Stały bywalec
Liczba postów: 8,490
Liczba wątków: 40
Aktualnie do obejrzenia "Ex Machina", a ponieważ lada moment przeprowadzam się do Warszawy, zamierzam obejrzeć "Age of Ultron" w 4DX (był ktoś na tym? Mam na myśli Cinemacity 4DX, które jest tylko w Warszawie i Krakowie, gdzie puszczają blockbustery w "4D").
Poza tym już niedługo "System", thriller z poszukiwaniem seryjnego mordercy w Rosji, z Tomem Hardym w roli głównej i oszałamiającym drugim planem - Gary Oldman, Charles Dance, Noomi Rapace, Jason Clarke, Vincent Cassel, Joel Kinnaman, Paddy Considine, Tara Fitzgerald i mały polski akcent - Agnieszka Grochowska, grająca chyba matkę jednej z ofiar. Jeśli dobrze wyłapałem to załapała się chyba nawet na sekundowe ujęcie w pierwszym zwiastunie, więc może to jest 3-4 plan, a nie epizod wycięty podczas montażu.
Potem oczywiście nowy "Mad Max", tu wyjaśnienia są niepotrzebne.
Koniecznie "Sicario" - nowy film Denisa Villeneuve (gościa od Labiryntu, Wroga i Pogorzelisko), a w obsadzie Emily Blunt, Benicio Del Toro, Jon Bernthal (czyli Shane z Walking Dead i latynos z Wilka z Wall Street) i Josh Brolin.
A apropo najbardziej obiecujących reżyserów to jeszcze "Z dala od zgiełku", kręcone przez Thomasa Vinterberga - gościa od Polowania, Festen i Submarino.
Obowiązkowo "The Revenant" - Innaritu za stołkiem reżyserskim a w obsadzie Di Caprio plus Tom Hardy.
Poza tym obowiązkowo "Spectre", ze względu na reżysera i perfekcyjną obsadę. Do tego "The Hateful Eight" od Tarantino, no i Star Wars VII.
Nie wiem jak tam ze Scorsese, czy w końcu w tym roku będzie "Silence" czy "The Irishman". No i ciekaw jestem "Knight of Cups" Malicka, tej bajki o emocjach (Inside Out), kolejnego filmu o Jobsie z Fassbenderem, "Men&Chicken" - bo Mikkelsen i reżyser od Jabłek Adama, "Macbeth" ze względu na Fassbendera, Cotillard i Thewlisa w obsadzie, "Born to be blue" z Ethanem Hawke.
13-04-2015, 11:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-04-2015, 11:20 przez Capt. Nascimento.)