Ankieta: Na ile oceniasz "Zemstę Sithów"?
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
[Wyniki ankiety]

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005) reż. George Lucas
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Znam to! Wybitny i chyba jeden z najlepszych kostiumów jakie widziałem!
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Z czego i w jaki sposób cosplayowcy robią te maski?
http://www.filmweb.pl/user/Corn

"Pierdu-pierdu, siala-lala; Braveheart kosmos rozpierdala" - Bucho

Odpowiedz
Czyli po latach okazuje się, że spokojnie można było w filmie zrobić Greviousa bez CGI.

Odpowiedz
Co innego takie ruchy, a co innego jeżeli ta postać ma walczyć. Plus z CGI to General Grivous dalej wygląda i prezentuje się bardzo dobrze.
I na pewno 100 razy lepiej od kukiełkowego Yody w The Last Jedi.
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Oh, czyli nie tylko ja uważam, ze Yoda w E8 wygląda zle?
"Y es que eso es y, creo, será siempre el cine: una manera maravillosa de soñar" J. Potau

Odpowiedz
(17-11-2021, 19:37)szopman napisał(a): Oh, czyli nie tylko ja uważam, ze Yoda w E8 wygląda zle?

Ufff, ciesze się, że to nie tylko ja na to zwróciłem uwagę. Yoda w The Last Jedi wygląda mega sztucznie. Zupełnie tak jakby twórcy sami chcieli nam powiedzieć: "Patrzcie, Yoda nie jest CGI, on jest kukiełką!". Ale w sumie to samo miałem odczuwalne w The Force Awakens. Gdzie JJ Abrams tak sobie wziął do serca zarzuty "prequel-hatersów" , że w prequelach jest za dużo CGI, że aż za bardzo epatował tymi "praktycznymi efektami" , łącznie z droidem, który był zrobiony z prawdziwgo starego mikrofonu:

[Obrazek: ga-97_eb9c3632.jpeg?region=0%2C0%2C1273%2C636]
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Takie rzeczy to akurat nie nowość. W TPM komunikator Qui Gonna jest zrobiony z golarki Uśmiech
Wszystko jest możliwe, niemożliwe zabiera tylko trochę więcej czasu.

Odpowiedz
(25-11-2021, 18:00)Lawrence napisał(a): [Yoda w The Last Jedi wygląda mega sztucznie. Zupełnie tak jakby twórcy sami chcieli nam powiedzieć: "Patrzcie, Yoda nie jest CGI, on jest kukiełką!". Ale w sumie to samo miałem odczuwalne w The Force Awakens. Gdzie JJ Abrams tak sobie wziął do serca zarzuty "prequel-hatersów" , że w prequelach jest za dużo CGI, że aż za bardzo epatował tymi "praktycznymi efektami" , łącznie z droidem, który był zrobiony z prawdziwgo starego mikrofonu

Kurczę, właśnie w niektórych scenach "Force Awakens" miałem, pamiętam, wrażenie, jakbym oglądał "Muppet Show". I zastanawiałem się, czy tak odwykłem od praktycznych efektów, czy też po prostu dzisiaj filmowcy od nich odwykli i dlatego nie potrafią ich już zrobić tak dobrze jak kiedyś. I stawiam na to, że te praktyczne efekty były po prostu źle wykonane. Podobnie jak umierający brontozaur w pierwszym "Jurassic World", z którego aż biła sztuczność i kukiełkowość. W kolejnej części animatronika została już zrobiona lepiej, co pokazuje, że jak się chce, to jednak się da.

Odpowiedz
Zrobienie z tego SW mema bylo oczywistoscia:

https://i.imgur.com/Qli7GIt.mp4
Holiness is in right action, and courage on behalf of those who cannot defend themselves.

Odpowiedz
Pierwotnie walka Palpatine'a z rycerzami Jedi była bardziej spektakularna, ale z jakiegoś powodu Lucas postanowił, że całą walkę powinien odegrać Ian McDiarmid, a nie dubler. O tym akurat wiedziałem z dodatków w wydaniu DVD. Nie wiedziałem jednak, że oryginalnie Palpatin używał miecza Anakina, Który był w jego biurze od samego początku.

Odpowiedz
Walka z Dooku też była oryginalnie lepsza. Wrócę z roboty to dam Linka. Hayden wyprawiał tam cuda mieczem za kulisami.
http://www.filmweb.pl/user/tynarus120
Forum światopoglądowe filmowe

Odpowiedz
Ogólnie masa treningu z mieczami Christensena i McGregora poszła na marne. Było kilka scen i motywów, które aż prosiły się o lepszą choreografię (również na Mustafar). Odnośnie obecności Anakina podczas walki, to ostateczną wersję Lucasa i tak kupuję, bo fajnie wplata ona wątek manipulacji młodym w momencie, gdy Palpatine leży (tak jakbyUśmiech) na deskach. 

Gdyby w kinach miała pojawić się wersja, że Anakin obserwuje walkę z daleka i jest w biurze Palpa, to musieliby te akcenty inaczej rozłożyć a i scena z Windu musiałaby być przepisana na nowo (no bo wątek "zobacz, co mi robią, jestem słaby" nie miałby racji bytu).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Przeca całym sensem tej ostatecznej sceny jest to że za upadek Anakina odpowiada Mace Windu a nie Palpatine.. Ciężko by było to "poukładać" inaczej.

Odpowiedz
https://www.instagram.com/reel/DBS2p4asGWJ/?igsh=MXVqd3ptZzR3NDB2OA==

Uśmiech

Odpowiedz
Można też zdradzać z mężczyznami:

Uśmiech

Odpowiedz
Cinema City wznawia film z okazji 20 rocznicy premiery. Seanse będą przez tydzień w dniach 21-27 kwietnia
.

Odpowiedz
Helios również, jaram się mimo, że znam ten film na pamięć

Odpowiedz
Multikino dołącza do zabawy

Odpowiedz
Spełniłem obywatelski obowiązek i obejrzałem dzisiaj w Heliosie. Już na starcie napisów i fanfar lecących z głośników miałem banana na ryju przez cały czas. Lucas to był wizjoner, nikt mi nie wmówi, że było inaczej. Jest tu masa, masa genialnych scen. Hayden to ultrakozak jako Anakin, odegrał swoją rolę perfekcyjnie. Muzyka Williamsa, zdjęcia, lokacje, pomysły na wnętrza, żadnej wielkiej bitwy na koniec tylko pojedynek 1v1, który rozwala system. No świetny film po prostu. Fabuła wykminiona perfekcyjnie już od "Mrocznego Widma". Im więcej razy oglądam prequele tym coraz bardziej zachwycam się jak uknuty jest plan polityczny Palpatine'a i jak wiarygodny jest upadek Anakina. Swoją drogą, strasznie tragiczna postać. 22 lata, a skończył w puszce ze spalonymi jajami. Miałem nadzieję, że film tym razem inaczej się skończy i Windu z Anakinem zabiją Sidiousa no ale niestety.

Dycha/10, niezmiennie. Najlepszy epizod. Sequele, pierdolcie się.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon