Reacher (Amazon Prime)
(21-02-2022, 11:00)Mental napisał(a): Czy ktoś zadał kiedyś pytanie panu pisarzowi, czemu stworzył tak kuriozalną męską postać? Ile on miał lat, jak to pisał? 15?

Ktoś jeszcze oglądając Reachera miał ochotę na powtórkę Szklanej Pułapki, żeby zobaczyć jak poobijany McClaine, ciągle liczący się ze zgonem radzi sobie z większymi i lepiej uzbrojonymi od siebie?

Odpowiedz
Ja mam oglądając cokolwiek, gdzie bohater przechodzi przez zastępy wrogów tylko po to by mieć na koniec tylko czerwoną kreskę na policzku :)
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz
On dosłownie dostaje z całej siły łomem w ryj i nie ma nawet zadrapania.

Odpowiedz
No, co jest dziwne, bo po poprzednich bitkach (na pięści!) przez praktycznie cały sezon chodzi z tymi drobnymi rankami, siniakami na twarzy. A jak wpadł do basenu i woda zabarwiła się na czerwono, to myślałem, że będzie miał kilka wielkich szram... a tu wyszedł i nic, czysta buźka. To już bardziej Roscoe była obita niż on, taka drobna dziewczynka :)

Odpowiedz
Ktoś tu wspomniał o retrospekcjach. Dawno nie widziałem tak gównianych. Ciągle mnie prześladują.

Odpowiedz
(23-02-2022, 11:40)Mental napisał(a): Ktoś tu wspomniał o retrospekcjach. Dawno nie widziałem tak gównianych. Ciągle mnie prześladują.

Yup. Jak wyjęte z lat 90tych, ale w ZŁYM sensie :)

Odpowiedz
Drinker przemówił:

Mnie się w sumie też podobało, poza finałem, który jebał brakiem kasy i pomysłu na kilometr. Chętnie obczaję drugi sezon.

7-/10
Postępować należy tak, aby niczego nie robić, a wtedy panować będzie ład.
--
Laozi

Odpowiedz

Odpowiedz
Trochę smuteczek, że drugi sezon nie jest ekranizacją drugiej książki, ale z drugiej strony... tam nie ma jakiejś konkretnej chronologii, przynajmniej w tych kilku, co czytałem.

Odpowiedz
Akurat w tym roku na wiosnę czytałem "Elitę zabójców", którą teraz przenoszą na ekran i to całkiem fajna historia była (ale jednak "Jednym strzałem" póki co najlepsza). Widać, że zmienili chyba lokalizację z Kalifornie na jakieś bardziej północne stany - szkoda, bo jednak pustynia była tam całkiem ważna w fabule.

Odpowiedz
(08-11-2023, 12:05)Scheckley napisał(a): Akurat w tym roku na wiosnę czytałem "Elitę zabójców", którą teraz przenoszą na ekran i to całkiem fajna historia była (ale jednak "Jednym strzałem" póki co najlepsza). Widać, że zmienili chyba lokalizację z Kalifornie na jakieś bardziej północne stany - szkoda, bo jednak pustynia była tam całkiem ważna w fabule.
Chodzi ci o "The Feather Men" Ranulpha Fiennesa?

Napisane dla was na moim RMX3363 przy użyciu Tapatalk
"Rząd nie jest dla nas rozwiązaniem, jest dla nas problemem." Ronald Reagan

Odpowiedz
Chodzi mi o książkę Lee Childe'a "Elita zabójców". Tam bad guye robili wycieczki pnochet style nad pustynią.

Odpowiedz
Nie wierze, ze to sie da ogladac na trzezwo:

https://m.youtube.com/shorts/ogvA1GlLaC4
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
A czym to się różni od oldschoolowych filmów jak Tango i Cash?
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Oczywiście, że się da oglądać, w latach 80-tych i 90-tych to same "realistyczne" akcyjniaki i inne karate filmy kręcili czy też po pijaku wszystkie VHS-y oglądałeś? :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
Nie musza byc to akcyjniaki z lat 80/90, bo ta scena w wersji z Tomkiem jest w chu lepsza. I ja rozumiem jak dziala postac Reachera, ale ta scena wyglada dla mnie jak jakas parodia SNL. Dobrze, ze to nie byli Goonies na rowerach :)

(30-11-2023, 00:26)marsgrey21 napisał(a): A czym to się różni od oldschoolowych filmów jak Tango i Cash?

Przeciwnikami.

Tutaj jakies suchoklatesy prosto z ogolniaka podjezdzaja do kafara wielkosci ciezarowki, ktorego zreszta podejrzewaja o to, ze jest mordulcem i mysla, ze no kutwa nie wiem co mysla :)

Tango i Cash przy tym to arcydzielo realizmu.
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Z tego klipu wynika, że są wcięci, mają kasę, myślą, że mają przewagę ze względu na liczebność i dawno nie dostali w pysk, przez co są zbyt pewni siebie, to taka sama sytuacja jak w Terminatorze, banda punków widzi Arniego i ani przez moment nie martwi ich myśl, że nagi koks do nich podchodzi.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
No dokładnie. Miałem się wtrącić i to samo napisać co Buczo, ale Bucho mnie uprzedził :)

Odpowiedz
(30-11-2023, 01:19)marsgrey21 napisał(a): Z tego klipu wynika, że są wcięci, mają kasę, myślą, że mają przewagę ze względu na liczebność i dawno nie dostali w pysk, przez co są zbyt pewni siebie, to taka sama sytuacja jak w Terminatorze, banda punków widzi Arniego i ani przez moment nie martwi ich myśl, że nagi koks do nich podchodzi.

Przewagi to oni nie maja zadnej, on wazy wiecej niz oni wszyscy razem wzieci :)

Punki z Termka wygladali chociaz jak zagrozenie dla przecietnego przechodnia, poza tym sami z zalozenia nie szukali draki z Arnie., a jedynie mieli z niego beke bo lazil na golasa po nocy.

I tak, czepiam sie na sile, po prostu rozwalila mnie (w negatywny sposob) ta scena z Riczera.

Odpowiedz
Ritchson zapowiada oficjalnie 3 sezon plus klip z drugiego:

The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon