Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
No i mam nadzieję, że jednak jest sprawiedliwość na świecie to znaczy, że istnieje piekło. I do tego piekła trafi Anżej z całą tą menażerią i do końca świata będą siedzieć w piekielnej sali kinowej i oglądać po kolei wszystkie sezony. A zamiast przerw reklamowych będzie się pojawiał Szatan mówiący - chujowy serial na podstawie gry. Zapraszam ponownie na sezon I, II, III, IV, V, VI, VII...
A Anżej będzie wył, żeby go wypuścili. Wtedy przyjdzie kierownik sali (znowu Szatan) i powie, żeby przestał drzeć mordę to dostanie milion dolarów, ale sali nie opuści już nigdy.
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Po czterech odcinkach jest jednak trochę lepiej (co w żadnym wypadku nie znaczy, że dobrze). Pojawia się więcej motywów książkowych (choć bzdurne dodatki są w każdym odcinku) i całość niby zmierza w spodziewanym kierunku, gorzej, że realizacja jest kiepściutka. Wieje biedą, wszystko wygląda tandetnie i tanio, efekty czasami niemiłosiernie zasysają (np scena z dzikim gonem - cotoqrvabyło?), klimatu zero. Mozna odnieść wrażenie, że mamy pod tym względem spory regres względem poprzednich, a te też szału nie robiły. Ale fabularnie na pewno lepiej niż w S2.

Cytat:Są w ogóle w drugim, trzecim sezonie jakieś cycuszki i normalny seks, czy tylko wydziwiane sado maso, gejowszczyzna i jakieś brzydkie grube lesbijki?

Nie stwierdzono.
Nawet w książkowej scenie w łaźni czarodziejki są ubrane... choć biorąc pod uwagę, że jedną z nich jest gruba murzynka, to może to i lepiej.
Poza tym wchodzi nieksiążkowy wątek gejowski i jest scena lesbijska z Philippą, która zabawia się z takim maszkaronem, że myślałem, że pawia puszczę.

Cytat:Lato, ładna pogoda, długie, ciepłe dni, a Ci siedzą i oglądają

Oglądam w nocy :P

Odpowiedz
Streściłbyś jako tako bo ja już do tego nie wrócę.

Odpowiedz

Odpowiedz
Well, well, well, cóż za niecodzienna sytuacja - piąty odcinek oglądało się naprawdę dobrze od początku do końca.

Odpowiedz
Jest w ogóle "Żelazny Wilk"? Bo początkowo myślałem, że to ten koleś z irokezem.

Odpowiedz
(04-07-2023, 01:55)Gieferg napisał(a): Well, well, well, cóż za niecodzienna sytuacja -  piąty odcinek oglądało się naprawdę dobrze od początku do końca.

Tak daleko nie dojdę, odpadłem po drugim. 

Odpowiedz
Dwa pierwsze są zdecydowanie najsłabsze.
Faoiltiarny póki co raczej nie było.

Odpowiedz
No i ja jednak się złamałem i obejrzałem te 5 odcinków co rzucili.
Faktycznie odcinki 3-5 ogląda się lepiej, bo dwa pierwsze to absolutna żenada. Tutaj przynajmniej ma się wrażenie, że nie oglądamy jakiejś parodii fantasy.

Niestety za różowo to też nie jest. Po prostu wszystkie nowe pomysły tych zjebów są chybione a w najlepszym przypadku nudne. Przypomina to kucharza, który mając porządny i sprawdzony przepis na zupę ogórkową musi dodać od siebie - sadzone jajko, szparagi, czereśnie myśląc, że tak będzie lepiej.
Czyli nagle z dupy wymyślamy jakąś potężną księgę, a jak się okazuje połowa tych potężnych czarodziejów o niej nie słyszała. I tak dalej i tak dalej...

PS. Niestety simku nadal nie ma cycków i seksu. Scena seksu Geralta z Yennefer w Aretuzie pokazana jest tak, że nic nie widać.
A wspomniana scena Filippy jest faktycznie odpychająca (też nic nie widać, ale to akurat dobrze). Nie wiem nawet czy to scena lesbijska bo ta druga postać to jakiś genderowy mutant.

Wchodzicie na własną odpowiedzialność!!!

Odpowiedz
Co do kuuurwy....

Odpowiedz
To jest bardziej niepokojące, niż jakikolwiek stwór z Hellraisera.

Odpowiedz
To jest kobieta, która przerobiła się na faceta. Można poznać po podłużnych bliznach na piersiach. To pozostałość po mastektomii.

Odpowiedz
"Łatwo tak, dać się zwieść..." :)
The height and weight of the victim can only be estimated from the partial remains. The torso has been severed in mid-thorax; there are no major organs remaining. Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature... partially denuded bone remaining...

Odpowiedz
[Obrazek: 83c3f1e6955c34052774573510e8a8531fc7d7bd...5f0d0e83c7]

Zamachowski był jednak lepszy :)

https://www.gram.pl/news/joey-batey-naciskal-aby-jaskier-mial-romans-z-mezczyzna-aktor-ingerowal-w-scenariusze-do-3-sezonu-wiedzmina

Aktor wyznał, że już od pierwszego sezonu Wiedźmina naciskał na scenarzystów, aby uczynić z Jaskra biseksualną postać, ale wtedy nie otrzymał żadnej ostatecznej odpowiedzi. Batey postanowił sam „podjąć kilka decyzji” dotyczących seksualności odgrywanej postaci. Co ciekawe, aktor odegrał scenę romansu z mężczyzną podczas swojego przesłuchania do roli. Od tego momentu zaczął „błagać” twórców, aby dodali tę scenę do serialu. Lauren Schmidt Hissrich w końcu podjęła decyzję, aby w trzecim sezonie dodać ten wątek.

Cytat:Bardzo nalegałem, aby zostało to zrobione z odpowiednią wrażliwością, żeby w żaden sposób nie było to wymazaniem jego biseksualności i zostało nakręcone w romantyczny sposób, tak jak każda inna miłosna historia.
Batey przyznał, że bardzo mocno walczył o to, aby wątek biseksualności Jaskra został odpowiednio zrobiony. Aktor powiedział, że po przeczytaniu pierwszych wersji scenariuszy, wysłał do twórców liczącą około 7000 słów rozprawkę, kwestionującą wiele elementów, które mu nie odpowiadały w kreacji jego postaci.

LOL napisać 7000 słów rozprawkę, żeby uczynić serial jeszcze gorszym... 

Odpowiedz
Pamiętam jak wszyscy zachwycali się Jaskrem i jego rzucaniem monety wiedźminowi a teraz nikt normalny nie może na to patrzeć :)

Odpowiedz
Można śmiało stwierdzić że jego postać skończyła się - jak ten serial - na jednej udanej piosence :)
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Ja od początku myślałem tylko nad tym jak chujowa, montonna i wkurwiająca jest ta nuta na tle kompozycji Ciechowskiego.

Odpowiedz
Mówiąc krótko - straszne nudy. W sezonie drugim miałem wrażenie że ściskali rzeczy na pych, stąd dziwne kwiatki. Tutaj - mam wrażenie że odbili w drugą stronę i tamtą metodą to dałoby się zrobić z tego , powiedzmy, półtora odcinka. Wszystko jest w miarę poukładane tyle że niewiele z tego wynika.

I mimo tego czasu brak generalnie jakichś relacji postaci, jakby wszystko jechało na "pamiętacie? Te rzeczy były odhaczone wcześniej". Czasem owszem, ale.. eee.

Podobały mi się walki na miecze i scena gdy Ciri i Jaskier podkładają głosy. A, no i wygląd Istreda.

Z Cavilla chyba zeszło sporo pary, Chalotra się wyrobiła i gra "na spokojnie" a Ciri wygląda jakoś dziwnie sztucznie.

Chyba na każdym odcinku przysypiałem.

Odpowiedz
Tak się wcinam, bo zauważyłem gdzieś, że Bagiński się aktywował i krytykuje zjawisko krytyki, a w komentarzach walczy z każdym, komu się nie podoba serial:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02o4ZyMTmBc1a1276N4S4s6DF7GdrWz7KZxajmm3masYauDLDfmiBR417xKC2U9mSNl&id=100044640000132
.

Odpowiedz
Patrząc na jego podejście, to nie dziwie się, że Wieślix jest jaki jest, oni wszyscy żyją w bańce i mają gdzieś krytykę, ale że gość autentycznie nie widzi jakim gównem są jego Rycerze Zodiaku to dla mnie szok, przecież to wstyd się pod czymś takim podpisać.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon