Ankieta: Jak oceniasz "Rogue One: A Star Wars Story"?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY]
Nie pyskuj Język
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings

Odpowiedz
Już drugi raz używasz tej rozbrajającej riposty. Język
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Cytat:Prawdopodobnie Padme w prequelach (AotC) mieszkała w tym samym budynku w którym mieszkał bohater Madsa (scena jak jest z rodziną i Krennic jest z nimi).

Zajebista scena swoją drogą, w parę sekund robi taką historię postaciom Krenicca i Galena, że gdzie indziej i paru minut ekspozycji by było mało.

Odpowiedz
Bardzo zacna recenzja "Łotra":

"POLIT-POPRAWNY „ŁOTR 1”. CZY TYLKO JA JESTEM ZA IMPERIUM? ;-)

Wybrałem się do kina na „Łotra 1”. Po raz kolejny okazało się, że nawet najbardziej wypasione efekty komputerowe nie są w stanie zastąpić dobrego scenariusza i dobrej gry aktorskiej. Film słaby, wynudziłem się jak mops.

To co mnie jednak uderzyło, to polityczna poprawność doprowadzona do absurdu.

Ekipa „dobrych” (czyli rebeliantów) wygląda jak żywcem wyjęta z jakiegoś multi-kulturalnego squatu. Murzyn, Chińczyk, Meksykanin z dredami, robot i jakieś dziwolągi. Całością oczywiście dowodzi kobieta.

Wszystko to umorusane, pstrokate, rozchełstane. Wszędzie bajzel i chaos. Kluczowe wojskowe decyzje rebeliantów podejmowane są w brudnej jaskini za pomocą… demokratycznego głosowania! A raczej ogólnego przekrzykiwania się i jazgotu.

A „źli” (czyli imperium)? Oczywiście sami biali mężczyźni! Uporządkowani, w czystych i wyprasowanych mundurach. Wszystko jest wzorowo, racjonalnie zorganizowane. W szeregach armii imperium panuje (o, zgrozo!) dyscyplina. A całością kieruje monarcha.

Właśnie w ten sposób Hollywood wbija w mózgi młodego pokolenia („Łotr 1” jest filmem wybitnie dla nastolatków) co ma się dobrze, a co źle kojarzyć.

Ja oczywiście w trakcie oglądania filmu kibicowałem Imperium. Zdecydowanie większą sympatię wzbudza we mnie ta strona Gwiezdnych Wojen.

Jedyny plus filmu to pojawianie się na ekranie lorda Vadera. Fajny gość! Mam nadzieję, że w kolejnej części wszystkich rebeliantów pokroi mieczem świetlnym na plasterki. ;-)

A Państwo widzieli „Łotra”? Jak wrażenia?"

Niejaki Piotr Zychowicz.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Grzegorz Braun approved

Odpowiedz
Piotr Zychowicz zdecydowanie powinien obejrzeć stara trylogię, albowiem....w 98% mamy dokładnie taki sam zestaw bohaterów i taki sam obraz rebelii/Imperium.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ja chciałbym wiedzieć co to znaczy:

"W szeregach armii imperium panuje (o, zgrozo!) dyscyplina. A całością kieruje monarcha."

Odpowiedz
No co? Palpi jest Imperatorem, a z angielskiego "emperor" to również "cesarz". A cesarstwo to wyższy level monarchii. Wszystko zostaje w rodzinie Uśmiech.

Odpowiedz
Kręcisz Język

Odpowiedz
[Obrazek: Qb1iGHW.jpg]
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon

Odpowiedz
Miałem parę przemyśleń z trochę innej strony Uśmiech Oczywiście spoilery. W zasadzie nie powinien czytać, ktokolwiek nie oglądał.

http://strata-czasu.net/lotr-1-jako-film-idealny/
fb.com/bart.poznaniak

Odpowiedz
(01-02-2017, 21:49)Bart napisał(a): Miałem parę przemyśleń z trochę innej strony Uśmiech Oczywiście spoilery. W zasadzie nie powinien czytać, ktokolwiek nie oglądał.

http://strata-czasu.net/lotr-1-jako-film-idealny/

"Niestety, ci dwaj kumple giną w walce, jak i cała ekipa. Zatem patrzcie na nich uważnie. To są ostatnie godziny ich życia. Nie sądzę, żeby akurat Kanał Wajdy był tu inspiracją Ale fakt, iż  fraza: many Bothans died to bring us this information była kamieniem węgielnym Łotra, może i takie skojarzenie nasunąć. Nawet jeśli ten kamień jest dość kruchy  Ale o tym może następnym razem."

Chyba pudło i z Wajdą i z kamieniem węgielnym Duży uśmiech
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Cytat:Ale fakt, iż fraza: many Bothans died to bring us this information była kamieniem węgielnym Łotra

Komuś się tu pokrochmaliły Gwiazdy Śmierci Język

Odpowiedz
Tak, wiem że to spierdzieliłem Duży uśmiech Ale widzę, że gdybym tego nie zrobił, to pies z kulawą nogą by się moim wpisem nie zainteresował ;]

Aktualnie jakieś pół Internetu kłóci się o Bothów, co mnie choć trochę usprawiedliwia. W tekście zaś jest zajawka o tym, że to nie do końca tak było Uśmiech

Co do Wajdy - może i pudło. Zaznaczałem od początku, że bardzo osobisty tekst Uśmiech Zaś Wajda i co tam z nim jest związane to tylko niewielki jego składnik. Miałem nadzieję, że ktoś się czepi Piusa Oczko
fb.com/bart.poznaniak

Odpowiedz
@Bart "oksymoron: broń ofensywna". To pleonazm a nie oksymoron.

Dalej czytać mi się nie chce. Forma odpycha. A mnie dziś głowa boli... Oczko

Odpowiedz
skoro się wszyscy czepiamy, to na scarif są AT-ACT - wersje bardziej transportowe, słabiej uzbrojone.
tak że o.

Odpowiedz
Codziennie się człowiek czegoś uczy Uśmiech Naniosę poprawki. Dopiero startuję z pisaniem i nie było łatwą decyzją skonfrontowanie tekstu z tak wymagającym audytorium! Uśmiech
fb.com/bart.poznaniak

Odpowiedz
(02-02-2017, 10:30)tchopz napisał(a): @Bart "oksymoron: broń ofensywna". To pleonazm a nie oksymoron.

To oksymoron. "Broń" sugeruje obronę, a słowo "ofensywna" - atak. Pleonazm to coś jak "masło maślane". Mylisz się, piękny kawalerze Uśmiech
fb.com/bart.poznaniak

Odpowiedz
(02-02-2017, 10:53)f.lamer napisał(a): skoro się wszyscy czepiamy, to na scarif są AT-ACT - wersje bardziej transportowe, słabiej uzbrojone.

Jak już naprawdę się czepiamy, to napisałem, że Imperium widocznie ulepszyło następną wersję. Więc pół punktu Oczko Ale na blogu zamieściłem mały disclaimer w związku z tym.
fb.com/bart.poznaniak

Odpowiedz
Cytat:"Broń" sugeruje obronę

Bzdurzysz.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon