Nowy
Liczba postów: 34
Liczba wątków: 0
Crov napisał(a):Scavenger napisał(a):Ciekawe kto ich zastrzelił, i co to była za broń - brzmiało jak wystrzał z tłumikiem.
Podejrzewam, że albo to pozostali Inni, albo to Tubylcy, których nie zdąrzyliśmy jeszcze poznać, a o których mówiło się już jakiś czas temu. Ci, z którymi Dharma miała problemy na początku działalności.
Nie Tubylcy, tylko "Hostiles", i moim zdaniem Hostiles przekształcili się w Innych.
Dlaczego ludzie Bena mieliby strzelać do jednego z nich (Karla) i córki Bena? To nie ma sensu. Poza tym Ben powiedział że są ukryci w Świątyni.
A, właśnie, Świątynia - kolejna stacja, czy... znowu jakieś ruiny?
22-03-2008, 14:01
Banned
Liczba postów: 34,153
Liczba wątków: 77
Chyba raczej stacja. Na mapce Bena Świątynia ma narysowane logo Dharmy.
22-03-2008, 14:04
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
Scavenger napisał(a):Crov napisał(a):Scavenger napisał(a):Ciekawe kto ich zastrzelił, i co to była za broń - brzmiało jak wystrzał z tłumikiem.
Podejrzewam, że albo to pozostali Inni, albo to Tubylcy, których nie zdąrzyliśmy jeszcze poznać, a o których mówiło się już jakiś czas temu. Ci, z którymi Dharma miała problemy na początku działalności.
Nie Tubylcy, tylko "Hostiles", i moim zdaniem Hostiles przekształcili się w Innych.
Tubylcy tubylcy, hostiles to po angielsku, a ja nie znam niemieckiego. Byli dłużej i żyli na wyspie - więc tubylcy, nie 'wrogowie'. Zresztą, co za grupa ludzi nazywałaby siebie 'wrogami'? A ja nie będę używał terminologi Dharmy.
I pewnie część się przekształciła, ale mówiło się o tym, że na wyspie ma być jeszcze jedna grupa, tubylców. Choć możliwe też, ze to właśnie ci Inni, którzy zostali bez Bena.
Mierzwiak napisał(a):Nie zapominajmy też że Lapidus i ten koleś który w tym odcinku strzelał sobie na statku dla rozrywki, w poprzednim gdzieś polecieli. Nie zdziwiłbym się gdyby to właśnie on strzelał.
Trafna uwaga, przychylam się do tej teorii.
22-03-2008, 15:34
Happy Face
Liczba postów: 2,007
Liczba wątków: 7
Ben jest zazdrosny o Alex ,moze dlatego kazal im isc do swiatyni ,a w jakis sposob skontaktowal sie ze swoimi ,zeby zabic kazdego kto pojdzie do swiatyni oprocz Alex. Bylo w jakims odcinku ujecie jak Ben patrzy ze zlowrogim wzrokiem na obsciskujacych sie Alex i Karla .Co do Danielle ,to jakos z Benem nigdy nie dali sobie buzi :D
22-03-2008, 15:37
Dużo pisze
Liczba postów: 604
Liczba wątków: 2
Jaki pogięty odcinek, jasne pouśmiercajcie wszystkie ciekawe postaci i będzie super :roll: .
22-03-2008, 22:34
Stały bywalec
Liczba postów: 3,856
Liczba wątków: 26
No co :P kiedyś to musi się jakoś w końcu skończyć :D
23-03-2008, 00:36
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
czy teraz przypadkiem nie będzie jakiejś przerwy w nadawaniu?
Aktualnie rządzi: ja
23-03-2008, 02:20
Banned
Pisałem o tym wcześniej. Miesiąc przerwy, odcinek 4x09 będzie 24 kwietnia.
23-03-2008, 02:30
Stały bywalec
Liczba postów: 1,636
Liczba wątków: 8
Sorki, nie doczytałem. Dzięki.
Aktualnie rządzi: ja
23-03-2008, 02:38
Banned
Nie ma sprawy Don Corleone.
Jeśli wierzyć Cuse'owi i Lindelofowi, jeszcze w tym sezonie zobaczymy stację Orchidea.
23-03-2008, 02:39
Stały bywalec
Liczba postów: 2,026
Liczba wątków: 1
Przed chwilą do mnie dotarło - ktoś wcześniej się zastanawiał, dlaczego Alex krzyczała, że jest córką Bena. Wg. mnie to jest właśnie potwierdzenie przypuszczeń, że strzelali ci goście ze statku.
Przecież Ben powiedział Alex, że będą chcieli wykorzystać ją aby go odnaleźć, co też po prostu wykorzystała żeby uratować swój tyłek; córeczka tatusia :P
23-03-2008, 11:47
Happy Face
Hmm przeciez Ci ze statku sa na statku ,raczej by nas uprzedzono ,ze sie wybrali an wyspe ,ja stawiam jednak na ekipe ze swiatyni ;)
23-03-2008, 20:02
Banned
MOLQ przecież w poprzednim odcinku Lapidus i ten koleś który podczas flashbacków Michaela strzelał dla rozrywki, odlecieli helikopterem ze statku.
Nie mówiąc już o tym że strzelano z broni z tłumikiem, Inni nie mają takiego sprzętu.
23-03-2008, 20:14
Stały bywalec
Liczba postów: 851
Szkoda jedynie że retrospekcje Michaela są takie niepełne.Nawet nie wiemy w ile dni dopłynął na ląd i jakie to było konkretnie miejsce.
No i trochę to dziwne że Widmore poświęcił tyle trudu na wydobycie ciał ale o zgromadzenie zdjęć pasażerów to sie nie pofatygował
koronex1989
23-03-2008, 21:46
Banned
Obawiam się że tego typu informacji oszczędzono nam z prostego powodu: byłoby zbyt dużo nielogiczności.
Ciężko byłoby wiarygodnie pokazać jak facet z dzieciakiem nie dość że taką małą łódką dopłynął do kontynentu, to jeszcze w jaki sposób bez jakichkolwiek dokumentów dostał się do Stanów. Tak więc mamy sporą dziurę, ale lepsza (???) dziura, niż spartaczone wyjaśnienie.
Wątek spreparowanego wraku Oceanica 815 wydaje mi się podejrzany, zresztą nie tylko mnie. Vozzek po raz kolejny ma na ten temat ciekawe rzeczy do powiedzenia http://darkufo.blogspot.com/2008/03/things-i-noticed-meet-kevin-johnson-by.html
Do końca serialu zostało 37 odcinków. 37 odcinków. Tylko. Co prawda już w tym sezonie sporo rzeczy się wyjaśniło, ba, w zasadzie cały czas coś się wyjaśnia, ale te największe, najważniejsze tajemnice wciąż pozostają nierozwiązane, a i doszło kilka nowych.
Przed scenarzystami niezłe zadanie; mam nadzieję że mają to wszystko naprawdę dobrze obmyślone i rozplanowane, bo jeśli nie, to 6. sezon będzie pospiesznym, ekspresowym wyjaśnianiem wszystkiego co się da, a czym jest Dymek dowiemy się w ostatnich sekundach ostatniego odcinka :)
23-03-2008, 22:41
Stały bywalec
No właśnie głównym problemem jest to że twórcy sie powoli gubią.Teraz jak o tym pomyslę to wprowadzenie Michaela jest według mnie zupełnie niepotrzebne,a już bynajmniej nie w roli szpiega.To już nie lepiej było umieszczenie na statek kogoś z Innych,tak to byłyby mniejsze szanse na zdemaskowanie.
Następny wątek Charlotte:słyszała że Ben ma szpiega ale gdy wróciła na plażę nawet nie raczyła zadzwonić na statek i o tym powiedzieć.
W 8 odcinku oczekiwałem odpowiedzi na temat bezpiecznego kursu wydostania się,czy Inni podążają także tym kursem co Michael.I choć 4 sezon ma pewien powiew świeżości to przeczuwam że do końca sezonu nie dowiemy się niczego ciekawego na temat wyspy a główny temat będzie sie opierać na wydostaniu sie z wyspy
koronex1989
23-03-2008, 23:05
Banned
Jeśli już patrzymy na to w ten sposób, to błędem było w ogóle pozwolenie Michaelowi by opuścił wyspę. Mogli go zabić albo coś.
Powrót tej postaci mi się podoba, podobnie jak wątek tego że wyspa oddziałuje na świat zewnętrzny i najwyraźniej Michael jest jej potrzebny. Nie wyobrażam sobie żebyśmy już do końca serialu mieli w ogóle nie zobaczyć albo chociaż usłyszeć co stało się z Michaelem i Waltem po odpłynięciu z wyspy. To dopiero byłaby porażka.
W pełni zdaję sobie sprawę z błędów i złych decyzji które popełniają scenarzyści, jednak cholera, ten serial jest zbyt wspaniały żeby przejmować się w gruncie rzeczy pierdołami.
23-03-2008, 23:11
Stały bywalec
Ale ja nie mówię że nie ma sie w ogóle pojawić,jego powrót był wręcz wskazany ale jak już pisałem nie w roli szpiega.Można było nakręcić epizod który byłby podobny do tego z 2 sezonu o rozbitkach z tylniej części samolotu.A tak mamy niepełne retrospekcje i złe wprowadzenie postaci do serialu.
A tak ogólnie mówiąc to aktor odtwarzający postać Michaela zagrał wyjątkowo słabo w tym odcinku
koronex1989
23-03-2008, 23:17
Happy Face
Mierzwiak napisał(a):MOLQ przecież w poprzednim odcinku Lapidus i ten koleś który podczas flashbacków Michaela strzelał dla rozrywki, odlecieli helikopterem ze statku.
Nie mówiąc już o tym że strzelano z broni z tłumikiem, Inni nie mają takiego sprzętu.
Chyba musialem zrobic sobie herbaty ;D Musze to zobaczyc jeszcze raz ;)
24-03-2008, 00:17
Banned
Liczba postów: 20,755
Liczba wątków: 63
koronex1989 napisał(a):No właśnie głównym problemem jest to że twórcy sie powoli gubią.
Ja tego nie odczułem. :) Często słyszę ten zarzut w stosunku do "LOST", ale nie wiem skąd on się bierze.
Cytat:Następny wątek Charlotte:słyszała że Ben ma szpiega ale gdy wróciła na plażę nawet nie raczyła zadzwonić na statek i o tym powiedzieć.
Ale czy wiem jakie są cele Charlotte? Może to faktycznie błąd, a może ona coś knuje? Poza tym - na łodzi wiedzieli, że ktoś ich sabotuje (tak przynajmniej mi się wydaje), więc informacja o tym, dla kogo szpieg pracuje wiele by im nie pomogła. Warto też przeczytać co Vozzek69 z "DarkUFO" ma na ten temat do powiedzenia (link wcześniej podany przez Mierzwiaka). Teoria trzyma się kupy.
Cytat:Nawet nie wiemy w ile dni dopłynął na ląd i jakie to było konkretnie miejsce.
Myślę, ze nie ma się co spieszyc. Jasne, zostało 37 odcinków, ale spokojnie jeden czy dwa mogą poświęcić Michaelowi i myślę, że możemy się jeszcze dowiedzieć jak dopłynął. Znowu nie musi to być takie nielogiczne i naciągane. Z drugiej strony może to byc zabieg czysto techniczny - aktor grający Walta wygląda starzej.
MOLQ napisał(a):Bylo w jakims odcinku ujecie jak Ben patrzy ze zlowrogim wzrokiem na obsciskujacych sie Alex i Karla .
Tak, nawet w tym samym. :)
Mierzwiak napisał(a):Do końca serialu zostało 37 odcinków. 37 odcinków.
Nie mogę się powstrzymać:
- 37?! 37?!
...
- ...My girlfriend sucked 37 dicks!
- In a row?
;)
Aha, swoją drogą zapowiedź następnego odcinka mówi, że WSZYSCY członkowie Oceanic Six zostali ujawnieni, więc Aaron jednak się liczy. Szkoda.
24-03-2008, 02:35
|