Ankieta: Jak oceniasz "Rogue One: A Star Wars Story"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY]
(19-12-2016, 09:01)Huntersky napisał(a): O co chodzi z tym mitem cgi Walkera? Wygląda jak animek w każdej scenie oprócz ostatniej, gdzie skopiowano ujęcie z poprzedniego filmu. Tarkin ma trudniej, bo musi grać. Pod tym względem wypada więcej niż przyzwoicie.

O tym właśnie pisałem. Modelowy przykład Uśmiech Kiedy jedzie się po niby animku Walkerze a wychwala... gorszego animka Tarkina. Może to kwestia bronienia za wszelką cenę Star Warsów?
A jak bardzo się mylisz - sprawdź sobie w scenie bójki z T. Jaa.

(19-12-2016, 09:28)simek napisał(a): Mefisto - co do Krennicka: koleś jest odpowiedzialny za budowę Gwiazdy Śmierci, nad nim jest Tarkin, nad Trakinem Vader, nie mam pojęcia co w tej hierarchii jest niezrozumiałego, że dopytujesz.

Nie czytam spoilerów ale to zdanie było na górze strony i...
Przecież w ANH to Vader jest "pod" Tarkinem.
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Wydaje mi się, że ani Vader nie jest nad Tarkinem, ani Tarkin nad Vaderem. Raczej obaj są "równi", jeden nie podlega drugiemu.

@Mierzwiak
Cytat:Czy tylko ja uśmiechnąłem się na ujęciu otwierającym film? Świetne zagranie
Muszę przyznać, że na mnie to ujęcie też zrobiło bardzo dobre wrażenie Uśmiech
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
W ANH ewidentnie wygląda na przydupasa Tarkina Oczko

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
Nie wydaje mi się.
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
Leia chyba mówi w ANH do Tarkina coś o spuszczaniu Vadera że smyczy, a sam Tarkin zwraca mu uwagę żeby nie dusił jakiegoś ciecia podczas narady.

Odpowiedz
I Vader posłuchał, ale nie dlatego, że jest jego cieciem, tylko dlatego, że Tarkin jest jedną z bardzo nielicznych osób, które Vader szanuje.
Vader odpowiada tylko przed jedną osobą, i tą osobą jest Imperator.

Odpowiedz
No właśnie też mi się wydaje, że ich relacje to bardziej na szacunku są oparte, a nie na poddaństwie.

Odpowiedz
(19-12-2016, 13:13)Corn napisał(a): Nie jestem moderatorem, a tez mogę zmieniać...
No to ja takiej opcji nie widzę, ani w wątku, ani jak wejdę w "zobacz wyniki".
Najwyraźniej "ukryta opcja żydowsko-rebeliancka" pozbawiła mnie takiej możliwości.

(19-12-2016, 15:25)Arahan napisał(a): Leia chyba mówi w ANH do Tarkina coś o spuszczaniu Vadera że smyczy, a sam Tarkin zwraca mu uwagę żeby nie dusił jakiegoś ciecia podczas narady.

Owszem, w "ANH" faktycznie z dialogów wynika, że Vader, no może nie był podwładnym Tarkina, ale równorzędnym partnerem raczej nie był. Ja to tłumaczę tym, że po wyrżnięciu Jedi Vader nie był aż tak potrzebny Imperatorowi jak ludzie pokroju Tarkina. No ale to już naprawdę niuanse Uśmiech
W "Łotrze 1" już jest trochę inaczej. Tam chyba jedyną interakcją między Vaderem a Tarkinem jest jak:
A w "ANH" mniej więcej tak to szło:

VADER

I find your lack of faith disturbing.

TARKIN
Enough of this! Vader, release him!

VADER
As you wish.

TARKIN
This bickering is pointless. Lord
Vader will provide us with the
location of the Rebel fortress by
the time this station is operational.
We will then crush the Rebellion
with one swift stroke.

Druga scena:

LEIA
Governor Tarkin, I should have
expected to find you holding Vader's
leash. I recognized your foul stench
when I was brought on board.

Przy okazji taka mała nieścisłość po "Łotrze 1".
Jak widzieliśmy, gotowa już była przed strzałem w Alderaan. No chyba, że Tarkin nie uznawał poprzednich strzałów i dopiero rozwalenie całej planety uznał za godne tło do "opening ceremony" Duży uśmiech

TARKIN
Princess Leia, before your execution
I would like you to be my guest at a
ceremony that will make this battle
station operational. No star system
will dare oppose the Emperor now.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Nie pamiętam z seansu ale może była gotowa tylko do strzałów w małe cele? Gdzieś wyczytałem (chyba w recenzji Catalyst), że główny laser długo nie miał pełnej mocy aż do pierwszych dni ANH.

Bardziej mnie zastanawia dlaczego Vader w ANH mówi: "Several transmission were BEAMED [...]", podczas gdy widzimy (i on sam to widział w korytarzu), że plany zostały przekazane na dysku.

Odpowiedz
(19-12-2016, 09:28)simek napisał(a): Mefisto - co do Krennicka: koleś jest odpowiedzialny za budowę Gwiazdy Śmierci

To teraz wyjaśnij mi, co robi koleś odpowiedzialny za budowę DS skacząc po całej galaktyce i robiąc za kogoś w postaci chłopca na posyłki. Czy może to też jest na porządku dziennym w tych wszystkich firmach, do których się odnosisz?

Co do spotykania się w realu - Twoje tłumaczenie jest głupią obroną Częstochowy przede wszystkim dlatego, że tych ludzi ścigają terminy i presja. Więc raczej koleś odpowiedzialny za BUDOWĘ GWIAZDY ŚMIERCI nie powinien tracić czasu na latanie w te i we wte, by usłyszeć "tak" lub "nie", ewentualnie zostać podduszonym przez Vadera. To trochę tak, jakby Vader w EV przerwał polowanie i zawitał do pałacu Imperatora, by usłyszeć dwa ciepłe słowa.  

@Mierzwiak - tak, to jest dokładnie taka sama sytuacja (facepalm) - jak ja uwielbiam takich ślepych obrońców
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Czym konkretnie PO ZAKOŃCZENIU BUDOWY I TEŚCIE POTWIERDZAJĄCYM SPRAWNOŚĆ GŚ Krennick miał być tak strasznie zajęty że nie mógł wpaść do Vadera?

Podoba mi się też że po 39 latach i siedmiu filmach nagle wymagamy od Star Wars... nie wiem... realizmu? i kwestionujemy fakt, że ktoś wsiada w prom i leci w inne miejsce, bo przecież to strata czasu. Bo tak i hooy.

Odpowiedz

Odpowiedz
Fuck the cavalry and the committee that recieves 'em.

Odpowiedz
RLM straciło wiarygodność po recenzji TFA. Teraz między innymi narzekają, że RO jest zbyt... mroczne.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Oglądając wczoraj ANH, podczas zebrania wierchuszki na Gwieździe Śmierci (wtedy gdy Vader dusi gościa), zauważyłem jedno wolne miejsce przy stole. Ciekawe czyje było? Duży uśmiech

A zobaczcie to:

Ktokolwiek na to trafił? Podobno było pokazywane w wybranych Imaxach ale nie wiem czy to nie fejk.
Wsłuchajcie się w słowa na końcu.

Jesli to nie fejk, to może coś jest na rzeczy ze spinoffem Vadera Oczko

Odpowiedz
Cytat:RLM straciło wiarygodność po recenzji TFA. Teraz między innymi narzekają, że RO jest zbyt... mroczne.

Uwielbiam, że przez jakieś 15 lat główną formą ataku na prequele były te ich bzdurne recenzje, które można by obalić bez większego wysiłku, ale teraz, kiedy krytyka jest nie po myśli, to już tracą wiarygodność Język Internet <3

Cytat:Jesli to nie fejk, to może coś jest na rzeczy ze spinoffem Vadera

Fejk.

Odpowiedz
Genialny film jesli chodzi o świat SW:
+CGI Tarkin
+fabuła
+emocje
+efekty specjalne
+postacie
+emocje
+Vader
+emocje
+Vader
Minusy muszą jakieś być
- Leia
-za krótki
Edwards zrobił naprawdę kapitalny film w świecie SW, który też jest jednocześnie inny od reszty. Rogue One to malutki powiew świeżości w tym uniwersum i mam nadzieję, że Gareth jeszcze powróci do tego świata przy okazji innych historii Gwiezdnych Wojen. Vader to tak charyzmatyczna postać, z takim powerem, że aż rozsadza ekran, jego występ chociaż krótki to fantastyczne zagranie ze strony twórców.
Finałowa bitwa to reżyserskie mistrzostwo świata, nie boję się tego pisać. Szkoda tylko zmienionych lub wyrzuconych scen z trailerów(zwłaszcza kozackie Erso na platformie na przeciwko wyłaniający się Tie Fighter)
10/10
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
(20-12-2016, 01:43)Danus napisał(a): +CGI Tarkin

Następny Smutny

Odpowiedz
W przeciwieństwie do niektórych opiera się na obejrzanym filmie a nie deluzjach.

---

Nie mogę przestać myśleć o pałacu Vadera. Klimat tej sceny jest wyborny, a sam Vader zostaje w tym filmie przywrócony do dawnej chwały. Zemsta Sithów ma fajne ujęcie ze składaniem maski, ale zawsze wkurzało mnie, że od razu dostał pełny kostium i już paraduje sobie po pokładzie Niszczyciela doglądając budowy GŚ. No i sam Anakin... Po RO w zasadzie wyrzuciłem z głowy jego historię z prequeli. Vader znów jest groźny, intrygujący, tajemniczy. Taki jaki był i taki jaki być powinien.

Sam pałac (i ten powalony (?) monument przedstawiający Rycerza na planecie Jefha) wpisuje się zresztą w to jakich Jedi / Sithów chciałbym zobaczyć. Nie w lśniących, wymuskanych do granic możliwości salach i komnatach na Coruscant, ale w tego typu zamkach czy starożytnych świątyniach, majestatycznych, klimatycznych budowlach. Niech okaże się, że w pałacu Vadera rezyduje teraz Snoke i będę kontent.

Odpowiedz
(19-12-2016, 22:36)Mierzwiak napisał(a): Czym konkretnie PO ZAKOŃCZENIU BUDOWY I TEŚCIE POTWIERDZAJĄCYM SPRAWNOŚĆ GŚ Krennick miał być tak strasznie zajęty że nie mógł wpaść do Vadera?

Podoba mi się też że po 39 latach i siedmiu filmach nagle wymagamy od Star Wars... nie wiem... realizmu? i kwestionujemy fakt, że ktoś wsiada w prom i leci w inne miejsce, bo przecież to strata czasu. Bo tak i hooy.

Stary, ten człowiek cały czas gdzieś lata, to się pytam - czy jest dyrektorem, czy jednak posłańcem. Bo postać sama w sobie jest fajna, dobrze zagrana (nawet jeśli grymasy są sztandarowym zestawem dla każdego bad guya), ale niestety niewykorzystana, sztampowa, mało wiarygodna.

Bo ja właśnie tego oczekuję od filmu - wiarygodności świata przedstawionego, a nie realizmu. Zwłaszcza w momencie, gdy wchodzi on z butami do już ukształtowanego uniwersum i każe postaciom wyczyniać jakieś durne fiku-miku, bo tak i chuj (o czym zresztą pisałem już wcześniej, ale tradycyjnie to zlałeś, zamiast tego czepiając się słówek).

Dlatego też dalszą dyskusję uważam za bezcelową, bo wszyscy wiemy, że na działa wymierzone w coś, co Ci się podobało, potrafisz tylko odwracać Catwoman ogonem. Buziaki.
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon