Uzurpator
Liczba postów: 1,511
Liczba wątków: 7
(04-08-2023, 16:47)zdzichon napisał(a): A no tak, to Shamar. Ale czemu to skojarzenie, w linku nic nie widzę? Oprócz tego że to Shamar :)
z podrzuconego linku może to nie wynika, ale Sapek ogłosił kolejna książke na videocallu z ukrainskimi fanami Wiedźmina. W Multiwersum Shamara to wystarczy, by zostać nazwanym ukrakiem :)
Youniverse
04-08-2023, 17:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2023, 00:45 przez Bartholomew.)
Stały bywalec
Liczba postów: 3,020
Liczba wątków: 0
Tak w ogóle to beka z tego Andrzeja.
Andrzej: Nie znam nikogo, kto gra w te gry o wiedźminie, bo obracam się w towarzystwie ludzi inteligentnych.
Też Andrzej: Oglądajcie serial Netfliksa, polecam, jest w pytę.
Tymczasem Bagiński: Naszymi docelowymi widzami są idioci.
Kurtyna :)
05-08-2023, 11:32
Twoja stara
Liczba postów: 1,127
Szach-mat :)
05-08-2023, 11:45
PapaBoomer
Liczba postów: 12,983
Liczba wątków: 1
A czy przypadkiem Andźej nie pojechał ostatnio serialu? To, że mówił przy premierze to co musiał mówić to co innego.
05-08-2023, 11:53
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,595
Liczba wątków: 30
(04-08-2023, 16:47)zdzichon napisał(a): A no tak, to Shamar. Ale czemu to skojarzenie, w linku nic nie widzę? Oprócz tego że to Shamar :)
Sapek ekskluzywnie zdradził, że powstanie kolejny "Wiedzmin" ukrainskiemu dziennikarzowi. Bo kocha Ukraincow. Czy coś
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
14-08-2023, 02:54
Black Women Forever
Liczba postów: 2,864
Liczba wątków: 4
Czy coś
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
14-08-2023, 21:39
Stały bywalec
Liczba postów: 10,412
Liczba wątków: 11
Szamarze, to trudna chwila, ale musisz się czegoś dowiedzieć.
Twoja ukochana Polska zdradza Cię, bo ma z Ukrainą wspólną granicę państwa
.
14-08-2023, 22:01
Stały bywalec
Liczba postów: 3,102
Liczba wątków: 28
Tomasz Bagiński powiedział, że zmiana Henry'ego Cavilla na Liama Hemswortha w roli Geralta w serialu będzie wyjaśniona fabularnie, no i fani zaczęli się zastanawiać nad tym jak zostanie to zrobione np. wiedźmin tak dostanie od Vilgefortza, że driady będę zmuszone na rekonstrukcje jego twarzy. Inni mówili też o multiwersach.
Tymczasem Tomasz Bagiński rozwiał tego rodzaju teoryjki i stwierdził, że zgodnie z książkowym zabiegiem z "Pani Jeziora" cała historia, którą oglądamy w serialu, miałaby być opowieścią nieobiektywnego narratora - historyka lub Jaskra, przez co jej elementy są niejasne i mogą się zmieniać. W związku z tym do tej pory Jaskier (lub inny narrator) opisywał nam wygląd Geralta jako Henry'ego, a od czwartego sezonu będzie go opisywał jako Liama.
https://redanianintelligence.com/2023/08/10/how-the-witcher-replace-henry-cavill-liam-hemsworth-clear/?fbclid=IwAR2En9W62vk5ar5A5poUvcSh-casvsNda34j_42kzwFx_rmzloXo_dlXHa8
Heh normalnie iks kurde de, czyli nie mieli żadnego pomysłu na podorędziu a odejście Cavilla totalnie ich zaskoczyło.
21-08-2023, 11:47
Black Women Forever
Liczba postów: 2,864
Liczba wątków: 4
Ale ten Bagiński to jest cep, normalnie zawsze kibicuje Polakom na emigracji, ale drażnią mnie poglądy i wymówki tego faceta. Jak ktoś bez żenady mówi, że ich serial jest mało wymagający by tik tokowa społeczność go oglądała... Teraz widzę, jest głuchy na krytykę swojego debiutanckiego filmu. Nie to, że powinien zamknąć się w piwnicy i płakać po negatywnych recenzjach, ale mam wrażenie że Tomuś ma zbyt wystrzelone ego. Co w tym zawodzie akurat zwyczajnie Ci szkodzi.
To "wyjaśnienie" to po prosty kretynizm w stanie czystym. I przede wszystkim, skąd się wzięła ta kretyńska maniera "tłumaczenia" recastingów? Widzę, że MCU zaczyna w końcu od tego odchodzić, i rozsądnie zrecastowali Red Hulka po śmierci poprzedniego aktora. Black Panther nie miał już tego luksusu. Nie trzeba nic wyjaśniać. Zawsze było tak, że jeśli konwencja tego nie wymagała (Doctor Who) to recastowałeś i już. Bo to część kina. W serialach widziałem od x lat podobną manierę - jak coś nie tak było z aktorem, zabijali też postać. A np. w serialu Batwoman, gdy musieli zrecastować główną bohaterkę, to zaaranżowali jej wypadek samolotem, po którym musiała przejść operację i chirurga. Przecież to cyrk na kółkach.
I swoją drogą, jest tuzin lepszych telewizyjnych aktorów, którzy mogliby Cavilla zastąpić. Na przykład Jensen Ackles. Tylko szkoda Acklesa na słabe seriale.
Właśnie to, że mówię głupstwa, czyni mnie człowiekiem
21-08-2023, 12:07
Stały bywalec
(21-08-2023, 12:07)Ted napisał(a): I przede wszystkim, skąd się wzięła ta kretyńska maniera "tłumaczenia" recastingów? Widzę, że MCU zaczyna w końcu od tego odchodzić, i rozsądnie zrecastowali Red Hulka po śmierci poprzedniego aktora. Black Panther nie miał już tego luksusu. Nie trzeba nic wyjaśniać. Zawsze było tak, że jeśli konwencja tego nie wymagała (Doctor Who) to recastowałeś i już.
W sumie racja. Jedyne, co trzeba zrobić, to dać widzowi znać, że postać, którą ogląda, to ta sama postać. Czasem twócy seriali olewają ten temat, zmieniają jakiegoś aktora na dalszym planie i potem ja, niekumaty, muszę się zastanawiać, co to za nowa postać i czy przegapiłem, jak ją wprowadzili. Tak było w "Grze o tron", gdzie nagle zmienili aktora, co grał fagasa Daenerys (najpierw był w tej roli chyba Ed Skrein, a potem zastąpił go jakiś nieznany mi typ). Albo w "Expanse" z mężem Avasarali. Więc jak już robią coś takiego, to chciałbym, żeby zaraz w pierwszej scenie dali mi znać, że to nie jest nowa postać, tylko aktora zmienili (czyli żeby np. Daenerys od razu zwróciła się do swojego chłopa po imieniu, a nie kazała mi się domyślać, czy w przerwie między sezonami znalazła sobie innego chłopa, czy też to ma być ten sam, co był, tylko z inną twarzą). No ale w przypadku Geralta takiego problemu by akurat nie było.
21-08-2023, 12:48
PapaBoomer
Może to tylko ja, ale Liam ma zadatki na wygląd Geralta z Wieśka czy.
Mnie tam zwisa ten recasting, bo oglądanie wieślixa to jak oglądanie seriali fantasy od CW, to po prostu sraka dla nastolatków, nic więcej, a Cavill to też "wielki aktor", gość jedzie na popularności w sieci wśród graczy i ludzi którzy go po prostu simpują, bo nijak nie widać tej jego popularności w box office, ani aktorstwa na ekranie, jego Geralt to siwa wersja Logana, nic dodać, nic ująć, a niby jest to "wielki fan" Wiedźmina, do dzisiaj mnie śmieszy ta ustawka w wywiadzie gdy pytali go czy zagrałby Geralta... A za kulisami już wszystko podpisane było i nagle wielkim fanem się stał.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
21-08-2023, 13:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2023, 13:38 przez marsgrey21.)
Captain Skullet
Liczba postów: 20,399
Liczba wątków: 128
Cytat:Może to tylko ja, ale Liam ma zadatki na wygląd Geralta z Wieśka czy.
Jakieś tam może i ma, ale akurat na tej fotce ma na twarzy kilogram charakteryzacji do roli w Poker Face i jakoś wątpię, że Netflix mu zafunduje podobnie udany make-over.
Końcówka S3 mi się całkiem podobała, a cały sezon mimo wielu problemów był wyraźnie lepszy niż gówniany s2, więc z Cavillem, czy bez, chętnie obejrzę ciąg dalszy, szczególnie, że przynajmniej teoretycznie powinni teraz brać na warsztat mój ulubiony tom.
21-08-2023, 14:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2023, 14:51 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Gieferg, NIEEE!
Straciliśmy go!
Poważnie, co się stanie z tym forum, jeśli ludzie tutaj zaczynają przekonywać się do Netfliksowego Wieśmina?!! Dobra, na razie jeden człowiek, ale to już jest niepokojący sygnał :O
21-08-2023, 15:00
PapaBoomer
Jest jeszcze szansa, że przez strajk położą lachę na czwartym sezonie, produkcje stoją, koszty rosną, a wybór pomiędzy kręceniem wieślixa, a Stranger Things jest prosty.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
21-08-2023, 15:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2023, 15:07 przez marsgrey21.)
Captain Skullet
Cytat:oważnie, co się stanie z tym forum, jeśli ludzie tutaj zaczynają przekonywać się do Netfliksowego Wieśmina?!! Dobra, na razie jeden człowiek, ale to już jest niepokojący sygnał :O
Tam zaraz przekonywać się. To wciąż gówniana adaptacja, ale trafiają się przebłyski.
Zamierzam go gruntownie przemontować, zre-score'ować i pozbyć się tylu problemów ile się da. Z pierwszym sezonem się udało, ale kolejne to już wyższa szkoła jazdy, tak czy inaczej oglądać go w oryginalnej formie drugi raz nie będę.
21-08-2023, 15:28
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2023, 15:28 przez Gieferg.)
Stały bywalec
W sumie to rozumiem Gieferga, bo netfliks kręci dla nie niego surowy materiał do obróbki do jego wersji, więc im go więcej tym lepiej.
Niemniej:
21-08-2023, 15:34
PapaBoomer
Tyle, że w większości kręcą autorski materiał :P
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.
21-08-2023, 15:53
Captain Skullet
Dlatego też większość się wytnie. Z sezonu 2 i 3 planuję na tę chwilę wykroić po jednym filmie w normalnym metrażu.
21-08-2023, 20:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-08-2023, 20:07 przez Gieferg.)
Stały bywalec
Zagadka felernego castingu rozwiązana:
26-08-2023, 12:19
CGI Paul Walker
Liczba postów: 22,595
Liczba wątków: 30
Przede wszystkim podstawa to musi zapuścić brode i dostać bliznę.
Poza tym, mam to w dupie
welcome to prime time bitch!
Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.
26-08-2023, 14:55
|