Ankieta: Na ile oceniasz "Zemstę Sithów"?
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
[Wyniki ankiety]

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) reż. George Lucas
Świetna reakcja i proszę można oglądać po kolei, a nie tylko koncentrować się na "I am your father":

/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Genialne:

#istandbydaenerys

Odpowiedz
zostawię tylko:

[Obrazek: anakin.png]
tak że o.

Odpowiedz
W końcu się zgadzamy Język
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Chyba wspominałem już o tym wcześniej, ale fajnie, że więcej osób dostrzega takie smaczki. I naturalnie Phil mądrze pisze, nic dodać nic ująć.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Znam ten film na pamięć i pierwszy raz to zauważyłem. Miazga.
http://huntersky.deviantart.com
''WHATTUP, BIOTCH!" - Harrison Ford

Odpowiedz
Nawet nie wiedziałem, że imperium ma jakieś logo Język

Odpowiedz
W sumie każda frakcja ma jakieś swoje symbole w Galaktyce. To wiadomo jest Imperium:

[Obrazek: imperialseal.jpg]

A to np. logo Sepearatystów:

[Obrazek: 500?cb=20090330010802]
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Na to wygląda, choć tutaj już bym się jakieś podwójnego znaczenia nie doszukiwał:

[Obrazek: 2000?cb=20090311015214]
#istandbydaenerys

Odpowiedz

#istandbydaenerys

Odpowiedz
Analiza walki Anakina i Obi-Wana:

Aż żal, że nie ma co liczyć na takie atrakcje w najnowszej części...
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Ważne:

Uśmiech

Odpowiedz
Dokładnie 15 lat temu po raz pierwszy usłyszałem o tragedii Dartha Plagueisa Mądrego. Uśmiech Nie mogę w to uwierzyć, że to już 15 minęło od kiedy po raz pierwszy w kinie zobaczyłem ten film. Łącznie 6 razy widziałem go w kinie i nie będę już liczył ile razy w domu. 
I dzisiaj też, aby uczcić ten ważny dzień znowu go obejrzałem i przesłuchałem wielokrotnie soundtrack. I mogę jedynie tylko powtórzyć, że to moja ulubiona część i cieszę się, że coraz więcej ludzi ją docenia. Chociaż jednak mam w grupie swoich znajomych osoby, które są hejterami prequeli i nawet otrzymałem dzisiaj wiadomości w stylu: "Mam nadzieję, że nie oglądasz tego nędznego filmu?". 
Ja oczywiście go oglądałem i w sumie niesamowicie mi szybko przy nim czas schodzi, że aż mi się marzy zobaczyć tę mityczną 4 godzinną wersję tego filmu. 

Oczywiście nie chcę też być jak Anakin/Vader i kto nie lubi prequeli, a już Zemsty Sithów jest moim wrogiem. I ja sam staram się być tolerancyjny wobec różnych gustów. Choć przyznaję się, że kiedyś nawet pracowałem nad teorią jakoby rozmiar penisa miał wpływ, czy się lubi prequele, czy nie. Wiem, wiem lepiej nie zachodźmy w te regiony.
Tylko... Nawet dzisiaj tak sobie szperając po YouTubie zobaczyłem, że ScreenJunkies zorganizowali godzinny czat z czterema osobami z okazji 15lecia Zemsty Sithów. I sobie pomyślałem, że zobaczę co tam mówię i nie dałem rady. Przede wszystkim były to 4 osoby, które ewidentnie nie lubiły tego filmu, zarzucając mu te same często niedorzeczne i nieprawdziwe zarzuty. To rzuciła mi się jedna rzecz w oczy, która w sumie jest dość częsta wśród hejterów prequeli - próba bycia zabawnym. I znowu nie wszyscy musimy się zgadzać i naturalnie można te filmy krytykować. I ja jestem gotowy wziąć udział w takich dyskusjach. Tylko, że właśnie ja nie widzę dyskusji, a za bardzo widzę ludzi, którzy starają się być "edgy" i "zabawni" w najbijaniu się z prequeli. I to mnie będąc szczerym dość odpycha i robi się nudne, zwłaszcza, że mamy już 2020 rok. 

Ja tam naprawdę miałem bardzo dobry seans i uwielbiam wracać do tego filmu i odkrywać nowe detale i smaczki. 
I na zakończenie. W dawnych czasach wraz z premierami ukazywały się "teledyski" do poszczególnych części. "Mroczne widmo" miało "Duel of the Fates" i do "Zemsty..." był teledysk pt. "A Hero Falls" do utworu "Battle of the Heroes". W ogóle soundtrack do III części posiadał drugą płytę na której była cała kompilacja takich "teledysków" z całej Sagi z przedmowami Iana McDiarmida, czyli filmowego Palpatine'a, który dodawał wszystkiemu pięknej angielskiej, szekspirowskiej aury!

To były czasy:

#istandbydaenerys

Odpowiedz
(19-05-2020, 23:41)Lawrence napisał(a): Choć przyznaję się, że kiedyś nawet pracowałem nad teorią jakoby rozmiar penisa miał wpływ, czy się lubi prequele, czy nie.

Ja mam małego, a prequele lubię, a Zemstę Sithów uwielbiam.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
(19-05-2020, 23:41)Lawrence napisał(a):  
Ja tam naprawdę miałem bardzo dobry seans i uwielbiam wracać do tego filmu i odkrywać nowe detale i smaczki. 

Hm, więc zapytam - to jak sądzisz:

- czy Anakin by odszedł z Padme gdyby Obi w tym nie przeszkodził ?

- czy Anakin by zaatakował Obiego gdyby ten chciał rozmawiać ?

- czemu umarła Padme ?

Oczko

Odpowiedz
(20-05-2020, 01:02)Rozgdz napisał(a): Hm, więc zapytam - to jak sądzisz:

- czy Anakin by odszedł z Padme gdyby Obi w tym nie przeszkodził ?

- czy Anakin by zaatakował Obiego gdyby ten chciał rozmawiać ?

- czemu umarła Padme ?

Oczko

Zaraz, zaraz ale ja nie jestem Star Wars Theory, choć nie ukrywam, że lubię gościa. Uśmiech 
Pisząc o smaczkach i detalach mam na myśli np. to się dzieje na drugim, czy trzecim planie. Nowe postacie, które odkrywam, czy jakieś nowe modele statków... Ogólnie doceniam dbałość o detale i właśnie cały ten "worldbuilding". U Lucasa naprawdę się czuje, że ta Galaktyka żyje, a nie jest tak pusta i sucha jak w filmach Disney'a.

(20-05-2020, 00:46)Krismeister napisał(a):
(19-05-2020, 23:41)Lawrence napisał(a): Choć przyznaję się, że kiedyś nawet pracowałem nad teorią jakoby rozmiar penisa miał wpływ, czy się lubi prequele, czy nie. 

Ja mam małego, a prequele lubię, a Zemstę Sithów uwielbiam.

Nie no, wedle tej mojej zwariowanej teorii, to wynika, że masz bardzo dużego penisa właśnie. 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Dziękuję.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
No cóż Uśmiech

Odpowiedz
(19-05-2020, 23:41)Lawrence napisał(a): Nie no, wedle tej mojej zwariowanej teorii, to wynika, że masz bardzo dużego penisa właśnie. 

Takie tam teorie po polnocy Uśmiech

Czy jak powieksze sobie penisa to z automatu bardziej polubie Nowa Trylogie? Mam tyle pytan...

Odpowiedz
(20-05-2020, 02:12)Wyatt Earp napisał(a): Czy jak powieksze sobie penisa to z automatu bardziej polubie Nowa Trylogie? Mam tyle pytan...

Chodzi o Trylogię Disney'a? Jak tak, to wręcz przeciwnie. Wedle mojej teorii osoby z dużymi penisami, nie są mile widziane w Sequel Trilogy. I dlatego też fajni prequeli w większości przypadków nie lubię sequel trilogy. Znaczy powodów jest wiele, ale to jest jeden z nich. 
#istandbydaenerys

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon