23-01-2019, 10:57
|
Punisher [Marvel/Netflix]
|
|
3 pierwsze odcinki mega jak dla mnie to co było w pierwszych 3 odcinkach powinno być głównym motywem serialu a nie rozbijać to na dwa wątki ,straszne dłużyzny i dużo głupot chop jest poszukiwany listem gończym ma ryj pocięty a mieszka w bloku pani psycholog i nikt tego nie zauważył ,później serial się dłuży i gubi i cierpi na tym wątek pierwszy i drugi sam reżyser chyba ma problem z daniem odpowiedniego czasu dla jednego wątku jak i drugiego
28-01-2019, 09:51
O, rany. Ale padaka ten drugi sezon. Wymęczyłem to badziewie na bardzo odległe od siebie raty, bo nie da rady tego zdzierżyć na raz czy dwa. Pierwszy sezon miał parę baboli, w tym rozwleczenie niemiłosierne, ale to wciąż ekstraklasa w porównaniu do tego parującego klocka. Totalnie z dupy scenariusz, który pisał ktoś, kto nie ma zielonego pojęcia o budowaniu napięcia, dawkowaniu akcji czy jakiejkolwiek ścieżce bohatera. Wątki się ciągną by być rozwiązywane w dwie minuty taniej akcji lub podczas rozmowy ze łzami w oczach. Naliczyłem dosłownie siedem odcinków (z trzynastu!), podczas których fabuła nie drga nawet o milimetr. Za to przerabia się tak oryginalne rzeczy jak dylemat, czy wolno zabijać zwyroli, i czy zabijanie ich nie czyni zabijającego takim samym zwyrolem. No żesz, cholera, tego jeszcze nie grali! A już z pewnością nie w poprzednim sezonie lub drugiej serii Daredevila!
Szczerze, to serial wchodzi na właściwe tory dopiero minutę-dwie przed napisami końcowymi. To jest Punisher i to chciałem oglądać, nie terminatora z opus dei ścigającego najgorzej zagraną nastolatkę w historii grania nastolatek czy podrapanego przez kota Jigsawa odkrywającego co to miłość. 2/10
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
-- Laozi 09-02-2019, 18:21
Jak to dobrze, że poznałem się na tym serialu już po 4 odcinkach pierwszego sezonu.
09-02-2019, 20:54
Przebijam: Jak to dobrze, że poznałem się na serialach marvelonetflixowych już po 6 odcinkach Daredevila.
Arahan, nie miałeś sobie zrobić przerwy od forum? :P 10-02-2019, 00:08
Punisher... to znaczy Pete Castiglione.Nie ma właściwie co się rozpisywać. Nędza, tragedia i srom. Poza pierwszym odcinkiem i ostatnią sceną z ostatniego nie ma w tym sezonie nic interesującego. Bohaterowie to kretyni (na czele z tą psycholożką… rany, jak ta postać była źle napisana), Meta-Jigsawa z bliznami po goleniu i niemożliwym rozciągnięciem fabuły na 13 odcinków, która powinna zmieścić się w maksymalnie czterech, może pięciu.
Nawiasem mówiąc - czy John Bernthal ma jakieś ADHD? Gość przez sekundę nie może stać nieruchomo. Zawsze czymś musi ruszać – łbem, ręką, palcami… Nie wiem, co twórcy chcieli osiągnąć, ale odeszli od Punishera tak daleko jak się da. Gdyby usunąć czachę z tych dwóch scen na krzyż, w których się pojawiła i zmienić nazwiska głównego bohatera i Jigsawa, nie miałoby to absolutnie nic wspólnego z Pogromcą. Jeez, dobrze że dobrnąłem do końca. Serial prawdopodobnie zostanie skasowany i chyba całe szczęście, bo w trzecim Frank chyba by sadził kwiatki i malował impresje przy muzyce… Pierwszy sezon, choć też za długi, to przynajmniej był jakiś. Tutaj nawet tego nie ma.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
13-02-2019, 11:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-02-2019, 11:52 przez Dirk.)
No i Punisher odstrzelony:
https://comicbook.com/marvel/2019/02/18/the-punisher-canceled-netflix-jon-bernthal/?fbclid=IwAR1aG1OTGmJOe3YqrR6718mux40-7UN-eNDc9ix1zkq5bA0Z2VcPn1nBYgw 18-02-2019, 19:25
Nie jest to oczywiście żadne zaskoczenie, ale po fatalnym drugim sezonie, to chyba dobrze.
Mam jednak nadzieję, że Frank w jakiejś formie powróci. Przy czym "w jakiejś formie" oznacza krwawą i bezkompromisową rąbankę.
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.
18-02-2019, 22:13 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-02-2019, 22:18 przez Dirk.)
Leob twierdzi, że wróci. Ba, Defendersi także.
Netflix potrzebował Marvela, znaczny hype na swoim punkcie w ostatnich latach zawdzięcza sukcesowi Daredevila. Ale teraz, kiedy seriale zgarniają słabe recenzje wywalanie na nie kasy przestało być opłacalne. Wątpie aby Disney+ było zainteresowane, oni mają swoje pełnoprawne seriale z MCU. Hulu wydaje sie dobrym kandydatem, ewentualnie Showtime. Nie mówie tu o przywróceniu kazdej produkcji, ale zakładam po prostu drugi sezon Defenders. 19-02-2019, 17:22
Najprędzej pewnie na Hulu gdzie Disney ma 60% udziałów jak nie mylę się, ale pewnie nie nastąpi to wcześniej jak za2-4 lata. Zresztą niedawno ogłosili, że na Hulu mają trafiać marvelowe produkcje skierowane do starszych widzów, których nie zobaczy się na platformie Disneya. Ciekawe co będzie pierwsze Defenders czy Offenders:)
https://screenrant.com/marvel-hulu-deal-howard-duck-animated-tv-show/ 19-02-2019, 21:00 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-02-2019, 21:08 przez michax.) ![]() Cytat:Frank Castle returns in A Marvel Television Special Presentation: The Punisher: One Last Kill May 12, only Disney+.
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
24-03-2026, 16:36
Szkoda, że ostatecznie tytułem filmu nie jest "Punisher One Shot Special", no ale nic, zobaczymy co tam Disney wysmażył. Hajpu nie ma, ale obejrzę (głównie z zamiłowania/sentymentu do całego tego okołodaredevilowego sub-uniwersum MCU.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau
24-03-2026, 19:15
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...
09-04-2026, 18:39 |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |

![[Obrazek: 656371751_1492468578910620_7439048313721...e=69C86FAE]](https://scontent.fktw4-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/656371751_1492468578910620_7439048313721595798_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=13d280&_nc_ohc=-ixpOjnoTcYQ7kNvwGfQZXm&_nc_oc=Adr9zhXXAvP-kG-1xM9ESm8aj-smHmzIJWl9aeJL82Tty89ZTOLjcL4QfzYyUDkH3ek&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fktw4-1.fna&_nc_gid=QmG0YSjpNNeC_JpSVHTzsw&_nc_ss=7a32e&oh=00_AfxVigPfK7VA-x8A1irlNXPS5KPlV6Oi-RPcfqXBnX25kg&oe=69C86FAE)