LOST (ABC, 2004-2010)
Bardzo możliwe, że Claire w przyszłości zostanie uśmiercona albo - z jakichś przyczyn - powierzy opiekę nad Aaronem Kate. Dzieciak wyrósł, bo flashforwardy dzieją się co najmniej kilkanaście miesięcy po "obecnych" wydarzeniach na wyspie. Zauważcie również że flashforwardy nie są chronologiczne - "pierwszy" flashforward jak do tej pory tak naprawdę dział się najpóźniej.

Miles człowiekiem Bena? Możliwe.

Ciekawe, co wydarzyło się na pokładzie helikoptera. Dowiemy się tego niebawem.Zastanawia mnie cały czas różnica czasu między światem a wyspą. Zauważcie, że "rakieta" była opóźniona o 31 minut, ale poruszała się bardzo, bardzo szybko. Czy w takim razie możliwe jest, że obiekt poruszający się z mniejszą prędkością (helikopter, statek, samolot) będzie opóźniony jeszcze bardziej? Wyjaśniałoby to dlaczego helikopter nie doleciał na statek. Istnieje również możliwość, że Regina kłamie.

Odpowiedz
Moim zdaniem Helikopter / statek ma problemy ze względu na tsunami :)

Odpowiedz
Ekstra!

spoilery

Po lekkim spadku poziomu i napięcia w odcinku Kate, ten jest rewelacyjny. :) To znaczy, nie wiem czy obiektywnie jest tak wybitny, ale mnie bardzo się podobał. Odcinek Desmond-centryczny bardzo dobrze się ogląda, zwłaszcza, że to jedna z moich ulubionych postaci.

Wiemy już dlaczego Faraday zapamiętywał karty i co z nim jest "nie tak". Bałem się przez moment, że jednak coś się nie uda.

W następnym odcinku Flashbacki Juliet, a później... Flashforwardy Jina i Sun? A w osmym podobno Michael i jego Flashforwardy i flashbacki. Hmm.

Co do reszty to pewno zostanie na wyspie.

Jeszcze spoiler znalazłem - już przestaję je czytać. :P
"jakiś czas temu krążyła fotka, że niby to Michael brał udział w zdjęciach na pewnej łodzi. Dzisiaj po wypuszczeniu traileru do 5 odcinka zostało potwierdzone, że Michaela Dawsona spotkamy na frachtowcu Naomi!"
Hmm. Michaela nie było, ale coś czuję, że faktycznie się pojawi.

/spoilery

Aha, oprócz tego pojawiła się już gra LOST: Via domus i jest przyjemna. Nic specjalnego, jako gra, ale jako odcinek serialu to sprawdza się nawet przyjemnie. Okrutnie liniowa, więc nie ma mowy o zwiedzaniu wyspy na własną rękę. Podejrzewam, że już jestem prawie przy końcu, jako, że jestem w growej chronologii jakoś w połowie drugiego sezonu, a grałem może dwa dni.

http://darkufo.blogspot.com/2008/02/things-i-noticed-constant-by-vozzek69.html - do odcinka "The Constant". Świetny przytyk dla "Heroes" :)

Odpowiedz
04x05 totalnie mnie wyniszczył, najlepszy odcinek całej serii LOST :D

Odpowiedz
Kolejny zwalający z nóg odcinek. Rewelacja.

Nie mam nic więcej do dodania :wink:

Odpowiedz
Potwierdzam odcinek rewelacja,zresztą jak dotąd wszystkie epizody z Desmondem mnie nie zawiodły.

Spoiler
Jak wiemy po opuszczeniu lub dotarciu do wyspy efekty uboczne można było mieć jeśli wcześniej było się pod wpływem silnego napromieniowania lub namagnesowania.To drugie dotyczyło Desmonda.Jeśli dobrze myślę to efekty uboczne miałby także Eko,Locke lub ewentualnie Charlie gdyż znajdowali się wtedy w bunkrze podczas wybuchu.To tłumaczyłoby dlaczego nic nie przytrafiło się Saydowi.

Zresztą na początku odcinka helikopter leciał kursem 305 a mimo to świadomość Desmonda przeniosła się w czasie. Gdyby popłynął lub leciał kursem 325(jak Michael),to pewnie nic by mu się nie stało.
koronex1989

Odpowiedz
Genialny odcinek :shock: Znowu się czuję jak podczas oglądania 1 i 2 sezonu :D

Odpowiedz
Skończyłem LOST: Via Domus i przeciętna gra strasznie. Liniowa okrutnie, choć przyznam, że dobrze bawiłem się przy flashbackach i w ogóle nawet historia bohatera mnie interesowała. Reszta nie bardzo. Słabe to to.

Ciekawość budzi za to zakończenie, które w świetle nowych rewelacji jest jeszcze bardziej interesujące.

Tu można je obejrzeć, oczywiście spoileruje grę.

Główny bohater, Eliott, jest oczywiście pasażerem Oceanic 815, który leciał do LA ze zdjęciami, na których pewien gość współpracujący z Mittlewerkiem zabija jego koleżankę, Lisę, która później widujemy cały czas na wyspie.

http://youtube.com/watch?v=NclOOQ4iZDo

Teoretycznie moze to być zwykły sen, tylko dlaczego bohaterowi miałoby się śnić coś o czym nigdy nie miał pojęcia? Poza tym mowa tu o LOST, a Damon Lindelof sam zatwierdził to zakończenie. Oczywiście nie wiadomo czy to kanon, ale wszystkie te podróże w czasie i tak dalej...

Ot ciekawostka.

Odpowiedz
Co do Via Domus (SPOILER): takie zakończenie to nic innego jak wymierzenie policzka. Zresetowanie akcji - to nic nie znaczy, zwłaszcza że Elliot to postać nie występująca w kanonie Lost. Nie emocjonowałbym się tą grą, wcale a wcale.

Co do odcinka: sezon 4 cały czas trzyma bardzo dobry poziom. Fabuła cały czas idzie do przodu (nie ma chwilowych przestojów tak jak to bywało w sezonie 2 czy 3), i jest dużo zwrotów akcji. Można się było spodziewać co oznaczają flashbacki Desmonda, ale mimo wszystko splecenie przeszłości i teraźniejszości wyszło świetnie.

Coraz bardziej intrygująca jest postać Faradaya - zna odpowiedzi, ale zadaje dużo pytań. Jest na Wyspie z powodu miłości do nauki, to pewnie. Gdyby to od niego zależało, wszyscy rozbitkowie zostaliby uratowani. Pozostali "frejterowcy" jak do tej pory zapowiadają się jako czarni bohaterzy. Podejrzewam, że Frank w pewien sposób chce pomóc rozbitkom (może to on jest człowiekiem Bena?), nie wykluczone że rozbitkowie mają jeszcze jednego sojusznika na statku.

Nie mogę się doczekać następnego odcinka :)

Odpowiedz
SPOJLERY GRY

Jest chyba roznica miedzy zresetowaniem sie akcji a obudzeniem sie po katastrofie w innym miejscu na plazy, gdzie Lisa zyje... No albo zle cos ogladalem to zakonczenie :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
No odcienk super .Wyjasnilo sie dlaczego Faraday plakal kiedy dowiedzial sie o katastrofei 815 .4 sezon normalnie genialny ,juz nie moge sie doczekac kolejnego odcinku ,a z trailerow widzialem ,ze bedzie jeszcze lepszy

Odpowiedz
MOLQ napisał(a):Wyjasnilo sie dlaczego Faraday plakal kiedy dowiedzial sie o katastrofei 815
To znaczy? Przegapiłem coś?

Odpowiedz
No po spotkaniu z Desmondem w przyszlosci ,Faraday juz przeczuwal ,ze znajdzie sie na wyspie ,no przynajmniej ja tak to odbieram ,ze spotkanie z Desmondem w przeszlosci wplynelo na Faradaya w jakims stopniu .

Odpowiedz
Hmm. O tym nie pomyślałem.

Strasznie to pogmatwane więc nie podejmuję się stwierdzenia czy to wyjaśnienie jego reakcji :wink:

Odpowiedz
MOLQ napisał(a):No po spotkaniu z Desmondem w przyszlosci ,Faraday juz przeczuwal ,ze znajdzie sie na wyspie ,no przynajmniej ja tak to odbieram ,ze spotkanie z Desmondem w przeszlosci wplynelo na Faradaya w jakims stopniu .
Wydaje mi się, że kiedy Faraday zobaczył w tv news na temat katastrofy, nie był jeszcze powiązany z "frejterowcami" ani z tą całą Lostową szopką. Owszem, być może przypomniał sobie Desmonda w tym momencie i to zrobiło na nim wrażenie, ale skąd mógł do diaska wiedzieć o wyspie, skoro w tv nie mówili ani słowa na jej temat? Owszem, Desmond w przeszłości mu powiedział. Ale Desmond nie jest rozbitkiem z 815, dlatego w żaden sposób Faraday nie mógł powiązać katastrofy z Desmondem ani wyspą.

Odpowiedz
Już w drugim odcinku 4. sezonu w obsadzie pojawiła się Zoe Bell z Death Proof. Myślałem że gdzieś ją przegapiłem, ale dopiero teraz sprawdziłem na imdb i co? Zoe gra Reginę ze statku :D

Odpowiedz
eee... CO?!
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz
Mush Room wracaj do szkoly na czytanie ze zrozumieniem xD

Jestem ciekaw ,bo dzieki Zoe bedzie napewno duzo efektownych scen kaskaderskich :) poczekamy zobaczymy.

Odpowiedz
Tak, pewnie zginie w siódmym odcinku :D Mam nadzieję, że pojawi się też przed kamerą.

Odpowiedz
MOLQ napisał(a):Mush Room wracaj do szkoly na czytanie ze zrozumieniem xD

Jestem ciekaw ,bo dzieki Zoe bedzie napewno duzo efektownych scen kaskaderskich :) poczekamy zobaczymy.

aa fakt, źle zrozumiałem, czyli jej jeszcze nie było :) to jak się nazywa ta laska, która trafiła teraz na wyspę (z tego statku)?
Aktualnie rządzi: ja

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon