Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
Wygląda to bardzo dobrze. Nie mogę się doczekać :)
Też zaczynam urlop w piątek, w sobotę lecę do Polski, akurat sobie dwa odcinki w samolocie łyknę :)

Swoją drogą, skoro nie na Geralta to może wezmą Mikkelsena na Bonharta?

Odpowiedz
Ostatnia scenka w zwiastunie konkretnie skopana pod względem położenia słońca :D

Odpowiedz
Netflix w ogóle nie umie robić trailerów, a te "finalne", wypuszczane tydzień przed premierą, jak ten tutaj, to kompletna padaka.

Myślałem że może zobaczę coś dobrego w wykonananiu Henryka, niestety dalej jest beznadziejny i robi coś dziwnego z żuchwą kiedy stara się być taki twardzielski.

Odpowiedz
Zbroje Nilfgardczyków wyglądają "przecudownie", a o Henryku nie ma co mówić, no słaby jest... Karkołomnie wyglądają jego próby oddania charakteru Geralta, bo za nic go nie przypomina.

Odpowiedz
(12-12-2019, 13:30)Gieferg napisał(a): Ostatnia scenka w zwiastunie konkretnie skopana pod względem położenia słońca :D

Być może to sklejka 2 różnych scen rozgrywających się w różnym odstępie czasu.

Zwiastun jak zwiastun - ani lepszy ani gorszy od pozostałych, tutaj dali jednak nieco więcej money-shotów (wyglądających co najwyżej średnio).
Oświadczenie: The Wire jest najlepszym serialem jaki widziałem. Six Feet Under jest na drugim miejscu.

Odpowiedz
Sorry, dla mnie ten trailer prezentuje się fatalnie.

Odpowiedz
A w sieci widzę raczej ekscytację, jak widać niewiele trzeba, żeby niektórych zadowolić. Dla mnie to również prezentuje sie w porywach przeciętnie, Cavill to IMO będzie jedna z większych bolączek tego serialu.

Odpowiedz
Ale ból dupy

Odpowiedz
No, ale kurde to wygląda momentami mega amatorsko, biednie i bez krzty jakieś tożsamości. Aktorstwa nie oceniam bo tu co trailer zmieniam zdanie (np. teraz najmniej martwie się o Chalotre..), jedynie Jaskier nie wywołuje u mnie żadnych emocji.
Dopuszczam opcję, ze to wina ludzi Netflixa od trailerów, mam szczerą nadzieje, że tak jest..ale nie nastawiam się.

Odpowiedz
@Arahan

Gdzie? Chyba, że to Ciebie bolą negatywne opinie o czymś, co zapowiada się na kolejny netfliksowy kit.

Odpowiedz
Nowa fotka:

[Obrazek: djqa6u39t6441.jpg]

Coś czuję, że Jaskier będzie obok Yenn jednym z jaśniejszych punktów serialu.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
Amatorsko to wygląda wyglądało "Pół wieku poezji później." To wygląda dobrze. Nie wierzę, że Bagiński jako druga najważniejsza osoba w tej produkcji nie miał nic do powiedzenia. Odezwę po ostatnich materiałach też bardzo pozytywny, tylko tutaj malkontenctwo lvl forum.

Ach, Jaskier. Ma 40, wygląda na 30, myśli, że ma 20, a zachowuje się jakby miał 10 ;)

Odpowiedz
Dlaczego ten zwiastun wygląda "amatorsko"? Przecież ujęcia bitew, niektóre kadry stoją wyżej niż pierwszy sezon Gry o Tron. A to pierwszy sezon i dopiero jak odniesie sukces, to kolejne będą miały zwiększony budżet. Zastanawia mnie jedynie jak to jest, że w obsadzie 1 sezonu są rębacze i Yarpen, a nie pokazali nawet skrawka smoka?

Mi się podobają ujęcia batalistyczne, wizje/urywki wspomnień Ciri (szczególnie te pokryte czerwienią), coraz lepiej wygląda Cahir, który najwyraźniej będzie miał sporą rolę w 1 sezonie? No i już go kreują na antagonistę, tak samo jak w książkach. :)
Co do Jaskra i Geralta pozostaję optymistą. Zresztą chyba nieważne co by zrobił Cahill w zwiastunie, i tak by na niego spadła tutaj krytyka.
Do tego soundtrack też zapowiada się dobrze.

Odpowiedz
Nie mogę znaleźć teraz lepszej jakości tego kadru, ale ta scena moim zdaniem nie wyglądała najlepiej, ani CGI kikimory, ani tło za nią i Geraltem i od razu skojarzyło mi się ze "Sleepy Hollow" Tima Burtona i tutaj ta sceneria wygląda naprawdę sztucznie w porównaniu z tamtym filmem, a to przecież tylko ciemny las z mgiełką.

[Obrazek: hqdefault.jpg]

Nie chcę być super negatywnie nastawiony, bo jest kilka rzeczy które mi się podobają, ale niestety najbardziej rzucają się w oczy te słabsze elementy.

Za to podoba mi się Yennefer, sceny walk wyglądają fajnie, płynnie, muzyka zapowiada się ok, szczególnie balladki Jaskra.
que sera sera
Leżę i robię pod siebie
Oozy nine millameedah.

Odpowiedz
(12-12-2019, 18:11)Capt. Nascimento napisał(a): Dlaczego ten zwiastun wygląda "amatorsko"? Przecież ujęcia bitew, niektóre kadry stoją wyżej niż pierwszy sezon Gry o Tron.

No ja tu wysiadam. Dla mnie ta bitwa wygląda mega słabo. Nie tylko względem tego, że po prostu widać braki budżetowe, ale i inscenizacja zapewne zostawi wiele do życzenia (to prześmieszne zderzenie obu armii). Jeśli to jest jakaś przypadkowa potyczka, okej. Jeśli to jest bitwa pod Sodden..no nie. Mogli ją sobie darować jeśli wiedzieli, że ich na to nie stać.

Odpowiedz
To na bank nie jest Sodden.

Odpowiedz
Jest wzgórze a i swego czasu były jakieś głośne plotki, że kręca sceny do tej konkretnej btiwy między innymi w Polsce.

Jak mówie, nie skreślam od razu i mam nadzieje, że to jeden z tych przypadków kiedy trailery wyglądają mega badziewnie a potem nastepuje opad szczeny ze zdziwnia jak dobre rzeczy się właściwie ogląda.

Odpowiedz
Jeśli serial będzie miał fajny klimat i okaże się, że zwiastuny nie oddały przysługi Cavillowi i wypadnie o wiele lepiej to nawet te braki budżetowe się z łatwością wybaczy.

Odpowiedz
To była ta bitwa:

https://wiedzmin.fandom.com/wiki/Bitwa_w_dolinie_Marnadal

To tylko bitwa wojsk Nilfgaardu z Cintrą (są tam Eist i Calanthe, a w kolejnych scenach pokazana rzeź Cintry), a nie z pięcioma sprzymierzonymi państwami i 22 magami dowodzonymi przez Vilgefortza.

Odpowiedz
Arahan, wiesz że z perspektywy osoby która jest pozytywnie nastawiona i czeka na nowe SW to min. Ty masz ból dupy i uprawiasz malkontenctwo w tamtym temacie?

Więc może po prostu przyjmij do wiadomości, że nie każdy musi podzielać Twoją opinię o Wiedźminie, wróć, zwiastunach Wiedźmina, jak myślisz? Spróbujesz chociaż?

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon