very rację.

Odpowiedz
Cytat:bez jaj. ten serial tobi się coraz bardziej czadowy. jaki zryty beret trzeba mieć, żeby napisać scenariusz do czegoś takiego?:)
Odpowiedz na to udzieli Ci ten filmik:
http://www.oldeenglish.org/podcast/writers-of-lost
moze i komediowy ale ukazujacy wiele prawdy...
"Lost" zawiera tyle kretynizmow (co nie przeszkadza mu byc calkiem niezlym serialem) ze takie zaangazowanie Mentala jest co najmniej dziwne podobnie jak i inne jego wypowiedzi ostatnio. Mam wrazenie drogi Mentalu ze przeprowadzasz tu jakis pokrecony spoleczny eksperyment. A jesli nie no to coz...ubywa kolejna osoba ktorej opinia moge sie sugerowac w jakims, niewielkim chociaz, stopniu:) No offence zreszta i tak sie tu nie udzielam :razz:
A do calego hura optymizmu na temat Losta po latach, wy chyba naprawde nie pamietacie jakie tam dluzyzny byly aby tylko wyrobic norme 24 odcinkow albo bardzo wciagajacy scenariusz ktorego wciaganie polegalo na tym ze po jakims twistcie przez kolejne 4 odcinki nie ma o tym ani slowa. Ale na szczescie scenarzysci poszli w czyste fantasy co zreszta bylo jedynym rozwiazaniem po pierwszych sezonach(co zreszta pokazuje wczesniejszy filmik).
Nie odpowiadajcie prosze i nie chce ponownie po tylu latach prowadzic dyskusji o tym serialu majac jak zawsze wszytkich przeciw sobie a tak naprawde ten post mial na celu tylko zwrocenie uwagi na dziwne zachowanie gwiazdy tego forum :wink:

Peace

Odpowiedz
Cytat:moze i komediowy ale ukazujacy wiele prawdy...
skąd wiesz?

Odpowiedz
Poniewaz tak zryty trzeba meic beret aby pisac taki scenariusz.....moim zdaniem - sorry ze nie bylem precyzyjny tak jak scenarzysci Losta :wink:

Odpowiedz
Vallo napisał(a):"Lost" zawiera tyle kretynizmow
Jakieś konkrety masz czy tak sobie gadasz?

Cytat:albo bardzo wciagajacy scenariusz ktorego wciaganie polegalo na tym ze po jakims twistcie przez kolejne 4 odcinki nie ma o tym ani slowa.
Pewnie, powinni od razu udzielać odpowiedzi, a dwugodzinny pilot serialu powinien zawierac nie sam serial, ale zdjęcia opisu całej fabuły i mitologii serialu, które zaplanowali sobie twórcy.

Cytat:Ale na szczescie scenarzysci poszli w czyste fantasy co zreszta bylo jedynym rozwiazaniem po pierwszych sezonach(co zreszta pokazuje wczesniejszy filmik).
Nie poszli. To ciągle sci-fi/fantasy, tak jak na początku.

Cytat:Nie odpowiadajcie prosze i nie chce ponownie po tylu latach prowadzic dyskusji o tym serialu majac jak zawsze wszytkich przeciw sobie a tak naprawde ten post mial na celu tylko zwrocenie uwagi na dziwne zachowanie gwiazdy tego forum :wink:
Więc po co piszesz post forum dyskusyjnym krytykujący (i to nie konstruktywnie, a wyjątko ot tak) lubiany serial, jeżeli nie masz zamiaru o tym dyskutować. Prowokacja, czy jak?

Odpowiedz
Vallo napisał(a):ubywa kolejna osoba ktorej opinia moge sie sugerowac w jakims, niewielkim chociaz, stopniu:)

a zatem od teraz do końca życia czeka cię już tylko oglądanie samych gównianych filmów i gównianych seriali:)

Odpowiedz
A co do sposobu pisania scenariuszy do LOST to Abrams, Lindelof i Cuse ujawnili jak to robią w znacznie zabawniejszy sposób, w progamie Jimmy'ego Kimmela:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=znhcnlfQ1P0[/youtube]

:)

[ Dodano: Wto Wrz 29, 2009 22:09 ]
Niesiony dziewiczym entuzjazmem Mentala zacząłem również oglądać LOST i muszę zwrócić honor Mush Roomowi: eksplozja serialu zaczyna sie od dziesiątego odcinka, aczkolwiek wcale nie oznacza to, że wcześniej jest słaby czy coś takiego. Wręcz przeciwnie. Po prostu w dziesiątym dopiero tak naprawdę zaczyna się kreślić jako taka główna fabuła.

Odpowiedz
Mental napisał(a):jutro obstawiam następujące liczby w dużego: 4, 8, 15, 16, 23, 42. Hurley'owi przyniosły wygraną na loterii (i pecha przy okazji), więc czemu by nie spróbować?:)

Ja zagrałem:
[Obrazek: scan10005d.th.jpg]

Już drugi raz te liczby skreśliłem, pierwszy raz rok temu jak też było 40 (36) mln do wygrania.

Crov napisał(a):eksplozja serialu zaczyna sie od dziesiątego odcinka,

Mnie chyba najbardziej ruszyła końcówka drugiego odcinka pierwszego sezonu, aczkolwiek Ethan był równie dobrą siłą napędową.

Mental, polecam ci oglądać również odcinki specjalne, podsumowujące daną część fabuły, choć jeśli oglądasz jeden po drugim w krótkim czasie, to mogą ci się wydać niepotrzebne, ale mimo to polecam. A po trzecim sezonie masz 13 2-3 minutowych odcinków "Lost Missing pieces".
Demokracja: Bóg, który zawiódł

Odpowiedz
No i nie trafiłeś nawet jednej zresztą tak jak kolega Mental. :P
Co to jest „FIUT”? FIUT to jest skrót moich zainteresowań „Film I Uwentualnie Telewizja”
バリバリ   グシャグシャ   バキバキ    ゴクン
#Official James Francis Cameron and Christopher Johnathan James Nolan Hejter# :D

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon