Dużo pisze
Liczba postów: 544
Liczba wątków: 1
IMDb
Wiki
Filmweb
Cytat:Grupa nastolatków włamuje się do domu niewidomego mężczyzny. Ze względu na okoliczności są przekonani, że dokonują przestępstwa doskonałego, które ujdzie im na sucho. Nic bardziej mylnego...
Trailer:
Z ostatnio obejrzanych przeze mnie filmów, ten zrobił na mnie największe wrażenie. I nie chodzi tu na pewno o fabułę, bo ta jest momentami kalką takich filmów jak Wait Until Dark czy Panic Room. Chodzi mi gównie o to jak ten film fantastycznie trzyma w napięciu. Akcja rozkręca się bardzo szybko. Chyba w dziesięć minut dowiadujemy się wszystkiego co mamy wiedzieć o głównych bohaterach i możemy przejść do konkretów ;) Gdy tylko przestępujemy z naszymi bohaterami próg tego domu, zaczyna się robić nerwowo... A gdzieś od połowy film wskakuje na wyższy bieg i nie odpuszcza aż do samego końca. Naprawdę takiej radochy w kinie to nie miałem od dawna. Ktoś widział i podziela mój entuzjazm? :) Ja daję 9/10
PS. Mój pierwszy wątek więc jak coś jest nie tak to poprawię. Aha i szukałem czy już nie ma takiego tematu i nic nie znalazłem.
11-10-2016, 18:51
Agent Mossadu
Liczba postów: 32,085
Liczba wątków: 4
Mialem ostatnio teaser wrzucac, ale zapomnialem, ogolnie nie polecam ogladac zajawki, bo za duzo spoileruje. Sam film natomiast czeka na moj dzien wolny, choc na maksa naciagany sie wydaje.
Przy okazji takiego bieda filmu, jakis czas temu pod tym tekstem
http://film.org.pl/a/bitwa-pod-polskim-filmem-czyli-czym-wlasciwie-jest-kino-patriotyczne-75147/
rozgorzala ostra dyskusja na temat polskiego kina i dotacji z PISF, bez ktorych nie da sie kurva przeciez nic w tym pierdolniku nakrecic.
No to macie, 3-4 miejscowki na krzyz, jeden pistolet, ZAJEBISTY pomysl i jedziemy. No ale nie, bez dotacji bedzie czarna dziura i polska sztuka umrze. Zamiast tej calej sztuki to ja wole Stephena Langa napierdalajacego w ciemnosci.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
11-10-2016, 19:20
Don Sinatio
Liczba postów: 2,948
Liczba wątków: 11
Świetny thriller rozpisany na 4 osoby i psa :) atmosfera napięcia i strachu natychmiast udziela się widzowi, i co najlepsze trudno rozstrzygnąć komu tak naprawdę bardziej kibicować. Z początku jestesmy oczywiście po stronie postaci Langa, no bo kto by się nie wnerwił gdyby jakichś trzech złodziejaszków chciało obrobić nam chałupę, a lang sobie sam z nimi radzi choć jest jeszcze niewidomy. Ale on tez skrywa pewną tajemnice no ale wiadomo, bez spoilerów :) 8/10
I can see your conciliation. I wanna see your conciliation.
11-10-2016, 19:31
Dużo pisze
(11-10-2016, 19:20)Bucho napisał(a): Zamiast tej calej sztuki to ja wole Stephena Langa napierdalajacego w ciemnosci.
No to chyba będziesz zachwycony bo Lang jest nadal w avatarowej formie. 64 lata i ciągle wygląda jak Rambo. Co do spoilerów w zwiastunie, to się zgadzam. Zdecydowanie za dużo tam pokazali, pewne sceny mogli sobie darować, wtedy jeszcze lepiej bym się bawił.
(11-10-2016, 19:31)Pitero napisał(a): Świetny thriller rozpisany na 4 osoby i psa :)
Pies momentami kradnie show :) Jane Levy też podziwiam, bo jest biedna w tych filmach Alvareza :P W Evil Dead ją żywcem zakopał a w Don't Breath... nie będę spoilerował, ale też ją nieźle przeczołgał.
Co mnie naprawdę zachwyciło w kinie to fakt, że czułem jak ludzie reagują na ten film. W scenach największego napięcia, miałem wrażenie jakby wyssało powietrze z sali. Nikt nawet nie pisnął, nie mówiąc już o szeleszczeniu popcornem. Kompletna cisza. I dopiero za chwilę nerwowy zbiorowy wydech :P Także tytuł jest jak najbardziej adekwatny.
11-10-2016, 20:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2016, 20:14 przez Ash_9001.)
Banned
Liczba postów: 3,333
Liczba wątków: 35
Głupota bijąca z trailera skutecznie mnie odstraszyła od obejrzenia tego filmu. Biali nastolatkowie w Detroit dokonują włamów na chatę - priceless. Reszty daredevilowskich debilizmów nie chcę mi się nawet komentować.
11-10-2016, 20:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2016, 20:41 przez vast.)
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Cytat: Biali nastolatkowie w Detroit dokonują włamów na chatę
I czemu Murzyni nie protestują? Obsadzają białych w rolach wyraźnie zarezerwowanych dla czarnych.
11-10-2016, 21:26
Dużo pisze
W Bling Ring (opartym na faktach) biali nastolatkowie dokonywali włamów na chaty w Hollywood. Da się? Da. Nastolatkowie z Don't Breath działają bardzo podobnie, na początku jest pokazane jak okradają chatę jakiegoś bogacza. Jak się dostają do domów też jest w miarę sensownie wyjaśnione. To chęć łatwego zysku sprawia, że lądują na opuszczonym przedmieściu, gdzie mieszka juz tylko bezbronny ślepiec (który tak sie składa jest byłym żołnierzem US Army, gdzie pewnie odebrał szkolenie jak zabijać nawet z zamkniętymi oczami) ;)
11-10-2016, 21:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2016, 21:43 przez Ash_9001.)
Agent Mossadu
(11-10-2016, 21:26)Mental napisał(a): Cytat: Biali nastolatkowie w Detroit dokonują włamów na chatę
I czemu Murzyni nie protestują? Obsadzają białych w rolach wyraźnie zarezerwowanych dla czarnych.
Kocham to forum :)
Ciagnac dalej ten watek, slepego powinien zagrac Denzel W., ktory do konca bylby tym dobrym bohaterem.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.
11-10-2016, 22:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2016, 22:01 przez Bucho.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,408
Liczba wątków: 23
A mi się dla odmiany niedobrze robi kiedy widzę tego rodzaju posty poza szambotematem gdzie ich miejsce.
Why are you firing wallnuts at me?
11-10-2016, 22:07
Krzyżowiec
Liczba postów: 7,252
Liczba wątków: 19
(11-10-2016, 22:07)jarod napisał(a): A mi się dla odmiany niedobrze robi kiedy widzę tego rodzaju posty poza szambotematem gdzie ich miejsce.
To nie jest szamobtemat, tylko miejsce gdzie prawda kole w oczy pewnych histeryzujących małolatów. Wejdź, podaj swoje argumenty, powalcz jak mężczyzna zamiast płakusiać i rzucać inwektywami bo ktoś nie myśli tak jak ty.
A motyw z białymi nastolatkami dokonujących włamania w Detroit faktycznie wyjątkowo bezczelny :)
Polski już nie ma.
11-10-2016, 22:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2016, 22:13 przez Kluski.)
Agent Mossadu
jarod, wyluzuj, chodzi tylko i wylacznie o realizm w kinie :)
11-10-2016, 22:15
Red Crow
Liczba postów: 12,680
Liczba wątków: 50
Wyluzować to powinien Kluski. Nie wystarczy, że trzepiecie po 100 postów dziennie w swoim bajorku, trzeba to jeszcze roznosić na inne tematy?
Co do samego filmu, skosił niezłą kasę w kinach, zebrał świetne recenzje, więc coś czuje, że Alvarez niedługo dostanie jakąś poważniejszą fuchę przy czymś z budżetem +100 milionów. :)
11-10-2016, 22:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2016, 22:19 przez nawrocki.)
Ambasador białej rasy
Liczba postów: 37,533
Liczba wątków: 375
Ash_9001 napisał(a):W Bling Ring (opartym na faktach) biali nastolatkowie dokonywali włamów na chaty w Hollywood. Da się? Da.
W Hollywood. Otóż to. Tutaj masz Detroit. Murzyńskie miasto-pierdolnik, w którym 99.9% przestępstw popełniają czarni. Dlatego wspomniałem o braku oburzenia wśród czarnych celebrytów - biali znowu zabierają im role.
edit
Obczaj "Hush" - tam koleś włamuje się do domu, w którym mieszka głuchoniema kobieta. Imo słaby, ale może ci się spodoba.
11-10-2016, 22:25
Agent Mossadu
(11-10-2016, 22:18)nawrocki napisał(a): Wyluzować to powinien Kluski. Nie wystarczy, że trzepiecie po 100 postów dziennie w swoim bajorku, trzeba to jeszcze roznosić na inne tematy?
Co do samego filmu, skosił niezłą kasę w kinach, zebrał świetne recenzje, więc coś czuje, że Alvarez niedługo dostanie jakąś poważniejszą fuchę przy czymś z budżetem +100 milionów. :)
Kluski, tez wylzuj, teraz dopiero doczytalem.
11-10-2016, 22:31
Banned
Liczba postów: 3,333
Liczba wątków: 35
(11-10-2016, 21:26)Mental napisał(a): Cytat: Biali nastolatkowie w Detroit dokonują włamów na chatę
Cultural appropriation!
11-10-2016, 22:44
Krzyżowiec
(11-10-2016, 22:18)nawrocki napisał(a): Wyluzować to powinien Kluski. Nie wystarczy, że trzepiecie po 100 postów dziennie w swoim bajorku, trzeba to jeszcze roznosić na inne tematy?
Oj, oj, oj, tysiąc od razu. Nie wystarczy. Nie 100, nie w swoim bajorku i nie tylko w tamtym temacie. Przyjdź porozmawiaj, bo na razie tylko wy dwaj rzucacie inwektywami, a moją odpowiedź sprokurowało użycie słowo "szambotemat", które wydaje mi się płaczliwie i słabe. Więc czep się tramwaju :*
Po obejrzeniu zwiastuna naszła mnie ochota na powtórkę Zatoichi ;)
Polski już nie ma.
11-10-2016, 22:53
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2016, 22:55 przez Kluski.)
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,342
Liczba wątków: 29
(11-10-2016, 21:35)Ash_9001 napisał(a): W Bling Ring (opartym na faktach) biali nastolatkowie dokonywali włamów na chaty w Hollywood. Da się? Da.
Ale to byli zmanierowani, nadziani biali nastolatkowie a nie nizina społeczno-mentalna ze slumsów.
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
11-10-2016, 22:54
Red Crow
Liczba postów: 12,680
Liczba wątków: 50
@Kluski, ale o czym mam z Tobą rozmawiać? Nie interesują mnie tematy poruszane w tamtym wątku, nie mam zamiaru dzielić się swoimi poglądami, nie mam ochoty dyskutować o polityce, a już na pewno nie na forum FILMOWYM i wkurwia mnie, jak ktoś to roznosi na inne tematy a kolejni za nim przylatują i dopierdalają swoje trzy grosze. A ty to już w ogóle, wpadłeś tutaj, piszesz coś o płaczkach, a sam na jeden niepozorny epitet wyskoczyłeś z propozycją zmierzenia się z Tobą i resztą w dyskusji... konkretnie dotyczącej czego?
11-10-2016, 23:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2016, 23:03 przez nawrocki.)
Dużo pisze
@shamar. Ze slumsów nie byli ale i tak prezentowali poziom nizin mentalnych ;)
Tak czy siak nie skreślałbym Don't Breath tylko dlatego, że bohaterowie nie są czarni.
11-10-2016, 23:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2016, 23:08 przez Ash_9001.)
Krzyżowiec
(11-10-2016, 23:03)nawrocki napisał(a): @Kluski, ale o czym mam z Tobą rozmawiać? Nie interesują mnie tematy poruszane w tamtym wątku, nie mam zamiaru dzielić się swoimi poglądami, nie mam ochoty dyskutować o polityce, a już na pewno nie na forum FILMOWYM i wkurwia mnie, jak ktoś to roznosi na inne tematy a kolejni za nim przylatują i dopierdalają swoje trzy grosze. A ty to już w ogóle, wpadłeś tutaj, piszesz coś o płaczkach, a sam na jeden niepozorny epitet wyskoczyłeś z propozycją zmierzenia się z Tobą i resztą w dyskusji... konkretnie dotyczącej czego?
Pisali odnośnie filmu, tylko w kontekście poprawności politycznej. "Szambotemat" to nie jest niepozorny epitet. Forum jest dyskusyjne, a nie autorytarne, więc jeśli wypowiadamy się merytorycznie to zawsze warto ostrzyć pióro, a nie strzelać focha. Masz otwarte PW, to lepiej tam kontynuować, bo faktycznie zrobi się offtop.
Daredevill przyzwyczaił do takiego wzorca niewidomego badassa, że aż dziwnie się ogląda, kiedy ślepy nie wyczuwa ich w przestrzeni za pomocą echolokacji ;)
Polski już nie ma.
11-10-2016, 23:21
|