Najlepsze openingi i endingi :) z Anime
Wątek openingów i endingów pewnie powtarzający się i pojawiający u wielu Użytkowników forum, ale myślę że warto powrócić do niego :) Zacznę od siebie:

"I Come in Peace!"

Odpowiedz
Świetny temat założyłeś :) To ja zapodam dwa najlepsze openingi i jeden ending:

MONSTER - opening na dobrą sprawę opowiada tę długą i skomplikowaną historię po swojemu. Wraz z ostatnim (74.) odcinkiem, widz rozumie znaczenie wszystkich zawartych tutaj obrazów.

BOKURANO - utwór "Uninstall" ma konkretnego kopa, a te półtorej minuty świetnie wprowadza w wyjątkowy klimat tego anime o tematyce (anty)mecha.

Ending z BLACK LAGOON: ROBERTA'S BLOOD TRAIL - przewrotne wykorzystanie utworu "When Johnny Comes Marching Home" plus kadry z dzieciństwa czarnych charakterów w ZSRR i Hongkongu.

Odpowiedz
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=T6zDfxZ4NcE[/youtube]

Temat do zamknięcia. : )
Bodie: He's a cold motherfucker.
Poot: It's a cold world Bodie.
Bodie: Thought you said it was getting warmer.
Poot: The world goin' one way, people another yo'.

Odpowiedz
Cytat:Temat do zamknięcia. : )

Nie sądzę :) Tak jak Cowboy Bebop uwielbiam, to opening przerzucałem za każdym razem :> Choć stylistykę ma świetną.

Odpowiedz
(19-10-2011, 21:18)Glut napisał(a): Temat do zamknięcia. : )

+1
Dobrze powiedziane.

Odpowiedz
Z Cowboy Bebop rozniósł mnie za to ending w ostatnim odcinku, z utworem "Blue" - moc!

UWAGA! Nie obejrzałeś serialu, nie oglądaj endingu :)

Odpowiedz
"Nie do zamknięcia"
"Z Bebopa rozniósł mnie za to ending w ostatnim odcinku, z utworem "Blue" - moc!" - Cudo !
Teraz ja :)

Poprawiam się za 2 to nie opening :) Dragon Screamer'em ;)

"I Come in Peace!"

Odpowiedz

Opening z Elfen Lied. Co tu dużo mówić: obrazy G. Klimta ilustrowane przepięknym Lilium - dla jednych kult, dla innych kicz. Ci drudzy wiele tracą ;)

A tutaj miazga wprost z klimatycznego Higurashi no Naku Koro Ni Kai

Odpowiedz
To teraz pojadę konkretnie :)

"I Come in Peace!"

Odpowiedz

Edit: http://thatguywiththeglasses.pl/filmiki/that-dude-in-the-suede,movie,58,Top-11-openingow-anime
Hail to the king, baby!

Odpowiedz
co jest fajnego w openingu NGE? Ot, typowa dla anime sieczka ujęć i j-pop. Nuda.

Pewnie sie nie zgodzicie, ale... drugi opening do Death Note - MOC! muzyka, psychodelia, do znacznie spokojniejszego serialu średnio pasuje, ale sam uwielbiam ;)

ending do FLCL / Furi kuri. Zwraca uwagę montażem zdjęć oryginalnej Vespy :)

Wszystkim udzielających się upraszam o dodawanie komentarzy do linków, bo przerzucanie się jedynie linkami jest nudne; ponadto autora wątku uprasza się o poszerzenie wypowiedzi rozpoczynającej temat...
Im częściej na mnie kamieniem rzucicie,
sami złożycie stos - - stanę na szczycie.

Grastroskopia - Bortal dobrze wpływa na trawienie gier

Odpowiedz
Cytat:Pewnie sie nie zgodzicie, ale... drugi opening do Death Note - MOC!

Mnie się podobało. No i przyswoiłem sobie z tego tekścik człecza skurwiozo :)

Odpowiedz

Ending z Monster - rewelacja:

Wizualne mistrzostwo:

Odpowiedz
Czy ja czegos przed chwilą nie napisałem? <_< do wymiany linkami służy taki wykop, tutaj proszę o minimum wysiłku...

Opening z Samurai Champloo - klimat, klimat, klimat! przez niego też odniosłem wrażenie, że serial jest bardziej funkowy niż hip-hopowy.

Odpowiedz
Ending z Natsume's Book of Friends: Zoku. Kojący uszy i duszę wokal, wyciszona kolorystyka oraz rozmyślający Takashi - idealna puenta dla każdego odcinka tego ciepłego i niegłupiego anime.

Odpowiedz
Hipnotyzujący ending z Paranoia Agent:
Spokój, senność, harmonia... A potem jest mózgotrzep - zapowiedź kolejnego odcinka.

Odpowiedz
Też ten ending uwielbiam - chociaż on jest dla mnie bardziej WTFowy i określenia takie jak "spokój, senność, harmonia" niespecjalnie mi do niego pasują :-) I jeszcze ta psychodeliczna muza... Szkoda, że dla odmiany czołówka PA jest do niczego.
Why are you firing wallnuts at me?

Odpowiedz
Czołówka jest rewelacyjna! Z tymi wszystkimi katastrofami w tle, z zakręconą piosenką i świetnym ujęciem, gdzie podczas prezentacji postaci w tle nadjeżdża Shonen Bat - ekstra.

Tymczasem: seria raczej średnia, ale opening naprawdę udany:

Wizualno-muzyczna bomba z bardzo sympatycznej, kolorowej, szalonej serii:

Odpowiedz
Trochę za spamuje ale co mi tam na http://www.openingi.pl jest full openingów i endingów z anime pełno dobrej zabawy itp :p zapraszam
saturin, proud to be a member of Forum KMF Film.org.pl since Jan 2012.

Odpowiedz
Zorro! Co za moc, co za dynamika. Od dwóch dni nie mogę się odpędzić od tego wejścia. Ah, łykam serial, który jako jedyny z Polonii 1 przetrwał próbę czasu (jak na P1, jest stosunkowo nowy, bo z 1996).

Obadajcie ten moment, jak blondynka z uśmiechem na ustach grzeje ze strzelby - zgranie muzy z obrazem palce lizać.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon