http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings
14-01-2017, 21:38
|
Rogue One: A Star Wars Story (2016) reż. Gareth Edwards [SPOILERY]
|
|
Nie pyskuj
Don't play with fire, play with Mefisto...
http://www.imdb.com/user/ur10533416/ratings 14-01-2017, 21:38 Cytat:Prawdopodobnie Padme w prequelach (AotC) mieszkała w tym samym budynku w którym mieszkał bohater Madsa (scena jak jest z rodziną i Krennic jest z nimi). Zajebista scena swoją drogą, w parę sekund robi taką historię postaciom Krenicca i Galena, że gdzie indziej i paru minut ekspozycji by było mało. 17-01-2017, 23:22
Bardzo zacna recenzja "Łotra":
"POLIT-POPRAWNY „ŁOTR 1”. CZY TYLKO JA JESTEM ZA IMPERIUM? ;-) Wybrałem się do kina na „Łotra 1”. Po raz kolejny okazało się, że nawet najbardziej wypasione efekty komputerowe nie są w stanie zastąpić dobrego scenariusza i dobrej gry aktorskiej. Film słaby, wynudziłem się jak mops. To co mnie jednak uderzyło, to polityczna poprawność doprowadzona do absurdu. Ekipa „dobrych” (czyli rebeliantów) wygląda jak żywcem wyjęta z jakiegoś multi-kulturalnego squatu. Murzyn, Chińczyk, Meksykanin z dredami, robot i jakieś dziwolągi. Całością oczywiście dowodzi kobieta. Wszystko to umorusane, pstrokate, rozchełstane. Wszędzie bajzel i chaos. Kluczowe wojskowe decyzje rebeliantów podejmowane są w brudnej jaskini za pomocą… demokratycznego głosowania! A raczej ogólnego przekrzykiwania się i jazgotu. A „źli” (czyli imperium)? Oczywiście sami biali mężczyźni! Uporządkowani, w czystych i wyprasowanych mundurach. Wszystko jest wzorowo, racjonalnie zorganizowane. W szeregach armii imperium panuje (o, zgrozo!) dyscyplina. A całością kieruje monarcha. Właśnie w ten sposób Hollywood wbija w mózgi młodego pokolenia („Łotr 1” jest filmem wybitnie dla nastolatków) co ma się dobrze, a co źle kojarzyć. Ja oczywiście w trakcie oglądania filmu kibicowałem Imperium. Zdecydowanie większą sympatię wzbudza we mnie ta strona Gwiezdnych Wojen. Jedyny plus filmu to pojawianie się na ekranie lorda Vadera. Fajny gość! Mam nadzieję, że w kolejnej części wszystkich rebeliantów pokroi mieczem świetlnym na plasterki. ;-) A Państwo widzieli „Łotra”? Jak wrażenia?" Niejaki Piotr Zychowicz.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
18-01-2017, 12:23
Piotr Zychowicz zdecydowanie powinien obejrzeć stara trylogię, albowiem....w 98% mamy dokładnie taki sam zestaw bohaterów i taki sam obraz rebelii/Imperium.
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.
19-01-2017, 20:11
Ja chciałbym wiedzieć co to znaczy:
"W szeregach armii imperium panuje (o, zgrozo!) dyscyplina. A całością kieruje monarcha." 19-01-2017, 20:18
"What writer wants to make compromises with story? Story is the only reason you're in it."
David Simon 27-01-2017, 16:12
Miałem parę przemyśleń z trochę innej strony
Oczywiście spoilery. W zasadzie nie powinien czytać, ktokolwiek nie oglądał.http://strata-czasu.net/lotr-1-jako-film-idealny/
fb.com/bart.poznaniak
01-02-2017, 21:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2017, 21:49 przez Bart.) (01-02-2017, 21:49)Bart napisał(a): Miałem parę przemyśleń z trochę innej strony "Niestety, ci dwaj kumple giną w walce, jak i cała ekipa. Zatem patrzcie na nich uważnie. To są ostatnie godziny ich życia. Nie sądzę, żeby akurat Kanał Wajdy był tu inspiracją Ale fakt, iż fraza: many Bothans died to bring us this information była kamieniem węgielnym Łotra, może i takie skojarzenie nasunąć. Nawet jeśli ten kamień jest dość kruchy Ale o tym może następnym razem." Chyba pudło i z Wajdą i z kamieniem węgielnym
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...
01-02-2017, 23:35 Cytat:Ale fakt, iż fraza: many Bothans died to bring us this information była kamieniem węgielnym Łotra Komuś się tu pokrochmaliły Gwiazdy Śmierci
01-02-2017, 23:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-02-2017, 23:40 przez Gieferg.)
Tak, wiem że to spierdzieliłem
Ale widzę, że gdybym tego nie zrobił, to pies z kulawą nogą by się moim wpisem nie zainteresował ;]Aktualnie jakieś pół Internetu kłóci się o Bothów, co mnie choć trochę usprawiedliwia. W tekście zaś jest zajawka o tym, że to nie do końca tak było ![]() Co do Wajdy - może i pudło. Zaznaczałem od początku, że bardzo osobisty tekst Zaś Wajda i co tam z nim jest związane to tylko niewielki jego składnik. Miałem nadzieję, że ktoś się czepi Piusa
fb.com/bart.poznaniak
02-02-2017, 00:42
@Bart "oksymoron: broń ofensywna". To pleonazm a nie oksymoron.
Dalej czytać mi się nie chce. Forma odpycha. A mnie dziś głowa boli...
02-02-2017, 10:30
skoro się wszyscy czepiamy, to na scarif są AT-ACT - wersje bardziej transportowe, słabiej uzbrojone.
tak że o.
02-02-2017, 10:53
Codziennie się człowiek czegoś uczy
Naniosę poprawki. Dopiero startuję z pisaniem i nie było łatwą decyzją skonfrontowanie tekstu z tak wymagającym audytorium!
fb.com/bart.poznaniak
02-02-2017, 11:52 (02-02-2017, 10:53)f.lamer napisał(a): skoro się wszyscy czepiamy, to na scarif są AT-ACT - wersje bardziej transportowe, słabiej uzbrojone. Jak już naprawdę się czepiamy, to napisałem, że Imperium widocznie ulepszyło następną wersję. Więc pół punktu Ale na blogu zamieściłem mały disclaimer w związku z tym.
fb.com/bart.poznaniak
02-02-2017, 12:02 Cytat:"Broń" sugeruje obronę Bzdurzysz. 02-02-2017, 12:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2017, 12:12 przez Gieferg.) |
|
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |