Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Liczba wątków: 1
Wcześniej zastanawiałem sie gdzie zginął Jin - na wyspie, czy "na zewnątrz".
Na nagrobku jest data - 22.09.2004 - odpowiedź nasuwa się sama.
W takim wypadku, licząc Aarona, mamy pełny skład Oceanic 6.
15-03-2008, 00:28
Nowy
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 0
Według mnie Aarona jednak nie zostal wliczony do Oceanic 6 i uratowany zostanie jeszcze ktos z dwojki John/James, biorąc pod uwagę pogrzeb w flash forwardzie finału trzeciej serii.
15-03-2008, 01:33
Stały bywalec
Przecież nikt nie powiedział, że to ma być pogrzeb Locke'a czy Sawyera. Ja w dalszym ciągu obstawiam, że to może być ktoś nowy ;)
15-03-2008, 02:00
Nowy
Liczba postów: 34
Odpowiedzi które scenarzyści zaserwowali nam w tym odcinku były jak dla mnie oczywiste. Michael - podstawiony wrak. Szkoda że nie było w tym żadnego zaskoczenia.
Ciekawe połączenie FB i FF - muszę przyznać że nieco się wzruszyłem przy ostatniej scenie. Oczywiście rodzi ona mnóstwo pytań. Jak wszystko.
Dlaczego Hurley cieszył się? Dlatego że nie chce widzieć innych. Czemu ich nie chce widzieć? Być może wie, że Jack został lekomanem, Kate oszukuje wszystkich że ma syna, a Sayid stał się hitmanem.
Czy Jina należy wliczyć w Oceanic 6? Oficjalnie zmarł w dniu katastrofy. To znaczy że wliczałby się do tej "pozostałej dwójki", a jedna osoba z Six ciągle pozostaje zagadką! Może to Michael? Ale on przybrał alias. Może Walt? We'll see.
Tak nawiasem mówiąc zabijanie po kolei załogi statku to chamstwo ;)
15-03-2008, 09:49
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Oceanic 6 to Jack, Kate, Sayid, Hurley, Sun and Aaron.
Zagadka rozwiązana.
15-03-2008, 13:25
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Mierzwiak napisał(a):Cytat:To znaczy że wliczałby się do tej "pozostałej dwójki", a jedna osoba z Six ciągle pozostaje zagadką!
Jakiej dwójki?
Tej, która się też uratowała ale zdążyła zginąć. Bo oficjalnie uratowało się osiem osób, ale dotarło żywe do świata zewnętrznego tylko sześc.
15-03-2008, 13:38
Banned
To nic nie znaczy, bo w dniu katastrofy zginęło też 300 innych osób według relacji Oceanic 6. Więc gdybanie czy wlicza się do tej dwójki czy nie jest bez sensu, przecież to i tak zmyślona historia :roll:
15-03-2008, 13:41
Stały bywalec
4x08 Ku*wa :shock:
To zakończenie było mocne, takiego obrotu spraw się nie spodziewałem.
Głowna akcja odcinka świetna - oczywiście postaci, które już nie żyją pojawiają się częściej niż reszta bohaterów, mimo wszystko fajnie zobaczyć znowu Libby chociaż na ułamek sekundy.
I trochę pojechali z "gustem" Toma, no ale cóż.
No to czekamy miesiąc.
21-03-2008, 14:25
Banned
Mocna rzecz, ale końcówka szczerze mnie wkurzyła. Nie przesądzajmy jeszcze śmierci TEJ postaci, ale jeśli już zginie, to mam nadzieję że nie przekreśla to jednak możliwości jej flashbacków, w końcu to Lost.
Flashback Kevina Johnsona interesujący, ciekawy motyw z niemożnością zabicia się.
Co do "gustu" Toma to wyszło zabawnie, mnie tam się podoba :wink:
21-03-2008, 16:05
Stały bywalec
Akurat wątpię czy TA postać zginęła bo widać, że została tylko postrzelona, a znając ją (i Wyspę) to pewnie się wyliże. Mam nadzieję.
21-03-2008, 17:21
Banned
Mierzwiak napisał(a):Co do "gustu" Toma to wyszło zabawnie, mnie tam się podoba :wink:
No właśnie, wreszcie "Inni" nabiera nowego znaczenia. :)
A, SPOILER
Rousseau raczej nie padła trupem, chociaż może... :) Fajne to było, zaskakujące i świetny motyw z tym, że typowe "na trzy biegniemy" nie wypaliło. Flashbacki rewelka, bardzo dobrze sie je oglądało.
21-03-2008, 20:07
Nowy
Liczba postów: 34
Ciekawe kto ich zastrzelił, i co to była za broń - brzmiało jak wystrzał z tłumikiem.
Flashbacki Michaela całkowicie przewidywalne - oprócz orientacji Toma ;)
Czy tylko mnie wkurzył w tym odcinku Sayid?
21-03-2008, 21:09
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
No właśnie, co mu od...waliło?
Aktualnie rządzi: ja
21-03-2008, 21:17
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
Martwią mnie wyniki oglądalności serialu,epizod z poprzedniego tygodnia oglądało 11,87 miniona widzów a ten dzisiejszy zaledwie 11,3.Jeśli pomiędzy epizodami będą takie spadki to może być nieciekawie
koronex1989
21-03-2008, 23:08
Stały bywalec
Wyniki oglądalności też mnie przeraziły.
Genialny serial a oglądalność leci na łeb na szyje, a takiego PB (znaczy nie żebym coś miał :P) będą pewnie nadawać przez następne 20 lat.
Czy seriale z ilością wątków większą niż dwa nie mają prawa bytu?
21-03-2008, 23:12
Banned
Oglądalnością bym się nie martwił. I tak jest lepiej niż w 3 sezonie.
Nie zapominajmy że wielu ludzi pobiera odcinki legalnie z ABC, a od ch... groma korzysta z TIVO. Zresztą jak na tak, powiedzmy to sobie szczerze, ambitny serial jak LOST oglądalność i tak jest wysoka.
22-03-2008, 00:08
Banned
Scavenger napisał(a):Ciekawe kto ich zastrzelił, i co to była za broń - brzmiało jak wystrzał z tłumikiem.
Podejrzewam, że albo to pozostali Inni, albo to Tubylcy, których nie zdąrzyliśmy jeszcze poznać, a o których mówiło się już jakiś czas temu. Ci, z którymi Dharma miała problemy na początku działalności.
22-03-2008, 00:53
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Liczba wątków: 7
Już wiadomo kiedy pojawi się soundtrack do 3 sezonu.Będzie to 29 kwiecień.Soundtrack zostanie wydany na 2 płytach,na pierwszej znajdować się będą utwory muzyczne od 1 do 21 odcinka,na drugiej będą utwory z finału sezonu.
koronex1989
22-03-2008, 13:48
Stały bywalec
Liczba postów: 887
Liczba wątków: 4
spoiler
a może Ben chciał się pozbyć matki oraz chłopaka Alex (bo było ujęcie gdzie Ben jest niezadowolony z ich związku) i wysłał ich w zasadzkę?
jeśli chodzi o odcinek to bardzo przyjemny, jeden z lepszych.
22-03-2008, 13:54
Banned
Więc po co strzelano też do Alex? Po co krzyczała "Jestem córką Bena!"?
Nie zapominajmy też że Lapidus i ten koleś który w tym odcinku strzelał sobie na statku dla rozrywki, w poprzednim gdzieś polecieli. Nie zdziwiłbym się gdyby to właśnie on strzelał.
22-03-2008, 13:59
|