Ankieta: Jak oceniasz 1. sezon?
10/10
9/10
8/10
7/10
6/10
5/10
4/10
3/10
2/10
1/10
[Wyniki ankiety]

Uwaga: To jest publiczna ankieta, więc każdy może zobaczyć na co zagłosowano.

The Witcher (Netflix, 2019-)
(23-06-2020, 21:00)Rozgdz napisał(a): Jeśli Lauren Hissrich nie chce tego pieczołowicie odbębniać ale chce opowiedzieć tą historię na nowo, na swój sposób i faktycznie ma coś do powiedzenia - możesz się założyć że Sapkowski jest tym absolutnie zachwycony i czeka co z tego będzie.

To jest dokładnie jego podejście do przedstawiania opowieści  ;)
[Obrazek: 2oYk9kpTURBXy8yNTE4NDE0ZGIyMzBkNWRlMTEzZ...vjCw4GhMAU]

I miejmy to za sobą :)
Zabili Pana Jezusa i wyłączyli komentarze...

Odpowiedz
Ja nie jestem żadnym fanem Sapkowskiego, co najwyżej polskiego serialu z Wolszczak i Żebrowskim.

Dlatego po prostu obserwuję z zainteresowaniem ;)

[Obrazek: 50eb074de30ea7940f303709411e7a7a.jpg]

Odpowiedz
To pewnie ja jestem w mniejszości, gdyż mnie akurat Yennefer z serialu się podobała i uważałem, że była bardzo dobrze zagrana przez Anyę Chalotrę. 
/www.filmmusic.pl - me recki 
#istandbydaenerys

Odpowiedz
Moim zdaniem nie była zła, grała dobrze, tylko czuć jednak że to młoda dziewczyna, brak jej dojrzałości mimo wieku postaci.

Nie mogę odżałować ze nikt nie wpadł na pomysł obsadzenia jako Yennefer MyAnny Buring (Tissaia). Jest świetna a gdyby była Yennefer to mam wrażenie ze ten serial by płonął :D

Odpowiedz
Za stara. Zanim skończą ostatni sezon miałaby z 50 lat.

Odpowiedz
Jak to się mówi - coś za coś :)

Jestem absolutnie zauroczony tą aktorką w tym serialu, świetna rola, znacznie powyżej innych.

Ja bym zaryzykował  ;)

Odpowiedz
(23-06-2020, 21:29)Lawrence napisał(a): To pewnie ja jestem w mniejszości, gdyż mnie akurat Yennefer z serialu się podobała i uważałem, że była bardzo dobrze zagrana przez Anyę Chalotrę. 

Chalotre jako aktorke w tej roli też lubie. A miałem duże wątpliwości czy podźwignie, kompletnie mi nie pasowała, ale okazała się ostatecznie jedną z większych (i nielicznych) niespodzianek.

Odpowiedz
Najlepsza rola żeńska w tym serialu to May jako Calanthe. To głównie dzięki niej czwarty odcinek pozostaje moim ulubionym.
Ale na Yennefer by się nie nadawała.

Odpowiedz
https://www.tvguide.com/news/features/the-witcher-lauren-schmidt-hissrich-season-1-challenges-season-2/

Lauren Hissrich:

Cytat:"That's probably what I'm proudest of, is being able to take short stories, standalone adventures, and put them in an order that makes sense and builds out a character more fully."

Odpowiedz
Mnie śmieszy.

[Obrazek: 7kopx6ap7m951.png?width=960&crop=smart&a...b198ae5634]

Odpowiedz
Dzieki, oplulem monitor.
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Podobieństwo jest niewiarygodne. :D

Odpowiedz
https://www.vanityfair.com/hollywood/2020/07/henry-cavill-the-witcher-emmys-2020?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=onsite-share&utm_brand=vanity-fair&utm_social-type=earned

Cytat:Given your fondness for the character and your emotional attachment to the role, how did the fandom reaction go over for you?

Henry: I am very happy that people liked the character so much. I know that there are mixed opinions out there as well, which I really thrive upon reading as well. For me, it’s vital to go about and read—I’m on all the Reddit forums. I’m reading all the reviews. I’m literally trying to get everyone’s information. Some of it is not useful, and other criticisms are incredibly useful. I take it all in, and I look forward to bringing it even closer and closer to Sapkowski’s writing.

I think any of those criticisms, they often lie in things like I was saying—we don’t have the advantage of a long involved conversation or dialogue with Geralt, so they are criticisms which I think I was prepared for. So for me, it’s about seeing that, understanding it, and working out how I can do my job better within the framework provided, [how to] appease and make those people feel comfortable that I do actually understand this character—and love this character just as much as they do.

Odpowiedz
Cavill to spoko koleś. Oby tylko kurwa nie zaczął klękać przed murzynami
welcome to prime time bitch!

Kenner, just in case we get killed, I wanted to tell you, you have the biggest dick I've ever seen on a man.

Odpowiedz
W drugim sezonie za efekty specjalne odpowiedzialna będzie firma Industrial Light and Magic.
Grubo:P
Terminator | Aliens | Terminator 2: Judgment Day | True Lies | Titanic | Avatar
Directed by James "THE KING" Cameron

Odpowiedz
Jako jedna z kilku firm więc znając życia zrobią jeden odcinek

Odpowiedz
https://www.ign.com/articles/the-witcher-blood-origin-prequel-spin-off

Beka

Odpowiedz
Cytat:Announcing The Witcher: Blood Origin, a 6 part live-action The Witcher spin-off series from Declan de Barra and Lauren Schmidt Hissrich.

[Obrazek: 21c2d37230cc400358fd1572ac27669e.gif]

Odpowiedz
Ona tam jest tylko wykonawczym. Nic dziwnego. Dedeki tez będą przy spin offie GoT.

Gorzej, ze showrunnerem jest typ od The Originals i Iron Fista

Odpowiedz
Ja mam na nią uczulenie i zero nadziei dla drugiego sezonu.

PS: Wolę obejrzeć pierwszy sezon Iron Fist niż ponownie Wiedźmina.

Odpowiedz

Digg   Delicious   Reddit   Facebook   Twitter   StumbleUpon