Ankieta: Jak oceniasz film?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Predator
Ta cena jest strasznie mocno zawyżona. Blu-raye można kupić o połowe tańsze i to lepszych firm.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Elegancki odtwarzacz Samsunga stoi w Media za 1800 zł. Nie mówiąc już o PlayStation 3 za 1600.

Odpowiedz
No właśnie a ta cena odtwarzacza co podał Wierzbowski to z kosmosu chyba wzieli.

Odpowiedz
Jego najniższa cena to 1480 zł :lol: http://www.ceneo.pl/357409

Odpowiedz
No ta cena tego Samsunga co podalem linka jest cholendarnie przesadzona ale ja osobiście jak już kupie to PSX 3 bo za 1500zł to sobie pogram w dobre gry a przy okazji jakiś film oglądne 8)

Odpowiedz
Taki mały offtopic, na widok którego szczęka mi opadła. Widać Predator postanowił zmierzyć się z naszym Gołotą :razz:

http://www.komiks.gildia.pl/komiksy/48_stron/2

Odpowiedz
Gdybyś kiedyś czytał magiczne czasopismo o grach "Reset" to nie byłbyś tym komiksem zaskoczony:)

Odpowiedz
ja nie czytałem i już sam pomysł mnie rozniósł, ciekawe jak sie on prezentuje :)

Odpowiedz
Kubeusz napisał(a):ciekawe jak sie on prezentuje
Gdybyś ty widział finał tej historii to dopiero byś padł ze śmiechu:)

Odpowiedz
Pred padł w trzeciej rundzie? :wink:

dziś się za niego zabiore

Odpowiedz
Cytat:Pred padł w trzeciej rundzie?
Nie to by było za proste. Coś bardziej zaskakującego. Tak bardzo, że zaskoczyło samego Gołotę:)

Odpowiedz
Barnaby napisał(a):Gdybyś kiedyś czytał magiczne czasopismo o grach "Reset" to nie byłbyś tym komiksem zaskoczony:)

Dokładnie.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Barnaby napisał(a):Gdybyś kiedyś czytał magiczne czasopismo o grach "Reset" to nie byłbyś tym komiksem zaskoczony:)
Nie gram w gry.

Odpowiedz
Ale czytać umiesz?

Odpowiedz
Czasami :wink:

Odpowiedz
Arnold i... ;)

Odpowiedz
Arnold i... ;)

Odpowiedz
Jeden z moich ulubionych filmów, jeden z moich ulubionych filmów z Arnoldem Schwarzeneggerem. Tym filmem oto John McTiernan wkracza jako reżyser w wielki świat filmowy. Sam pomysł stworzenia takiej postaci jak Predator uważam za genialny, postać w życiu kieruje się pewnym kodeksem honorowym. Ponad to poluje dla sportu i jest przy tym niebywale skuteczna. Niestety trafiła kosa na kamień i godnym przeciwnikiem Predatora okazuje się major Alan "Dutch" Schaeffer. I jak to czasami bywa zwierzyna zamienia się w myśliwego.Nie będę ukrywał świetna kreacja Arnolda Schwarzeneggera, bardziej tutaj podobał mi się niż nawet w Commando. Film trzyma w napięciu i to napięcie rośnie. Coś tam w tej dżungli jest a oni nie wiedzą co to, ale toś coś eliminuje ich po kolei. A cała akcja w dżungli (najprawdopodobniej Gwatemalskiej) i to się właśnie fajnie ogląda. Poza tym świetne dialogu i teksty, w tym ''pussy jokes''. Zajebistych kilka scen, jak chociażby ta z karczowaniem dżungli. Postacie oryginalne i wyróżniające się czymś. No i wreszcie muzyka, nic tylko polecić soundtrack Alana Silvestri. Warto też wspomnieć o kawałku Long Tall Sally podczas lotu śmigłowcem, czyli rock and roll w najlepszym wydaniu. Podsumowując nie odpuszczam sobie oglądania tego filmu nawet gdy leci w TV, oglądam oglądam i oglądam i zachwytów nie ma końca. Kultowy film, który nic się nie zestarzał. Zawiera kilka błędów, nielogiczności ale cóż z tego. Jeśli ktoś jeszcze nie oglądał, to nie wie co traci. Naprawdę ponad godzina dobrej zabawy, ociekającej typami macho i testosteronem.

Odpowiedz
Właśnie sobie powtórzyłem i, no cóż, najlepszy film akcji. Idealne tempo, świetni bohaterowie, świetne efekty, muzyka, wszystko. No i ogólna stylizacja - oprócz paru ujęć z efektami, ten film nie postarzał się ani o minutę. Równie dobrze mógłby zostać nakręcony wczoraj. Większość współczesnych akcyjniaków nie doskakuje mu do pięt pod względem kostiumów, czy ogólnego żołnierskiego klimatu. Ciekawe, czy gdyby Pred wyszedł dziś, zrobiłby wrażenie na ludziach przyzwyczajonych do przeładowania efektami i adhd-montażu.

Swoją drogą, to ten film ma zaskakująco złożone tło fabularne. Przez pierwsze 20 seansów nawet nie zwraca się na to uwagi :), ale to jedna z rzeczy, które sprawiają że jest tak dobry, "mięsny", treściwy. Niby chodzi o to, że komandosi biegają po dżungli, ale jeśli zwrócić uwagę na dialogi, to misja Dutcha i ferajny nie jest jakimś z dupy wziętym wyskokiem. Wiadomo z filmu, że o lądowaniu statku kosmicznego wiedzieli Ruscy i Amerykanie, i wysłali swoje grupy ludzi do zbadania sprawy. Ludzie z CIA zniknęli, wysłano ekipę poszukiwawczą. Ta też zniknęła, więc Dillon znalazł Dutcha i jego ekipę, i nakłamał że w misji chodzi o ratowanie jakiegoś senatora z rąk rebeliantów. Niezbyt skomplikowane, ale ciekawe - i co najważniejsze, braciom Thomas chciało się zadbać o takie szczegóły. Pred to film zrobiony z sercem, a nie żaden taśmowy, wykalkulowany produkcyjniak. I za to ma u mnie 15/10.

Odpowiedz
Jak będzie plebiscyt 100 najlepszych filmów epoki eighties, "Pred" ląduje u mnie na pierwszym miejscu. Na drugim "The Thing" - tak tylko uprzedzam ;)

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon