LOST (ABC, 2004-2010)
Ale tych zbiegów okoliczności to coś podejrzanie dużo.
Czyżby szykowały się dysputy w stylu Jack vs Locke ? :P

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):
Lostpedia napisał(a):W Lost Experience powiedziano, że liczby są nawiązaniem do równania Valenzettiego, dzięki któremu można wyliczyć dokładny moment zagłady ludzkości. Zadaniem Dharmy jest zmienić przynajmniej jedną z liczb, a co za tym idzie - przedłużyć los naszej cywilizacji.
No tak, to wiem ale pamietam, że Mittlewerk cos o nich mówił w tym filmiku z "ukrytej kamery" Rachel Blake (przedostatni o ile pamietam, ten przed Alvarem).

Cytat:
Cytat:nazwanie przypadków Hurleya zbiegiem okoliczności wydaje mi się być mało satysfakcjonujące i w ogole do kitu. :P
Mnie to w ogóle nie obchodzi. Zostawią to jak jest - ok. Coś dopowiedzą - też ok. Na zbiegach okoliczności opiera się ten serial i to jest tylko jeden z wielu.
Naprawdę kupujesz je tak poprostu? Ja kupuje zbiegi okoliczności z LOST bo liczę, że do czegoś prowadzą i zostaną jakoś wyjaśnione. Jeżeli okaże się, że te zbiegi okoliczności są bo są to moim zdaniem będzie to kop w tyłek od twórców.

Khet napisał(a):Ale tych zbiegów okoliczności to coś podejrzanie dużo.
Czyżby szykowały się dysputy w stylu Jack vs Locke ? :P
Locke: 1
Jack: fuckin' dead meat!
Locke jest fajny, obok Sawyera i Sayida jest (moim zdaniem) chyba najciekawsza postac w serialu.

Odpowiedz
Khet napisał(a):Ale tych zbiegów okoliczności to coś podejrzanie dużo.
Teraz to zauważyłeś? :wink:

Na DarkUFO jest bardzo ciekawa teoria mówiąca że Hurleya nie powinno być na wyspie, nie było mu to przeznaczone. Dostał się na pokład samolotu w ostatniej chwili, a na wyspie nigdy nic mu się złego nie przytrafia. Coś w tym jest.

Crov napisał(a):No tak, to wiem ale pamietam, że Mittlewerk cos o nich mówił w tym filmiku z "ukrytej kamery" Rachel Blake (przedostatni o ile pamietam, ten przed Alvarem).
Niestety nie oglądałem LE, może się w końcu skuszę.

Cytat:Naprawdę kupujesz je tak poprostu?
Oczywiście, że tak. Chociaż kto wie, może się okazać że wyspa oddziałuje w jakiś sposób na cały świat czy coś w tym stylu. Np. to, że Eko odnalazł na wyspie samolot ze zwłokami brata uważam za fascynujące.

Odpowiedz
Cytat: Teraz to zauważyłeś?
Cóż, takie rzeczy są dla mnie w Lost jak najbardziej oczywiste, ale bez sensu byłoby, gdyby pojawiały się one tak sobie, bez żadnej przyczyny.

Nie wiem czy Hurley miał się nie pojawić na wyspie, ale pewne jest, że i tak zrobił już sporo ;)
Jego wejście w drugiej części The Looking Glass pobiło wszystko :P

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):
Cytat:Naprawdę kupujesz je tak poprostu?
Oczywiście, że tak. Chociaż kto wie, może się okazać że wyspa oddziałuje w jakiś sposób na cały świat czy coś w tym stylu. Np. to, że Eko odnalazł na wyspie samolot ze zwłokami brata uważam za fascynujące.
Ale przecież to strasznie naiwne by było, jakby się okazało, że to wszystko to tylko "zbieg okoliczności". Wszyscy spotykają wszystkich, to poprostu MUSI mieć jakieś wytłumaczenie, bo inaczej będzie poprostu GŁUPIE, nie sądzisz? :wink:

Teoria z Hurleym faktycznie ciekawa, chociaż mnie osobiście bardziej podoba się ta, która mówi o tym że Hurley to dorosły Aaron z przyszłości :P

Odpowiedz
Crov napisał(a):Wszyscy spotykają wszystkich, to poprostu MUSI mieć jakieś wytłumaczenie, bo inaczej będzie poprostu GŁUPIE, nie sądzisz? :wink:
Więc Heroes to głupi serial :)

Cytat:Teoria z Hurleym faktycznie ciekawa, chociaż mnie osobiście bardziej podoba się ta, która mówi o tym że Hurley to dorosły Aaron z przyszłości :P
O nie, takie rzeczy już mi się nie podobają.

Odpowiedz
Mierzwiak napisał(a):
Crov napisał(a):Wszyscy spotykają wszystkich, to poprostu MUSI mieć jakieś wytłumaczenie, bo inaczej będzie poprostu GŁUPIE, nie sądzisz? :wink:
Więc Heroes to głupi serial :)
Duh!

Cytat:
Cytat:Teoria z Hurleym faktycznie ciekawa, chociaż mnie osobiście bardziej podoba się ta, która mówi o tym że Hurley to dorosły Aaron z przyszłości :P
O nie, takie rzeczy już mi się nie podobają.
Wiem, ale zabawne sa te niektóre głupie teorie :P

Odpowiedz
Crov napisał(a):Wiem, ale zabawne sa te niektóre głupie teorie :P
Jak na przykład ta, że Jacob to Jack? :lol:

Ciekawostka: nazwa domu pogrzebowego HOFFS / DRAWLAR to anagram od FLASH FORWARD :wink:

Odpowiedz
Albo ta, sławna już, teoria, że wszystko dzieje się w głowie Vincetna. :)

Wracajac do przypadków, często są one aż nazbyt wyeksponowane w serialu - poprostu musza miec jakies wytlumaczenie. Do tego słowa Locke'a z pierwszego sezonu: "Do you think we crashed on this place by coincidence?", a jak Locke cos mówi to musi miec znaczenie. :wink: To, że Sawyer, Ana-Lucia, Claire i Jack spotkali (a nawet, w przypadku Claire i Jacka, są spokrewnieni) Christiana Shepharda musi byc jakos wyjasnione (albo to, że cała czwórka poleciała tym samym samolotem).

Do tego wszystkiego dochądzą jeszcze Spider Protocol, wirus Hanso Fundation, Black Rock i cała masa innych rzeczy... Jak oni to wszystko wyjasnią zaspokająjąc przy tym fanów? :P

Odpowiedz
SPOILERY 3x22-3x23

Nie chcę się powtarzać.. powiem tylko: G E N I U S Z!

Zastanawia mnie ciekawa rzecz... może twórcom wykorzystały się pomysły na ujęcia z przeszłości i od 4 sezonu będą ujęcia z przyszłości bohaterów?... byłoby ciekawiej i bardziej 'lostowo' ;-)

Mierzwiak napisał(a):Więc Heroes to głupi serial :).

Heroes to nudny i głupi serial ;-)

Odpowiedz
A ja jeszcze nie widzialem do #$%@^ !!! :evil: ehh ale zobacze jutro :)

Odpowiedz
to nie zaglądaj, jak nie oglądałeś ;)

ja obejrzałem kilka godzin temu i nadal szukam szczęki na podłodze...
masakra.
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
http://darkufo.blogspot.com/2007/05/michael-emerson-interview-on-best-week.html
Genialne :D

Odpowiedz
Nie wiem dlaczego dopiero teraz, ale wreszcie zobaczyłem, że Michael Emerson byłby dobrym materiałem na Rorschacha w adaptacji "Watchmen". Potrafi być przerażający i ma takie spokojne spojrzenie, no i jak mówi monotonnie to odrazu mi się Rorschach przypomina. :) Ma idealnie monotonny głos do tej roboty.

Odpowiedz
No, pojawił się już pierwszy SPOiLER DO SEZONU 4.

Otóż, w przyszłym sezonie będą pojawiać się flash-backi i flash-forwardy
No, wg mnie zapowiada się coś bardzo interesującego ;)
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Oby tylko nie przesadzili. No, chyba że te FW będą dotyczyły tylko Jacka, Kate i tej trzeciej osoby.

Odpowiedz
O ile będą wszystko ukazywać umiejętnie i w niezbyt dużych ilościach to może wyjść naprawdę ciekawie, zupełnie inne spojrzenie na wszystkie wydarzenia mające miejsce na wyspie.

Odpowiedz
Biorąc pod uwagę dotychczasowy poziom serialu, widać że wiedzą co robią więc można im zaufać.

Odpowiedz
Tak jak myślałem... pomysły na przeszłość się wyczerpały to teraz będą pokazywać przyszłość. Według mnie super!

Odpowiedz
Czytałem bardzo interesującą teorię, której myślę że można się bliżej przyjrzeć.

Jacob to dym - nic nowego, ALE: pamiętacie proszek rozsypany dookoła chatki Jacoba? Na oficjalnym podcaście Cuse i Lindelof powiedzieli, że to pył wulkaniczny. Ktoś wymyślił że jego zadaniem jest go tam więzić, coś jak czary, ale to chyba głupie.
tak czy inaczej według nowej teorii proszek służy do śledzenia Jacoba - kiedy Jacob przekracza granicę pyłu, przyjmuje postać chmury złożonej właśnie z tego pyłu! Jak dla mnie to bardzo sensowne. Pytanie jednak brzmi, dlaczego Jacob zabija rozbitków?

Chociaż jeśli skojarzymy spotkanie Locke'a z dymkiem, który nic mu nie zrobił (i był biały - to trochę nie pasuje do teorii), a teraz Jacob poprosił Locke'a o pomoc, to kto wie.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon